Презентація дистанційного уроку математики , « Я досліджую світ » та Мистецтва.

Про матеріал
Мета: актуалізувати способи утворення двоцифрових чисел. Формувати навички лічби у межах 100; розвивати нестандартне мислення; удосконалювати навички усної лічби; збагачувати уявлення учнів про святкування Великодня. Розповісти про головний символ свята - писанку. Активізувати пізнавальну діяльність учнів. Виховувати любов до рідного краю , його традицій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проміння чисте. Падає з небес. Вітаю з Великоднем. Христос воскрес!Презентація дистанційного уроку математики , « Я досліджую світ » та Мистецтва. Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Навчання на відстаніІІ тиждень. Проводиться з учнями 1- А класу за Програмою НУШ відповідно до навчального плану.

Номер слайду 3

Рада я вас всіх вітатиІ урок наш розпочати.Ігри, жарти все для вас. За роботу в добрий час. Ранок у 1– А

Номер слайду 4

Час щоденних новин. Навчання на відстані. 1. Ранок 13 квітня у 1 – А .2. « Я досліджую світ ». Тема. Звичаї українців. Народні символи. 3. Математика. Тема. Порівнююємо числа в межах 100 . Розв’язування задач. ). С. О. Скворцова. Математика 1 клас. ( ст. 118 ) 4. Мистецтво. Великодні поробки з паперу. Великодні розмальовки. І І ТИЖДЕНЬ

Номер слайду 5

Сьогодні в нас 13 квітня. Квітень – переплітень, переплітає трохи зими, трохи літа. Сонце гріє, сонце сяє – вся природа оживає. Чим знаменний місяць квітень?

Номер слайду 6

Свято Великодня встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа, яке є центром всієї біблійної історії й основою всього християнського учення. Воскресіння Ісуса Христа – є найважливішою подією всієї людської історії.  19 квітня Свято Пасхи, або Великдень, а ще світле Христове Воскресіння.

Номер слайду 7

Благодатний вогонь - символізує "Свіло Боже, яке проливається на всі народи" після воскресіння Ісуса Христа.

Номер слайду 8

Маючи під час великодньої трапези на столі паску, ми маємо сподівання, що і в нашому домі невидимо присутній воскреслий Господь. Символи Великодня Великоднє яйце — один з найдавніших символів зародження і вічного оновлення життя, а також воскресіння Христа. Звичай розфарбовувати, а потім розбивати яйця символізує нове життя.

Номер слайду 9

КРАШАНКИ ТА ПИСАНКИВ Україні фарбовані яйця розділяють на крашанки, писанки, крапанки, мальованки та дряпанки. (шкрябанки). Писанки та крашанки – це одне і теж саме ?

Номер слайду 10

Писанки та крашанки – це не одне і теж саме. Писанки – це розписані бджолиним воском і фарбами сирі яйця, які дарують один одному на Великдень. Крашанка – круто зварене яйце, забарвлене в один колір без візерунків ( часто в цибуляному відварі ) . Ще одна відмінність полягає в тому, що писанки ніколи не розбивали, ними тільки обмінювалися.

Номер слайду 11

НАЙСТАРІША ПАСКА В СВІТІ Найстаріша святкова паска, котра зберігся до наших днів, була виготовлена ще у 1821 році, у Страсну п’ятницю, Вільямом Скіннером, який працював булочником. Сімейну реліквію зберегла 91-річна уродженка Лондона Ненсі Тітман (пра-пра-правнучка Вільяма Скіннера). Дивно, що паска не тільки не запліснявіла за стільки років, але і пахне як свіжа. На ній чітко збереглося зображення хреста.

Номер слайду 12

НАЙБІЛЬША ПАСКА УКРАЇНИА от найбільшу паску спекли в Україні 2011 року, в Світле Воскресіння Христове, місцеві жителі селища Ялта Донецької області. Гігантська паска вийшла висотою 2 метри 30 сантиметрів, діаметром 2 метри 10 сантиметрів. Вага паски склала рекордні 2 т, а точніше - 2100 кг. На виготовлення паски пішло понад тонну борошна, близько 7500 яєць і 280 кг родзинок. Ця подія була занесена до Національного Реєстру Рекордів.

Номер слайду 13

У ДНІПРІ ВСТАНОВИЛИ НАЦІОНАЛЬНИЙ РЕКОРД: НАЙБІЛЬШИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ З 512 ПАСОЧОК.  Розміри стяга з пасок - два метри двадцять п'ять сантиметрів на метр двадцять.

Номер слайду 14

Консультація вчителя. Математика . ПІДРУЧНИК С. О. Скворцова. СТОРІНКА 118. Дистанційний урок з математики у 1класі.

Номер слайду 15

До великодніх свят готуються Курочка Ряба, Мишенятко, Красуня Білочка. Що то за хатка на галявинці стоїть?

Номер слайду 16

Щоб цифри правильно писати,Хвилинку каліграфії треба почати!Цифри пишемо рівнесенько,Щоб було гарнесенько! 13

Номер слайду 17

Що означає цифра ліворуч у запису двоцифрового числа? Цифра праворуч?103десяткиодиницірозряди

Номер слайду 18

Прочитай числа, записані в таблицях розрядів{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}Десятки. Одиниці11111566173

Номер слайду 19

ТРИНАДЦЯТЬта. Марабаева Л. А.

Номер слайду 20

П’ЯТНАДЦЯТЬта

Номер слайду 21

СІМНАДЦЯТЬта

Номер слайду 22

Мама купила 2 десятки яєць. Одне яйце розбилося. Скільки яєць залишилося?

Номер слайду 23

<; >; =1519 Як готуються мешканці до великодніх свят?

Номер слайду 24

Мишеня виготовило 80 писанок, 40 воно поклало у кошик для подарунків. Скільки писанок залишилося ? Білочці потрібно було виготовити 50 писанок, вона виготовила 20. Скільки ще їй залишилося?Як готуються мешканці до великодніх свят ?

Номер слайду 25

252923214036<; >; = ( ст.118)

Номер слайду 26

64 Молодці! А зараз уважно на екран ти глянь, склади задачу без вагань. Гра “ Веселі задачі ”Всього ?

Номер слайду 27

910 Всього ?

Номер слайду 28

105

Номер слайду 29

Пригадаємо: Назвіть складові задачі. У якій частині задачі містяться відомі дані?У якій частині задачі містяться невідомі дані?

Номер слайду 30

МИСТЕЦТВО Дистанційний урок у 1 класі.

Номер слайду 31

Великодні поробки. Курочка з паперу. На жовтому папері накресліть коло за допомогою циркуля. Потім до кола домалюйте дзьобик та лапки. Наступний крок – намалювати очі, гребінець та крильця. При цьому треба гребінці зобразити як три ромба; бік, обернений назовні, намалюйте сильніше. Зігніть заготовку з паперу навпіл та зробіть надрізи за тими лініями гребінця, які ви навели яскравіше. Складіть папір за лінією, що розділяє чубчик та тулуб. Потім треба всередину загнути трикутнички, що утворилися після розрізання, Та склеїти гребінець по зовнішньому краю. ЦІКАВІ ВИРОБИ НА ВЕЛИКДЕНЬ

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Великодні розмальовки Зробити власний дизайн писанки. Справжні митці спочатку роблять ескіз, за яким надалі працюють.

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Мета: актуалізувати способи утворення двоцифрових чисел. Формувати навички лічби у межах 100; розвивати нестандартне мислення; удосконалювати навички усної лічби; збагачувати уявлення учнів про святкування Великодня. Розповісти про головний символ свята - писанку. Активізувати пізнавальну діяльність учнів. Виховувати любов до рідного краю , його традицій.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 1 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
1353
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку