Презентація для учнів початкових класів " Цариця водиця"

Про матеріал

Вода - важливе джерело життя на нашій планеті, запорука здоров'я та довголіття кожної живої істоти, символ чистоти, мудрості і родючості. Вона творить справжні дива, позбавляючи людський організм від недуг, очищаючи і омолоджуючи його. Її обожнювали в стародавні часи, і їй поклоняються в наші дні, пов'язуючи з її «ім'ям» початок і кінець всесвіту, багатство і достаток. Неважко здогадатися, що мова йде про воду - головному елементі нашого організму, незамінному учасника всіх його основних біологічних процесів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

* * Я і хмарка, і туман, І струмок, і океан, І літаю, і біжу, І скляною бути можу!

Номер слайду 2

* * Міні казка "Веселі крапельки" Жили-були на небі мама Хмара і тато Сонце. І були у них дітки Крапельки. Одного разу попросилися діти у батьків погуляти на землю, і мама з татом їм дозволили. Крапельки пролилися на землю дощем. Дітки Крапельки веселилися на галявині, весело скочувалися з травинок, збиралися в струмочки. З веселим дзюрчанням крапельки мчали за течією потічка. Непомітно струмочки зустрічалися з великими річками і озерами. Пустуючи і граючи крапельки не помітили, як настав час повертатися додому, на небо. Папа Сонце покликав своїми жаркими променями дітей додому. Крапельки, втомлені за цілий день, випаровуючись, охоче поверталися до мами і тата додому. Дітки лягали в м'які, пухнасті хмари, засипали, щоб набратися сил до наступної прогулянки.

Номер слайду 3

3/4

Номер слайду 4

* *   Загадки про воду Мене п’ють, мене ллють, усім потрібна я. Хто я така? (Вода) Чого в решеті не унесеш? (Воду) Ми кажемо: вона тече; Ми кажемо: вона виблискує; Вона біжить завжди вперед, Але нікуди не тікає. (Вода) Я і хмара, і туман, І струмок, і океан, І літаю, і біжу, І замерзнуть можу! У морях і річках живе, Але часто по небу літає. А як набридне їй літати, На землю знову осідає. (Вода) Сама пити не п’є, А нас змушує. (Вода) Без рук, без ніг, а цілий світ пройде. (вода) Що тече, не зупиняється? (вода) Що шумить без вітру? (вода)

Номер слайду 5

* * Прислів’я та приказки про воду Не плюй у криницю, бо доведеться з неї ще води напитися. Без води й борщу не звариш. Без води і не туди, і не сюди. Вода ума не мутить та й голови не смутить. Ваша вода мокра, ще й зимна. У воді стоїть, а води просить. Вивели його на чисту воду. Від великої води надійся шкоди. Він, як вода, скрізь просочиться. Він ані в воді не втоне, ані в огні не згорить. Він без кінця воду варить. Він із води сухим вийде.

Номер слайду 6

* *

Номер слайду 7

* *

Номер слайду 8

* *

Номер слайду 9

* *

Номер слайду 10

* *

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Водні запаси Землі РІЧКИ ОЗЕРА ОКЕАНИ МОРЯ БОЛОТА ВОДОЗБЕРЕЖИЩА ЛЬОДОВИКИ Підземні джерела

Номер слайду 13

колодязь річка ставок озеро водосховище басейн джерело калюжа фонтан канал гейзер море водопад

Номер слайду 14

Де ми використовуємо воду?

Номер слайду 15

* *

Номер слайду 16

Номер слайду 17

* *

Номер слайду 18

Від чого забрднюється вода? Від чого забрднюється вода?

Номер слайду 19

* *

Номер слайду 20

* *

Номер слайду 21

* *

Номер слайду 22

* *

ppt
Додано
7 травня 2018
Переглядів
2062
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку