Батьки, вчителі,учні

Про матеріал
Збори "Батьки, вчителі, учні " -це збори батьків, вчителів 5 класу на початку навчального року .
Перегляд файлу

                     Батьки   вчителі     учні      ----   ми разом!!!!!!!!!!!!!

                               Зустріч  батьків , вчителів  5 класів.

 Клаасний керівник: Тільки разом з батьками, спільними зусиллями, вчителі можуть дати дітям велике людське щастя.  Наша співпраця - це взаємна довіра, повага і доброзичливість.

 Батьки ,  вчителі .   Ми всі є членами однієї великої команди корабля за назвою «Школа». Сподіваюсь , що всі шкільні роки  ми будемо разом, а поки наш корабель буде плисти океаном знань, ми будемо переживати шторми та бурі, смутки та радості. Хочеться, щоб це плавання було цікавим, радісним і значущим у житті кожної дитини та кожної родини.

Вправа «Знайомство»

  Батьки та вчителі повинні представитись перед учасниками зустрічі. , назвавши прізвище, ім’я, по батькові і свої очікування від навчання в 5 класі. ( вчителі коротко ознайомлюють батьків з особливостями викладання предметів в 5 класі)

  Вправа « Привіт 5 клас. Мої почуття і емоцїЇ»

 ( для проведення вправи необхідно підготувати скриньку з надписом « Привіт 5 клас. Мої почуття і емоцїЇ»

Кланий керівник:  Шановні друзі!  Після того, як  ви  переступили  поріг 5 класу. у вашій душі, у вашому серці міцно оселились почуття й емоції ( позитивні і негативні) , що заповнили все ваше існування. Опишіть на аркуші «почуття», що найбільше переповняє вас уже тривалий період часу і опустіть у скриньку. .

( Присутні  ,поклавши у скриньку аркуш, оголошують що вони записали і опускають  його  у скриньку.  Після закінчення вправи скриньку зачиняють і класний керівник зберігає її до закінчення навчального року.  В кінці навчального року  на зборах батьків можна  відкрити скриньку провести подібну вправу і порівняти результати. )

 Вправа «Шапка запитань»

Ідея «шапки запитань» полягає в тому, що батьки складають  запитання-записки для  вчителів. А вчителі- для батьків. Потім  кладуть їх у шапку( шапку можна замінити скринькою) ,обмінюються ними  і, витягуючи запитання, дають на них відповідь;

 ( бажаючи з команд можуть доповнювати відповіді, висказуючи свою думку) .

   Вправа «Дерево побажань»

Кожному учаснику дається аркуш  кольорового  паперу у вигляді  листочка дерева, на якому необхідно написати побажання на новий навчальний рік. Учасники зустрічі записують побажання і прикріплюють лисочки на ватман, на якому намальоване дерево!.

Класний керівник : Шкільний місток: батьки- діти- школа  Від того, як буде побудовано цей місток зале жить навчання дитини,її роль у дитячому колективі, реалізованість і захищеність.

Вчителі прагнуть зробити усе можливе, щоб навчання школярів було успішним, щоб кожна дитина досягла більш високих результатів. Адже навчання – це найважливіший обов’язок дітей. Заняття в школі можуть лише надати розумові правила, добуті чужим трудом. Але здатність користуватися ними розвиває виключно дома Ще раз хочу наголосити на необхідності тісної співпраці батьків та педагогічного колективу за формулою «Батьки-діти- школа»  Якщо ми разом допоможемо дитині розвинути потребу в знаннях, уміння набувати їх, то ці важливі якості залишаться у неї і в дорослому житті. Тоді формула «Батьки-діти-школа» перейде у формулу «Школа-родина-дитина-успіх».

 

docx
Додано
30 серпня 2022
Переглядів
2727
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку