Презентація "Екологічні катастрофи"

Про матеріал
презентація з Природознавства, для 4 класу на тему "Екологічні катастрофи". Розкриває поняття "екологічні катастрофи", описує їх види.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Екологічні катастрофи

Номер слайду 2

Екологічна катастрофа - надзвичайно швидка небезпечна деструкційна зміна умов навколишнього середовища глобального чи локального маштабу яка пов'язана з нанесенням величезної шкоди навколишньому середовищу загибелі рослин, тварин і людей. Це незворотне в природі явище, яке представляє один із станів природи, яке проявляється в природній аномалії.

Номер слайду 3

Типи катастроф: Залежно від причин виникнення: природні антропогенні

Номер слайду 4

Залежно від розмірів заподіяної шкоди й кількості негативних наслідків:локальні, регіональні глобальні. 

Номер слайду 5

Метеоритні вибухи

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Урагани ураган Ада в 1970 р. забрав життя 300 тис. жителів Бангладеш

Номер слайду 8

ПовеніПовінь Хуанхе. Річка Хуанхе є однією з найбільш нестабільних і примхливих китайських річок. Дуже часто ця річка розливалася, забираючи життя людей. Найбільші  її розливи відбулися в 1887 і в 1938 роках.

Номер слайду 9

Повінь Святої Марії Магдалени. Це одне з наймасштабніших і страшних явищ, яке трапилось в 1342 році. Його вважають найбільшим у всій Центральній Європі – коли всі найбільші річки вийшли з берегів. У той час розлилися Рейн, Везер, Майн, Мозель, Верра, Ельба і ще кілька інших великих річок. Були затоплені Кельн, Пассау, Відень, Регенсбург, Франкфурт на Майні.

Номер слайду 10

Землетруси та вулканічні виверження. В Україні відбувалися руйнівні землетруси силою шість-вісім балів (наприклад, Ялтинський землетрус 1927 р.) Землетрус в Індії в 1967 р. - внаслідок спорудження водосховища на р. Койна.1815 р. - виверження вулкана Тімор у Індонезії

Номер слайду 11

Катастрофи, пов'язані із військовою діяльністю

Номер слайду 12

Катастрофи, пов'язані із розвитком нафтовидобувної, нафтопереробної промисловості та атомної енергетики Райони інтенсивного видобування нафти й газу (Перська та Мексиканська затоки, Північне море, Тюменський край, Каспійське море, інші регіони) сьогодні стали зонами екологічного лиха.

Номер слайду 13

Всі лиха людей відбуваються не тому, що вони не зробили того, що потрібно, а тому, що вони роблять те, чого не потрібно робити. Л. М. Толстой 

pptx
Додано
11 лютого 2019
Переглядів
7013
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку