Презентація "День снігу"

Про матеріал
Презентація містить наочний матеріал, цікаві факти, дидактичні завдання та розмальовки. Стане у нагоді проведення виховних годин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СНІГУПідготувала вчитель початкових класів Півень Ольга Михайлівна

Номер слайду 2

З неба падають зимоюІ кружляють над землею. Легкі пушинки,Білі …Дивна зірочка з неба впала: Мені на долоню лягла – і пропала.

Номер слайду 3

У 2011-му році Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) на 2012-й рік виступила засновником Дня снігу,відзначати який вирішили в третю неділю січня. В 2022 році Всесвітній день снігу припадає на 16 січня.

Номер слайду 4

Багато людей з нетерпінням очікують саме на цю пору року. Це сніг – біле природне диво. Витончені сніжинки, сріблястий іній, пухнасті замети – сніг буває різним, але він завжди викликає захват, відчуття чистоти, створює атмосферу казки. Та, мабуть, найбільше люблять сніг люди, які займаються зимовими видами спорту.

Номер слайду 5

Сніговий покрив – це частина планетної кріосфери, назва якої походить від грецького слова «кріос» – холод. Сніг являє собою атмосферні опади у вигляді льодових кристалів. Формується сніг у хмарах за температури нижчої за 0°С. Сформувавшись, льодовий кристал притягує до себе й заморожує нову водяну пару. Так природа створює сніжинки. Попри те, що більшість з них мають форму правильного шестикутника, кожна сніжинка є неповторною.

Номер слайду 6

Сніг здавна сприймався людьми як справжнє диво. До наших часів дійшли старовинні міфи й перекази  про це природне явище. За однією з найкрасивіших легенд, ми завдячуємо появою снігу ангелам, що колись повстали проти Бога. Переможені в нерівній битві ангели падали й втрачали пір’я зі своїх крил, і воно покривало землю білим килимом.  Відтоді в світі з’явився сніг і літо почало змінюватися зимою.

Номер слайду 7

Сніг корисний для здоров’я не лише з точки зору активного відпочинку. Білосніжний сніговий покрив заспокоює нервову систему, а тала вода – взагалі чудодійна рідина. Звісно, вона має бути виключно з чистого снігу, наприклад, зібраного в  лісі.

Номер слайду 8

Люди, які живуть в засніжених широтах, часто користуються снігоступами. Вони працюють за тим ж принципом, що й лижі, розподіляючи певним чином вагу тіла. Завдяки снігоступам можна ходити глибоким снігом.

Номер слайду 9

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СНІГУ В ІСТОРІЇ1611 Німецький математик Йоганн Кеплер в своєму науковому трактаті ґрунтовно дослідив геометричну форму сніжинок.1885 Американцю Вільяму Бентлі вдалося зробити перше вдале фото сніжинки у збільшенні під мікроскопом.1887 В США зафіксували сніжинку велетенського розміру – діаметром 38 сантиметрів.1936 Японський фізик Укіширо Накайя вперше виростив сніжинку в лабораторних умовах.1951 Міжнародною комісією зі снігу та льоду затверджено класифікацію сніжинок, що складається з семи видів.2016 На території пустелі Сахари пройшов снігопад. Явище повторилося і в наступні два роки. До цього останній сніг у Сахарі було зафіксовано 1979 року.

Номер слайду 10

Зимові розвагилижісанкиковзанитюбінгснігова бабасніжки

Номер слайду 11

Ми любимо снігr

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Падав … на поріг,Кіт зліпив собі … . Поки смажив, поки …,А … водою стік. Кіт не знав, що на …Треба тісто, а не … . Доповни рядки вірша. Поети

Номер слайду 18

Платон Воронько. Падав сніг

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Розмальовки

Номер слайду 22

Я люблю сніг !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шмагун Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 січня 2022
Переглядів
2439
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку