Презентація для 5 класу з англійської мови - "Українські страви"

Про матеріал
Презентація для 5 класу з англійської мови - "Українські страви" за підручником А.Несвіт
Зміст слайдів
Номер слайду 1

UKRAINAN FOODВчитель: Царинна В. В.

Номер слайду 2

Ukrainian food.

Номер слайду 3

Varenyky (dumplings)

Номер слайду 4

Holubtsi (cabbage rolls)

Номер слайду 5

Ukrainian borshch

Номер слайду 6

Sour cream

Номер слайду 7

Pancakes

Номер слайду 8

Potato pancakes

Номер слайду 9

Kyiv cutlets ”Chicken Kyiv”

Номер слайду 10

Lard / pork fat

Номер слайду 11

Pampushky

Номер слайду 12

UZVAR

Номер слайду 13

Look at the pictures and name the words

Номер слайду 14

Talking break. What do you usually eat for breakfast? What do you usually drink for lunch?When do you have supper?What do you usually like for dinner?

Номер слайду 15

Name the food

Номер слайду 16

Look at the pictures and say what Jane has got for breakfast, lunch and dinner For breakfast she has got .....

Номер слайду 17

translate

Номер слайду 18

Do you know these words?• chicken • peas • mushroom • cucumber • tomato • carrot • cabbage • apple juice • orange juice • mineral water • sandwich • ham and cheese • tuna fish • egg salad • butter • lettuce • ketchup • rice • flour • oil• fish and chips • recipe

Номер слайду 19

Word filedelicious – смачнийpork – свининаsauce – соус greens – зеленьspices – приправаsalt - сіль

Номер слайду 20

Reading My favourite Ukrainian dish is borshch. All you need is a head of cabbage, some pieces of meat, some beetroots, carrots, potatoes, tomatoes, an onion, greens, spices and some sour cream. Cook the meat, peel vegetables, slice potatoes, beetroots and carrots, chop the onion and greens. Then put all the vegetables into the saucepan. Add tomatoes, spices and don’t forget to salt. When borshch is ready, add some sour cream into your plate. You may eat it either hot or cool. Enjoy your meal!

Номер слайду 21

Match and say.cook vegetablespeel meatslice onionchop potatoesadd saltforget tomatoes

Номер слайду 22

Check yourselvescook peel slice chop add forgetmeatvegetablespotatoesoniontomatoessalt

Номер слайду 23

Making borshch. Ingredients:a head of cabbagesome pieces of meatsome beetrootscarrotspotatoestomatoesan oniongreensspices some sour cream. Preparing: To make borshch first to cook the meat, peel vegetables, slice potatoes, beetroots and carrots, chop the onion and greens. Then put all the vegetables into the saucepan. Next add tomatoes, spices and salt. Finally, when borshch is ready, add some sour cream into your plate. Enjoy your meal!

Номер слайду 24

Home task: ex.5 p.64

Номер слайду 25

Thank you! Good bye!

pptx
До підручника
Англійська мова (5-й рік навчання) 5 клас (Несвіт А.М.)
Додано
10 січня 2022
Переглядів
2025
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку