Презентація «Дитина на сонці»..

Про матеріал
Інколи може пройти до 12 годин, поки на шкірі дитини з’являться перші симптоми негативного впливу сонячного проміння. Тому, якщо шкіра дитини набуває рожевого відтінку не одразу, а наприклад, ввечері, існує великий ризик сонячного опіку, якщо дитина гулятиме під сонцем наступного дня. Щоб запобігти цьому, дотримуйтеся основних правил безпеки перебування на сонці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Дитина на сонці»Поради для батьків

Номер слайду 2

Не варто відмовлятись від сонця - саме ультрафіолетові промені стимулюють вироблення вітаміну D, покращують стан здоров’я та настрій. Водночас, всього 15 хвилин під прямим впливом УФ-променів в рази збільшує ризик виникнення раку шкіри та деяких порушень зору.

Номер слайду 3

ЗВЕРНІТЬ УВАГУЯк правило, першим проявом надмірного перебування дитини на сонці є почервоніння шкіри.

Номер слайду 4

Інколи може пройти до 12 годин, поки на шкірі дитини з’являться перші симптоми негативного впливу сонячного проміння. Тому, якщо шкіра дитини набуває рожевого відтінку не одразу, а наприклад, ввечері, існує великий ризик сонячного опіку, якщо дитина гулятиме під сонцем наступного дня. Щоб запобігти цьому, дотримуйтеся основних правил безпеки перебування на сонці та максимально захистить шкіру дитини від дії УФ-променів.

Номер слайду 5

НАМАГАЙТЕСЯ ПРОВОДИТИ БІЛЬШЕ ЧАСУ У ТІНІНезалежно від часу доби старайтесь уникати прямого сонячного проміння та перебувати у затінку. Це найпростіший спосіб попередити сонячні опіки. Будьте обережні біля поверхонь, які відображають сонячні промені та/або швидко нагріваються, наприклад, піску чи води.

Номер слайду 6

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ПАНАМКИНайбільший рівень захисту забезпечують головні убори, які захищають від сонячних променів не лише верхню частину голови дитини, а і вуха та шию, наприклад, панамки. Сьогодні дуже популярними серед дітей різного віку є бейсбольні кепки.

Номер слайду 7

ОБИРАЙТЕ ОДЯГ, ЯКИЙ ЗАХИЩАЄ ВІД УФ-ПРОМЕНІВПравильно підібраний одяг також може забезпечити хороший захист від шкідливої дії УФ-променів. Одяг з щільно тканих матеріалів пропонує найкращий захист (наприклад, котон, легкі бавовняні тканини).

Номер слайду 8

ОДЯГАЙТЕ ДИТИНІ СОНЦЕЗАХИСНІ ОКУЛЯРИЯкісні сонцезахисні окуляри захистять очі вашої дитини від шкідливих УФ-променів. Обирайте зручні та практичні сонцезахисні окуляри, які максимально захищають очі та забезпечують 100% UVA/UVB захист.

Номер слайду 9

ПАМ’ЯТАЙТЕ ПРО СОНЦЕЗАХИСНИЙ ЗАСІБКоли ідете з дитиною на прогулянку у спекотну пору року, використовуйте сонцезахисний засіб (крем, спрей тощо) широкого спектру дії (UVA та UVB) із SPF 15 та вище, в залежності від погодних умов.

Номер слайду 10

Дотримуйтеся основних правил безпеки перебування на сонці

pptx
Додано
4 червня 2023
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку