Презентація «Дитина на порозі шкільного життя»

Про матеріал
Презентація допоможе розібратися, на що звертати увагу батькам, щоб зрозуміти, чи дитина готова до шкільного навчання; що вони можуть зробити для допомоги у формуванні належних якостей у майбутніх першокласників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель початкових класів ліцею «Потенціал»Вільнянської міської ради Никоненко Наталія Петрівна. Дитина на порозі шкільного життя

Номер слайду 2

Попереду на дитину чекає новий етап у житті. Скільки всього неймовірно цікавого! Тому завдання батьків – пояснити важливість навчання, сформувати позитивний образ школи та допомогти психологічно підготуватись до шкільного життя. Саме від того, як ви налаштуєте свого малюка, залежить з яким настроєм він буде відвідувати уроки.

Номер слайду 3

Бути готовим до школи – це не значить уміти читати, писати і рахувати. Бути готовим до школи – значить бути готовим всьому цьому навчитись. Венгер Л. А.

Номер слайду 4

Критерії готовності дитини до школи. Загальна. Психолого-педагогічнаІнтелектуальна

Номер слайду 5

Загальна готовність. Фізичний розвиток. Санітарно-гігієнічні навички. Уміння самообслуговуватись. Піклування батьків про нормальне харчування малюка. Загартування організму, медичне обстеження.

Номер слайду 6

Щоб витримати шкільні навантаження, дитина повинна бути досить розвиненою фізично. Для визначення фізичної зрілості дитини потрібно лівою рукою поверх голови дотягтися до правого вуха. Далеко не всі шестирічки здатні так зробити.

Номер слайду 7

Інтелектуальна готовність. Правильність мовлення. Послідовність висловлювання своїх думок. Уміння слухати дорослого і сприймати його вказівки, керуватися ними під час виконання завдання, усвідомлювати необхідність запитати, якщо завдання незрозуміле, оцінювати свою роботу, досягати бажаних результатів.

Номер слайду 8

Психологічна готовність. Тверде бажання вчитися, отримувати знання; розуміння важливості і необхідності учіння; вияв вираженої зацікавленості до отримання нових знань. Уміння слухати вчителя і виконувати його завдання ( не завжди цікаві)Уміння спілкуватися з однолітками і дорослими (дитина легко вступає в контакт, неагресивна, уміє знаходити вихід з проблемних ситуацій, визнає авторитет дорослих)Певний рівень розвитку мислення, пам'яті, уваги.

Номер слайду 9

Слід привчати дитину підкорятися слову «треба», свідомо розбиратися у своїй позиції («хочу» і «треба»). Варто поступово формувати уміння доводити почату справу до кінця,переборювати труднощі, переживати задоволення від зробленого, не засмучуватись невдачею.

Номер слайду 10

Готуйте дитину жити і працювати в колективі ровесників

Номер слайду 11

Чек-листи з базовими уявленнями та знаннями, якими має володіти майбутній першокласник

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Прийоми розвитку дрібної моторики пальців рук. Качати кульки з пластиліну. Рвати на дрібні шматочки папір (чим дрібніші, тим краще). Нанизування ґудзиків, великих бусинок на шнурок, а дрібних намистин, бісеру – на нитку з голкою. Перебирання квасолі, гороху, а також крупи (пшона, гречки, рису). Збирати, складати пірамідки. Застібати ґудзики. Зав'язувати, розв'язувати вузлики. Різноманітна робота з ножицями. Протягування нитки в голку. Ігри з конструктором, мозаїкою.

Номер слайду 18

Розум дитини знаходиться на кінчиках його пальців. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Хай вашим дітям стеляться мирні сонячні дороги в широкий світ знань, умінь, звершень!

Номер слайду 24

Використані джерела:https://vseosvita.ua/news/yak-pidhotuvaty-maibutnoho-pershoklasnyka-do-shkoly-chek-lysty-dlia-batkiv-38357.html?__cf_chl_tk=tvgk. AL3 L.t. MVR7 TCLT0 Kq. JWt. B5 VNIBnr. OL8 EQCtp. M2 A-1683033623-0-ga. Nyc. Gz. NDHshttps://sholomkizosh.ucoz.ua/load/shabloni_prezentacij/56

pptx
Додано
13 жовтня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку