Презентація "День Конституції України"

Про матеріал
Презентація "День конституції України" допоможе вчителю підготуватися до ранкової зустрічі, класної години під час дистанційного та змішаного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Конституція України – оберіг нашої держави”

Номер слайду 2

Пилип Орлик — автор першої Української конституції

Номер слайду 3

Конституція України – Основний Закон держави України та невід’ємна частка самостійної, незалежної, суверенної держави. Конституція України була ухвалена 28 червня 1996 року

Номер слайду 4

Наш Основний Закон складається з 15 розділів і 161 статті. В ньому записані основні права, свободи та обов’язки людини, завдання та функції діяльності уряду.

Номер слайду 5

ЗАГАЛЬНІ ЗАСАДИСтаття 1. Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію. Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Номер слайду 6

Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.

Номер слайду 7

Ми всі, дорослі і малі, є громадянами своєї країни. Перебуваючи під захистом держави, громадяни беруть на себе певні обов’язки, а держава гарантує їм права і свободи, необхідні для нормального життя. Ми повинні запам’ятати: Україна – суверенна незалежна демократична, правова держава. Державною мовою України є українська. Державними символами України є Державний прапор, Державний герб і Державний гімн.

Номер слайду 8

Я — українець. Є у мене право. На рідну мову та свою державу,На гордий прапор золотисто-синій,На щастя жити у такій країні. Я — українець. Право знати маю. Про тих, кого героями вважаю,Що людство рятували від руїни, —Синів і дочок, гідних України. Я — українець. Хочу право мати. Завжди усе, що думаю, казати,На незалежну та міцну державу,На все, що гарантовано по праву. Я — українець. І моє це право. Любити землю горду й величаву,Та дух свободи набирати в груди. Я — українець. Був ним, є, і буду!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

«Правопорушення серед казкових героїв»1. Чи правомірно діяв Вовк у мультфільмі «Ну, постривай!», хапаючичужі транспортні засоби і кидаючись у погоню за Зайцем?а)так;б)ні;в)у нього не було іншого виходу.

Номер слайду 12

«Правопорушення серед казкових героїв»2. Який злочин учинили проти Дюймовочки окремі персонажі казки?а)шахрайство; .б)викрадення;в)розбій.

Номер слайду 13

«Правопорушення серед казкових героїв»3. Хто з тварин в казці «Колобок» учинив найнебезпечніший злочин?а)вовк;б)лисиця;в)ведмідь.

Номер слайду 14

«Правопорушення серед казкових героїв»4. Який злочин учинила Снігова королева?а)шахрайство;б)викрадення;в)розбій.

Номер слайду 15

«Правопорушення серед казкових героїв»5. Яке право порушував вовк у казці «Троє поросят»?а)право на житло;б)право на ім’я;в)право на дозвілля.

Номер слайду 16

КОНСТИТУЦІЯ

Номер слайду 17

Всіх громадян з Днем Конституції вітаємо,Мирного і щасливого життя бажаємо,Хай завжди процвітає країна,Нехай у достатку живе кожна родина.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сєрокурова Любов Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 липня 2022
Переглядів
2284
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку