Презентація «Де на Землі міститься вода?» для уроку природознавства у з класі

Про матеріал

Презентація «Де на Землі міститься вода?» використовується на уроці природознавства у 3 класі за підручником Грущинська I.В. Природознавство. 3 клас, — К.: Освіта, 2013. — 176 с.

Школярі продовжують розширяти свої знання про морську та прісну воду, її значення в житті живих організмів, познайомляться зі Світовим океаном, послухають вірші, зустрінуться з улюбленою рибкою Немо та Карасиком Золотенко.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Де на Землі міститься вода. Підготувала вчитель початкових класів Степнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Волноваської РДА Омельяненко Валентина Іванівна. Природознавство, 3 клас

Номер слайду 2

Мета:

Номер слайду 3

Рибка - мандрівник Немо розповідаєВода — найдивовижніша рідина в природі. Без води неможливе існування життя на Землі. У природі вода знаходиться в океанах, морях, озерах, річках, болотах. Є і штучні водойми для зберігання води — ставки, водосховища і канали. Вода є також і в глибинах Землі, і на високих вершинах гір, і в повітрі. Усі живі істоти складаються з різних речовин. Але води в них - найбільше

Номер слайду 4

РІЧКИБолота. МОРЯОЗЕРАПРИРОДНІ ВОДОЙМИЩАДЖЕРЕЛО

Номер слайду 5

Океан – це  найбільша частина Світового океану, обмежена материками . Світовий океан умовно можна поділити на чотири океани розмежовані материками. Світовий океан цілісний, він ніде не переривається: із будь-якої його точки можна потрапити у будь-яку іншу, не перетинаючи суходолу.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ШТУЧНІ ВОДОЙМИЩАВодосховище. Ставок. Канали

Номер слайду 8

Поміркуй! Чому кажуть, що Світовий океан об’єднує людство? Яким ти уявляєш музей Світового океану?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Поміркуйте! У чому полягає різниця між морською та річковою або джерельною водою? У морській воді солей розчинено більше, ніж у прісній. Вона гірко-солона, неприємна на смак. Недарма люди, що зазнають аварії у відкритому морі, без запасу прісної води можуть загинути від спраги. Пити морську воду неможна. Це шкідливо для здоров’я. Прісна вода знаходиться в прісних озерах, річках, струмках, болотах. Багато її також у снігах і льодовиках. Запаси прісної води є й під землею. Це підземні води. Прісну воду ми також отримуємо у вигляді опадів - дощу та снігу.

Номер слайду 11

 Морська вода може бути опріснена та використовуватись як питна. Один із методів опріснення — нагрівання очищеної води до температурикипіння. Коли вода кипить, вона випаровується, а солі, в свою чергу, залишаються в ємності.Існують і інші методи опріснення, зокрема — заморожування, засноване на принципі того, що сіль не потрапляє на лід при заморожуванні. Дослідницький практикум. Як опріснити воду?

Номер слайду 12

Якщо уявити, що всю воду Землі вмістили в 100 відер. То тільки три з них будуть заповнені прісно водою

Номер слайду 13

Бережи кожну краплину прісної води

Номер слайду 14

Поетична хвилинка. Жива вода дає життя Всьому живому в світі. Якщо живе жива вода, тоді земля у цвіті. Не треба вибухів війни, Живи жива водице, Для праці хай ростуть сини, І жито колоситься. Любов Забашта

Номер слайду 15

Вміст води в живих організмах. Полуниця – 90%Огірок – 80%Томат – 95%Медуза – 98%

Номер слайду 16

Вода в організмі людини. Доросла людина складається на 70% із води. Вона входить в усі тканини й органи. в головному мозку 71-85- в крові – 83 %- в серці, легенях, нирках – 80 % в кісках – 20-30 %- в шкірі та печінці – 70%- в зубній емалі – 0,3 %За 70 років життя людина випиває та з’їдає близько 50 тон води. Втрата тканинами 10% води смертельна !

Номер слайду 17

Склади розповідь “Де вода, там і життя”

Номер слайду 18

Вода є всюди: В повітрі В ґрунтіВ надрах Землі В живих істотах В рослинах

Номер слайду 19

Вода- це життя

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Ольга
    Дякую, чудова підбірка.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Маринич Людмила Сергіївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 липня 2018
Переглядів
25653
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку