Презентація "Дитячі мрії. Звуки [м], [м’ ], буква М,м."

Про матеріал
Презентація до підручника "Буквар" 1 клас Н.О. Воскресенська, І. В. Цепова "Дитячі мрії. Звуки [м], [м’ ], буква М,м."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дитячі мріїЗвуки [м], [м’ ], буква М,м

Номер слайду 2

Звуки [м], [м’ ], буква М, м

Номер слайду 3

Звуки [м], [м’ ], буква М, м Словникова робота. Як ви розумієте слово мрія?Словом мрія можна називати різні, хоч і схожі поняття. У першу чергу цим словом називають те, що створене уявою, фантазією, тобто сам витвір уяви. Крім того, мрія – це думка про щось бажане, приємне. Рідше це слово використовують, щоб сказати про щось нереальне, нездійсненне, недосяжне, тобто про фантазію. М Р І Я

Номер слайду 4

Звуки [м], [м’ ], буква М, м Розгляд ілюстрацій до тексту с.54- Кого ви бачите на малюнку?- Куди прийшли мама і діти?- Чим займається хлопчик? Який у нього настрій?- Що роблять мама і дівчинка? Сім’я гуляє в парку. Хлопчик грається на кораблі. Мама стоїть на містку. Дівчинка радісно махає руками.

Номер слайду 5

Звуки [м], [м’ ], буква М, м Графічний аналіз букви М (ем)Друкування в зошиті для друкування букви М м три рядки.

Номер слайду 6

Звуки [м], [м’ ], буква М, м Виділення звуків [м], [м’], їхня характеристика. Приголосний твердий звук [м] можна виділити на початку слів мама, маленька, Марина; море, моряк, матроска, а м’який приголосний звук [м’] – на початку слів місток, міцно, мінливий, міраж.- Вимовте звуки [м], [м’] окремо. На яку перешкоду натрапляє видихуване повітря під час вимови? (Губи спочатку міцно стулені, повітря проходить через ніс.)

Номер слайду 7

Звуки [м], [м’ ], буква М, м Читання складів з буквою М, м. МА МАМАМАМОМОМОМОМЕМЕМЕМЕМИМИМИМИМУМУМ

Номер слайду 8

Звуки [м], [м’ ], буква М, м Завдання: В зошиті для друкування надрукувати велику М і малу м три рядки. Буквар с.54 читати. Намалювати свою мрію.

pptx
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
2958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку