Презентація "Дім зимуючим птахам"

Про матеріал
Поетапне виготовлення годівничок з підручних матеріалів, дбайливе ставлення та допомога пернатим друзям, пережити суворі зимні дні .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Черняхівського ліцею №1 Вчитель біології Охримчук Ірина Вікторівна«Дім зимуючим птахам»

Номер слайду 2

І голодним малим пташенятам,Вже нема де ночувати!Вже прийшла холодна зима,Снігом вкрила все довкола вона,

Номер слайду 3

Мета проєкту:виготовити годівнички за ескізами з підручних матеріалів;активізувати бажання допомагати птахам не лише у несприятливу зимову пору року, а постійно;виховувати у дитини любов та дбайливе ставлення до пернатих друзів;прийняти участь в обласній природоохоронній акції «День зустрічі птахів»

Номер слайду 4

Головні завдання проєкту:виготовлення годівнички і встановлення її в зручному місці, спостереження за поведінкою птахів; виховувати інтерес до навколишнього середовища, гуманне та бережливе ставлення до тварин;залучити учнів ліцею до пошуків шляхів підтримки птахів у несприятливих кліматичних умовах.

Номер слайду 5

Заходи щодо реалізації проєктуІ. Організаційний       Розвиток соціальної та громадянської компетентності учнів та компетентності екологічна грамотність і здорове життя, передбачають учнів готовність учнів до розв’язування проблем довкілля.

Номер слайду 6

І. Організаційний       При виготовлення годівнички користуємося технологічною картою з зазначеними розмірами: Бокові стінки: 300*230*10 мм.( 2 шт.) Дно годівнички: 300*230*10 мм.(1шт.) Дах годівнички: 300*230*10 мм.(2шт.)Рейки : 300*230*5 мм.(2шт.)

Номер слайду 7

І. Організаційний   Для виготовлення годівнички ми використовували даний ескізний малюнок.     

Номер слайду 8

ІІ. Основний діяльнісний. Конструювання виробу: Виготовлення деталей годівнички за ескізним малюнком виробу;Підготовка частин годівнички до складання . Для виготовлення вибраної моделі потрібно: залишки фанери та деревностружкових плит, молоток , шурупи, цвяхи, рубанок і пилка.

Номер слайду 9

ІІ. Основний діяльнісний. Послідовність складання виробу: З’єднати шурупами та цвяхами дві бокові стінки до дна годівнички.

Номер слайду 10

ІІ. Основний діяльнісний. Послідовність складання виробу: 2. З’єднуємо дно, потім дах, закручуючи шурупи в стійки каркасу. 3. Зафіксувати мотузку до годівнички, яка слугує для прикріплення до певного об’єкту;

Номер слайду 11

ІІ. Основний діяльнісний. Послідовність складання виробу:4. Насипаємо у годівничку насіння, крихти білого хліба та інше, і закріплюємо на дереві міцною мотузкою; 5. Годівничка обов’язково повинна бути надійно закріплена на дереві, стовпчику, на стіні будинку, бажано в захищеному від вітру місці. Необхідно передбачити захист від хижих тварин.

Номер слайду 12

ІІІ. Висновки: Для виготовлення годівнички використано залишки будівельних матеріалів. Дитина отримала позитивні емоції, навички працювати з інструментами, підбирати різні стилі для годівнички, дбайливо ставитися та допомагати пернатим друзям, пережити суворі зимні дні .

Номер слайду 13

Використана літератураІванов Є. П. "як зробити годівничку"/К. Технікка/ 19842. Інтернет джерела:2.1 https://pustunchik.ua/ua/online-school/biology/zoology/zymuiuchi-ptahy-ukrainy2.2http://www.razumniki.ru/kak_sdelat_kormuhku_dlya_ptic.html2.3http://sdelai-sam.pp.ua/2.4 https://zemliak.com. У оформленні використані зображення з вільних джерел та особисті фото І. В. Охримчук  

Номер слайду 14

І коли прийде весна, Біля кожного вікна. Наші душі співом будуть зігрівати,Україну неньку - на весь світ прославляти! Охримчук Назарій, учень 2 – А класу

pptx
Пов’язані теми
Природничі науки, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
244
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку