Презентація "Дерево Життя."

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва 3 клас,НУШ. Тема уроку " Дерево життя". До підручника і робочого альбома Мистецтво,автор. Т.Рубля.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дерево Життя.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Дерево життя — поширений оберіг народного мистецтва. Цей символ у вигляді дивовижного дерева чи пишної квіткової рослини в декорованому вазоні можна побачити в орнаментиці українських рушників, писанок, тканих килимів та настінного розпису.

Номер слайду 4

Яку інформацію таїть у собі Дерево життя, чим воно відрізняється від Дерева роду?

Номер слайду 5

Дерево життя — це образна модель гармонійного поєднання Всесвіту та людини, яка знаменує три основи світу. Яв — видимий та явний світ, Нав — духовний, який є уособленням потойбічного світу предків, а Прав — світ правил та законів, звичаїв та обрядів, за якими ми живемо. Стовбур Світового дерева символізує земне існування людей, а його пишна крона — місце життя богів.

Номер слайду 6

Дерево життя не перестає квітнути, тому крону завжди прикрашають пишні барвисті квіти. Деякі з них уже зів’яли, деякі тільки розквітли, інші чекають свого часу в пуп’янках. Кожна з квіток — різномаїття етапів людського життя. Стиглі плоди символізують підсумки людських діянь та звершень, а бруньки — майбутнє покоління. Верхівку Світового дерева зазвичай прикрашає квітка — «Вогонь Життя». 

Номер слайду 7

Поруч із нею зображуються два світлих духи-охоронці у вигляді птахів, іноді «райські пташки» можуть бути зображені внизу біля стовбура. Коріння Дерева є невмирущим як і саме життя. Проходить час, і Дерево життя змінюється, трансформується та переростає в родинно-обрегове. Але різниця полягає в тому, що Родинне дерево є носієм інформації більш вузького характеру й відстежує походження певного роду, родини, сім’ї. Його ще називають генеалогічним тому, що в структурі простежується розвиток різних поколінь.

Номер слайду 8

Види творчості:

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Робота в альбомі Мистецтво 3 клас,автор Тетяна Рубля.

pptx
Додано
3 листопада 2021
Переглядів
1550
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку