Презентація "День Європи"

Про матеріал
День присвячений миру та єдності країн Європейського союзу. Відзначається в Україні 9 травня . Україна стала центром Європи не тільки територіально, а й об’єднала навколо себе країни-членів ЄС у спільних цінностях: свобода, демократія і гідність Україна – одна з небагатьох держав не членів ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи. 1 березня 2022 року Євросоюз прийняв заявку України на членство у блоці. Відтоді Україна отримала статус кандидата та політичне рішення про початок переговорів про вступ 23 червня 2022 року, Україна офіційно отримала статус країни-кандидата на членство у Євросоюзі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід до. Дня Європи

Номер слайду 2

День Європи. День присвячений миру та єдності країн Європейського союзу. Відзначається в Україні 9 травня . Україна стала центром Європи не тільки територіально, а й об’єднала навколо себе країни-членів ЄС у спільних цінностях: свобода, демократія і гідністьІнша його назва – День декларації Шумана. 

Номер слайду 3

Трішки історіїІсторично існує два дні Європи Окрім членів ЄС, його відзначають Україна, Туреччина та Молдова. 9 травнякраїнами-засновницями було вперше запропоновано створити Європейський союз5 травнястворений на честь заснування Ради Європи у 1949 р.

Номер слайду 4

Прапор ЄСГімн ЄС  Музика створена на основі фінальної частині «Дев’ятої симфонії» Людвіга  ван Бетховена, написаної на вірші Фрідріха Шіллера. синє тло, на якому розташовано коло з 12 золотих зірокЄвропейська валюта  Ще називають «єврозона». В обігу з 1 січня 2002 року.

Номер слайду 5

Але…1 березня 2022 року Євросоюз прийняв заявку України на членство у блоці. Відтоді Україна отримала статус кандидата та політичне рішення про початок переговорів про вступ23 червня 2022 року, Україна офіційно отримала статус країни-кандидата на членство у Євросоюзі. Україна – одна з небагатьох держав не членів ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.

Номер слайду 6

Чи вгадаєте країну за прапором?

Номер слайду 7

БЕЛЬГІЯНІМЕЧЧИНА

Номер слайду 8

ПОЛЬЩААВСТРІЯ

Номер слайду 9

РУМУНІЯІТАЛІЯ

Номер слайду 10

ФРАНЦІЯХОРВАТІЯ

Номер слайду 11

ЛИТВАЛАТВІЯ

Номер слайду 12

Ви впорались

Номер слайду 13

Страви та країни Європейського союзу. Я починаю, а ви продовжуєте 

Номер слайду 14

БІГОСПольська страва, яка зазвичай готується зі свіжої та квашеної капусти, м'яса (традиційно використовується ковбаса) та приправ. Рецепти можуть відрізнятися в різних регіонах, але в основному, "бігос", або "бігус" визначається використанням свіжої та квашеної капусти і м'яса.

Номер слайду 15

Альєтта. Традиційний мальтійський рибний суп з додаванням часнику, томатів, свіжого майорану та рису.

Номер слайду 16

Брууджес. В побуті голландці (Нідерланди) здебільшого перебиваються «сухом'яткою» і тим не менш почуваються чудово. Наприклад, масляні кульки приготовані зі всіляких продуктів, від сиру до м'яса крабів. 

Номер слайду 17

Паштицада. Хорватська національна страва з тушкованої яловичини, приготована в спеціальному соусі, популярному в Хорватії. Її часто називають Далматинська паштицада

Номер слайду 18

Асоціативний кущЄВРОПА

Номер слайду 19

Відкривай для себе Європу!Виховуй в собі людину!