Презентація для години спілкування "Я серед інших"

Про матеріал
Розширювати і узагальнювати поняття здобувачів освіти про поведінку між людьми, про вихованість і чемність, людську доброту та милосердя; розвивати вміння свідомо дотримуватися норм поведінки, навички культурного звертання до людей, розвивати мовлення учнів; виховуват чуйність, уважність, бажання бути культурною, вихованою, милосердною і доброю людиною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Я СЕРЕД ІНШИХ»Підготувала: Кравченко В. М.

Номер слайду 2

Мета: Розширювати і узагальнювати поняття здобувачів освіти про поведінку між людьми, про вихованість і чемність, людську доброту та милосердя; розвивати вміння свідомо дотримуватися норм поведінки, навички культурного звертання до людей, розвивати мовлення учнів; виховуват чуйність, уважність, бажання бути культурною, вихованою, милосердною і доброю людиною.

Номер слайду 3

Який у вас настрій ?(вибери смайл та прокоментуй)

Номер слайду 4

Подивіться зараз на себе в дзеркало. Кого ви бачите? Так, ви побачили в чарівному дзеркалі кожен себе – людину. Тому поговоримо ми сьогодні на тему: « Я – людина серед людей» Кожен із вас – особистість, і саме такої людини, як ви, немає на землі і не може бути. Кожна людина є єдиною і унікальною. Кожна людина приходить у світ і вже від першої хвилини свого буття знаходиться між людьми, де є багато правил, законів, а також заборон. Тож наше з вами завдання сьогодні подумати, поговорити, з’ясувати те: - якими нам потрібно бути, живучи між людьми; - для чого людина приходить у цей світ; - який слід вона повинна лишити? - чи варто дотримуватися людських правил, законів, чи, можливо, краще жити без них.

Номер слайду 5

Продовжи речення:«Я – людина, тому що…»- «Людина народжується для … - «Людині для життя потрібно …?

Номер слайду 6

Вправа «Сигнал» Якщо ви згідні із почутою думкою, то піднімайте руку, а якщо ні – плескаєте в долоні. 1. Казати погане про друзів, знайомих. 2. Радіти за успіхи товариша. 3. Вчитись від інших лише хорошого. 4. Всім посміхатися. 5. Боятися труднощів. 6. Бути гарним, охайним. 7. Нищити природу. 8. Завдавши комусь неприємності, попросити вибачення. 9. Не поступатись дорогою старшим і молодшим. 10. Постійно користуватися словами ввічливості. 11. Ображати менших, старших. 12. Уміти цінувати і поважати чужу працю.

Номер слайду 7

Вправа: «Я людина серед людей». Запишіть, що потрібно робити, щоб бути у злагоді з іншими людьми.

Номер слайду 8

Виконай Співвідношення прислів’я1. Робиш добро – не кайся, Б. робиш зло – зла й сподівайся. 2. Людяність – дорожча А. за багатство. 3. Де правда, Г. там і щастя. В. а людина – друзями.4. Дерево міцне корінням, 5. Вчися доброму — Д. погане на ум не піде.

Номер слайду 9

Живи з собою в злагоді і в мирі,Не заздри людям і не проклинай. Хай буде радість, щастя у квартирі,Люби батьків своїх, не ображай. Не зневажай, зла не бажай нікому,Ділись останнім і добро твори. Будь справедливим, чесним будь в усьомуІ щире слово людям говори. Бо в добрім слові є тепло і ласка. У світлім серці є любов свята. А в мудрості, запам’ятай, будь ласка,І криється та істина свята,Яка людьми нас робить в цьому світіЗ душею чистою, мов сонця промінець,То й будеш ти, як сонечко в зеніті,І всі печалі зійдуть нанівець!

pptx
Додано
7 листопада 2022
Переглядів
1295
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку