Презентація "Декорування об'ємних форм" урок 18 в 7 класі

Про матеріал

Презентація з образотворчого мистецтва "Декорування об'ємних форм". Урок № 18 в 7 класі. Подано матеріал роо вплив кольору на людину, розглядаються техніки декорування декупаж та художній розпис

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Декорування об’ємних форм. Урок 18 7 клас. Учитель образотворчого мистецтва. Стратюк К. Р.

Номер слайду 2

Колір в дизайніНе лише різноманіття форм, а багатство кольорів використовує дизайнер

Номер слайду 3

Колір в дизайніКонтрастним кольором можна виокремити певну деталь. Споріднені кольори зорово поєднують окремі частини

Номер слайду 4

Колір в дизайніКлір посилює сприйняття форми. Світлі кольори надають легкості предмету, та зорово збільшують його форму. Подивись і поміркуй. Яка коробка найважча, а яка найлегша?Яка коробка найбільша і яка найменша?

Номер слайду 5

Заголовок Lorem Ipsum Dolor

Номер слайду 6

Заголовок Lorem Ipsum Dolor. Український народний розпис. Петриківський розпис (різні предмети побуту)Косівський розпис (кераміка)Васильківський розпис (кераміка)Опішнянський розпис (кераміка)Яворівський розпис (іграшки)Художній розпис. Техніки декорування

Номер слайду 7

Заголовок Lorem Ipsum Dolorтехніки декорування

Номер слайду 8

Але батик — це не тільки одяг. Це і скатертини, і завіси, і драперія для інтер'єрів, і текстильні картини — візерункові, умовно портретні, сюжетні. Батик. Ба́тик (яван. batikутворене від amba («писати») + titik («крапка», «цятка»)) — це техніка розпису по тканині за допомогою воску та барвників, поширена особливо в Індонезії та на Філіппінах, а також у країнах Південно-Східної та Східної Азії, Західній Африці тощо; у Європі відома з XIX ст.. Техніки декорування

Номер слайду 9

Практична майстерня. Творче завдання. Перетворіть предмет побутового вжитку в декоративний ( предмет та техніка виконання на вибір)

Номер слайду 10

декупаж. Матеріали та інструменти, основні прийоми та алгоритм виконання роботи14.01.2021

Номер слайду 11

12.01.2021 Матеріали та інструменти для декупажу За допомогою цієї техніки можна прикрасити книгу, посуд, квіткові кашпо, пляшки, меблі, рамки для фотографії. Загалом буквально все, що є у вашому домі. Картинки можна використовувати зі спеціальних декупажних карт, серветок. Крім того, для цієї мети майстрині використовують малюнки на тканині, старі газети, вирізки з журналів. Можна використовувати звичайні манікюрні ножиці або спеціальний інструмент. Головне, щоб грані лез були дуже гострими. Тільки так вийде акуратно вирізати потрібне зображення на тонкій серветці. Будуть потрібні плоскі м'які пензпі. Ворс в них повинен бути щільно зафіксований. «Загублена» ворсинка може стати серйозною проблемою. Краще мати кілька пензликів різної ширини для розгладження і нанесення клею і лаку. Найкраще використовувати звичайний побутовий ПВА. Можна купити спеціалізований склад, але він буде коштувати дорожче. З лаків краще віддати перевагу акриловому. Він не виділяє токсичних речовин і простий в роботі. Щоб оформити роботу, можуть стати в нагоді фарби на акриловій основі, губки, грунтовка, шкурка, кракелюр.

Номер слайду 12

Основні прийоми Закріпити малюнок на поверхні можна різними способами, давайте їх розглянемо: спосіб перший Проста техніка декупажу з серветок полягає в вирізання малюнка по контуру, накладанні на предмет і закріпленні клеєм. Після висихання поверхня покривається лаком. спосіб другий. Для зворотного декупірованія використовують прозору основу. Зображення приклеюється лицьовою стороною до скла. Після висихання закріплюють лаком.спосіб третій. Художня композиція. Для її виготовлення використовуються безліч зображень, які при наклеюванні з'єднуються в одне ціле. Щоб картина виглядала одним цілим, додається розпис, тіні і акценти.

Номер слайду 13

Алгоритм виконання роботи1. Підготовка поверхні скло, фарфор: Знежирити поверхню, протерши її ваткою зі спиртом. Обробляємо обидві сторони: зворотний і лицьову. Ретельно витираємо предмет.2. Наносимо фон , якщо він передбачений.3. З серветки знімаємо верхній шар. Вирізуємо акуратно зображення.4. Після висихання вирізане зображення акуратно прикладаємо до поверхні предмета. Клей наносимо на поверхню предмета і лише на місце розміщення елемента, а потім не поспішаючи приклеюємо, рухаючись пензликом від середини зображення до кінців і розгладжуючи виникли складочки.5. Після висихання поркиваємо лаком

Номер слайду 14

Художній розпис. Матеріали та інструменти, основні прийоми та алгоритм виконання роботи14.01.2021

Номер слайду 15

12.01.2021 Матеріали та інструменти для розпису За допомогою цієї техніки можна прикрасити посуд, квіткові кашпо, пляшки, меблі, рамки для фотографії. Загалом буквально все, що є у вашому домі. Папір, гумка, олівець - для ескізу. Будуть потрібні м'які круглі пензпі з гострим кінчиком для розпису та плоскі для грунтування або малювання фону. Ворс в них повинен бути щільно зафіксований. «Загублена» ворсинка може стати серйозною проблемою. Краще мати окремі пензлики для нанесення клею, фарби і лаку. Фарби на акриловій основі або гуаш,вітражні фарби іконтур, губки, грунтовка. З лаків краще віддати перевагу акриловому. Він не виділяє токсичних речовин і простий в роботі.

Номер слайду 16

Алгоритм виконання роботи14.01.2021 Виконання ескізу з урахуванням форми виробу. Підготовка поверхні виробу в залежності від типу: дерево, скло (промити і знежирити)Наносимо фон (дерево) якщо потрібно. Переносимо малюнок на поверхню виробу. На дерево - олівцем. Підкласти ескіз під скло. Розташувавши зображення під скляною поверхнею, за допомогою контуру по склу перемалювати його зверху. Спосіб відмінно підійде для плоских, рівних прозорих предметів. Якщо елемент має округлу, складну форму, де неможливо прикріпити папір, навіть з використанням скотча, її необхідно трохи намочити у воді, після чого вона стане податлива, прийме практично будь-яку форму, буде добре триматися на склі без додаткових фіксаторів.5. Тепер починаємо розпис (для даного методу можна використовувати вітражні та акрилові фарби). Скло. Після повного висихання контуру можна приступати до розфарбовування. Фарбувати краще від кордонів до центру, набирати фарбу необхідно потроху, наносити тонким шаром, видаляючи серветкою патьоки і надлишки.6. Після закінчення робіт з нанесення фарби на дерево/скло, картину необхідно закріпити. Для цього можна використовувати різні лаки і спеціальний спрей. Вітражні суміші на воді або розчиннику покривають прозорим лаком.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!Натхнення та творчої праці!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.9
Оригінальність викладу
4.9
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 9
Оцінки та відгуки
  1.  Irina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бурдак Світлана Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Деркач Тетяна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Ляшко Вікторія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Харченко Ірина Вікторівна
    Дякую за змістовну і цікаву презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Скрипнік Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Перфильєва Лідія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Гаврилюк Любов Віталіївна
    Дякую за змістовну розробку
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Ютко Наталя Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 6 відгуків
pptx
Додав(-ла)
stratjuk ekaterina
Додано
14 січня 2021
Переглядів
9703
Оцінка розробки
4.9 (9 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку