Презентація "День захисту дітей. Урок-тренінг з розмовної польської мови"

Про матеріал
Подана презентація розрахована на віпрацювання розмовних навичок з польської мови. Лексична тема - про День захисту дітей - подана на основі відповідних текстів різного роду: вірші, прозовий текст, афоризми тощо. Є вправи по роботі з текстом, його перекладом, бесідою щодо змісту. Граматична тема подана на основі висловлювань власної думки і закріплена на прикладі поданих текстів. Методична цінність розробки в тому, що вона має інтегрований характер, містить елементи морально-етичного виховання підлітків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Будь дитиною якнайдовше. Як дитина, бався, смійся, і кохай так, як дитина. І серце дитини завжди май!

Номер слайду 4

Увага!У наступному привітанні зверніть увагу на те, що при перекладі можуть змінюватися не тільки самі слова (тобто – добираються синоніми, а не дослівний переклад), але і синтаксис (тобто – може змінюватися кількість речень, розділові знаки тощо)

Номер слайду 5

З нагоди Дня захисту дітей бажаємо всім дітям багато радості!Дитинство – це дар, це єдиний такий період у житті людини. Дитинство – це синонім безтурботності. Сподіваємося, що якнайшвидше так буде і в Україні.

Номер слайду 6

Прочитай цей вірш про щасливе дитинство. Переклади вірш

Номер слайду 7

Czy zgadzasz się z tym stwierdzeniem? Czy twoje dzieciństwo było otoczone miłością bliskich?Gdzie wolisz spędzać wolny czas - w domu z rodziną czy w szkole z przyjaciółmi?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Я хотіла(в) би побажати всім дітям міцного здоров`я. Мені подобається, коли діти посміхаються. Маю намір зв'язати своє життя з навчанням дітей. Мушу зазначити, що, на жаль, не всі діти є щасливими. Мені здається, що всі діти люблять цукерки. Звичайно, все буде Україна!