"Презентація для педагогічної ради Позитивне ставлення учнів до навчання"

Про матеріал
Презентація Способи формування позитивного відношення учнів до навчання. Що сприяє покращенню якості навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: Пояснення учням значущості навчання для особистості та суспільства

Номер слайду 2

Способи формування в учнів позитивного ставлення до навчання. Пояснення учням значущості навчання для особистості та суспільства.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1. Новизна навчального матеріалу. Нове, абсолютно не пов’язане з тим, що уже знайоме дітям, є незрозумілим і не викличе пізнавальної активності. Тому новизна повинна завжди спиратися на вітагенний (життєвий) досвід учнів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

2. Незвичайність подачі3. Практична значущість нових знань для життя, спілкування, кар’єри, престижу. «Тільки ті знання, що використовуються, закріпляються у нашій свідомості» (Д. Карнегі).

Номер слайду 7

4. Суперечливість матеріалу. Суперечливість завжди порушує передбачуваний порядок та пробуджує прагнення зрозуміти ситуацію та відновити гармонію. Можна використати протиріччя між науковими та побутовими поясненнями явища, між життєвим досвідом дітей та теоретичними знаннями тощо.

Номер слайду 8

5. Оцінка. Вона повинна бути справедливою, доцільною, доречною. Десь у глибині душі більшість дітей прагне навчатися добре. Ніхто не протестує проти добрих оцінок, їх не оскаржують. Невисока ж, але об’єктивна оцінка може примусити дитину краще вивчити навчальний матеріал. Неадекватна оцінка створює відчуття лицемірства, несправедливості і призводить до негативних результатів.

pptx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку