Презентація "Де міститься вода на Землі"

Про матеріал
Презентація "Де міститься вода на Землі" створена для супроводу дистанційного уроку з "Пізнаємо природу" 5 клас НУШ (за підручником Д. Біди та ін.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Де міститься вода на Землі

Номер слайду 2

Вода відіграє вирішальну роль у виникненні та розвитку життя на планеті. Саме вода є складовою кожного організму і міститься в усіх оболонках планети.

Номер слайду 3

Величезна площа Землі охоплена водою. Найбільше її міститься в океанах (їх п’ять - Тихий, Атлантичний, Північний Льодовитий, Індійський, Південний) і морях. Це солона вода, непридатна для використання людиною. Більша частина прісної води зосереджена у вигляді льодовиків. Невелика кількість її міститься в надрах землі. Річки є джерелом прісної води, придатної для використання людиною.

Номер слайду 4

Отже, на Землі дуже мало води, придатної для споживання. Третина жителів Землі (понад 2 млрд осіб) не мають доступу до безпечної питної води. Щороку мільйони людей помирають через хвороби, які спричинило споживання брудної та нефільтрованої води.

Номер слайду 5

Під впливом енергії Сонця вода легко переходить з одного стану в інший та постійно переміщується. Завдяки цій особливості в природі відбувається великий (світовий) колообіг води.

Номер слайду 6

Прісна вода утворює річки, водосховища, болота, джерела, льодовики, підземні води. Найбільш потужний льодовиковий покрив - в Антарктиді. Тут на деяких ділянках товщина льодовика сягає чотирьох кілометрів. Прісні води - це найцінніше джерело постачання питної води, тому людство повинно їх охороняти від забруднення, щоб утримувати воду в необхідній якості.

Номер слайду 7

Д/З опрацювати параграф 30 стр. 109 - 111

pptx
Додав(-ла)
Parkhomenko Alina
Додано
23 березня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку