Презентація "Дитина-дзеркало батьків"

Про матеріал
Заняття-тренінг для батьків, вчителів.Можна провести у вигляді круглого столу, або на батьківських зборах, для вчителів як виступ на педагогічній раді, або у вигляді майстер-класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«ДИТИНА – ДЗЕРКАЛО БАТЬКІВ”

Номер слайду 2

Правила роботи в групі- відкриті новим враженням;- приймаємо іншого, як себе;- нікого не критикуємо;- бути чесним із самим собою;- підтримуємо один одного;- не обговорюємо поза групою те, що відбувається в ній;- Говорити по черзі;-Бути доброзичливим;-Зберігати таємниці;-Говорити від себе;-Бути толерантними.

Номер слайду 3

Вправа «П’ять найважливіших подій у моєму житті»

Номер слайду 4

Вправа «Правила для дитини»Кожна група має подумати і написати правила для дитини, не вживаючи слова «НЕ». Наприклад: «Не поспішай під час їжі / Будемо їсти повільно», «Не кричи так голосно / Будемо розмовляти тихіше».

Номер слайду 5

Тренувальна вправа „ Як звертатися до дитини?»1. А) Говорите з жахом: „Залиш! Не чіпай цей молоток! Це чоловіча справа!Б) Говорите спокійно та доброзичливо: „О! Я бачу, ти хочеш забити цей цвях. Подивись, молоток треба тримати так, а цвях отак...”

Номер слайду 6

2. А) Говорите жалісливим тоном: „Синочку, чому ти такий лінивий! Ти ж такий здібний. Якби ти не був таким лінивим, то міг би добре вчитися. Я справді не знаю, в кого ти такий вдався!”Б) Говорите рішуче, але доброзичливим і діловим тоном: «Синочку, ти досить розумний та здібний для того, щоб осягнути це! Я чекаю рішучих змін у навчанні!»

Номер слайду 7

Вправа «Три важливі слова»

Номер слайду 8

Вправа «Я мрію, що моя дитина…»

Номер слайду 9

“Я люблю свою(го) доньку(сина) за те, що…”

Номер слайду 10

pptx
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
1892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку