Презентація Демократія

Про матеріал

Презентація є ілюстративним рядом до колективної розробки уроку правознавства з використанням міжпредметних зв`язків"Демократія"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Таранівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Ім. Героїв-широнінців Демократія. Земляна Оксана Василівна, вчитель історії

Номер слайду 2

Політичний устрій Давньої Греції увійшов в історію правової думки як афінський поліс, чи афінська демократія, ідеї якої зберігають актуальність навіть через 2,5 тисячі років. Саме в ті часи у свідомості людей сформувалося розуміння того, що людина, яка живе в суспільстві, наділена певними правами, свободою, обов’язками і відповідальністю.

Номер слайду 3

Створення англійського парламентаризму в ХІІІ столітті стало важливим кроком на шляху розвитку демократії. Тут уперше була здійснена спроба представити інтереси різних груп населення – те, що згодом стане найважливішою ознакою будь-якої демократичної системи. Цьому інституту тоді було ще далеко до парламенту в його сучасному розумінні. Уже в середині XIV столітті він став двопалатним, об’єднавши в собі палату громад і палату лордів.

Номер слайду 4

Під час Французької революції було прийнято Декларацію прав людини і громадянина, яка лягла в основу змісту Загальної декларації прав людини, прийнятої в 1948 році.

Номер слайду 5

Конституція США затверджена в 1789 році діє в державі до сьогодні. Особливість цієї Конституції полягає в тому, що вона перша й остання Конституція США з окремими змінами.

Номер слайду 6

Створена в Україні Запорозька Січ - це зразок демократичної республіки. Серед особистих якостей, притаманних українським козакам, особливо важливою була повага до думки інших, тобто те, що ми сьогодні називаємо толерантністю.

Номер слайду 7

«Демократія – це форма правління, що йде від народу, здійснюється народом і для народу». Авраам Лінкольн

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу.

ppt
Додано
3 січня 2018
Переглядів
5048
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку