Свято зимових та весняних іменинників

Про матеріал

( Посеред сцени сидить Герда і, тримаючи в руках троянду, читає вірш. ) Відео Зима

.Білий сніг пухнастий

У повітрі кружляє

І на землю тихо

Падає, лягає.

І під снігом вранці

Поле забілілось,

Наче в шубу білу,

Пухнасту одягнулось.

Темний ліс, що шапкою

Весь накрився чудно,

Та й заснув під нею

Міцно, непробудно...

Божі дні короткі,

Сонце світить мало, -

Ось прийшли морози -

І зима настала.

В. Суриков

( Входить Кай.)

1.Кай. Гердо, мила Гердо, ти не уявляєш, як красиво, як чудово кружляє сніг, тане на долонях!

5.Герда. Так, мій Каю, це прийшла зима... Сувора пора, улюблена пора для багатьох діток, які люблять кататися на санчатах, ковзанах, лижах.

Кай. Гердо, а чому сьогодні так багато людей поспішали до школи?

Герда. Так сьогодні ж у 5 –А класі День іменинника.

  • 1.Сніжинка День чарівний, справжнє диво,

В класі посмішок багато,

У нас людно і красиво,

Бо у нас сьогодні свято.

2.сніжинка. Що за свято в нас сьогодні

Таке починається?

Тата, мами мчать сюди,

Місця всі займаються.

1 сніжинка. Ми святкуєм іменини

В колі класної родини!

Пісня Дружний 5-А.

1.Ми сьогодні привітаєм

Іменинників своїх.

Їм на святі подаруєм

Гру цікаву й щирий сміх.

2 Діти, діти, дивина!

Щезла стежка…

Де вона?

Що за диво? –

Все наше місто білим пухом занесло…

3.. Дива зовсім тут нема –

Це до нас прийшла … Зима!

Зима.Я – Зима, Зима весела,

В гості я до вас прийшла.

Я – Зима, Зима весела,

Веселе свято іменин принесла.

Я спочатку, як годиться,

Всіх іменинників вітаю в цій залі.

Хай в майбутньому ніколи

Не турбують вас печалі,

Хай минають дні у щасті,

Хай здійсняться ваші мрії,

Зустрічайте іменини

У любові та надії.

Дорогі діти, я прийшла не сама, а зі своїми зимовими місяцями.

Грудень. У грудні виють заметілі,

Вкрили ковдри білі-білі

І луги, й долини, й поле.

Спить, дрімає все навколо.

А я скрізь господарюю,:

Замки крижані мурую,

На ялинові верхи

Одягаю кожухи.

Я – місяць грудень. У моєму місяці не святкують іменини діти з 5 – А класу, але народилися наші чудові батьки, брати, сестри Мельник Дмитро Вадимович, Травінська Катерина, Костенюк Юлія Петрівна, Запоржчук Людмила Михайлівна

Січень.Я – січень, року перший син,

Одяг у мене із перлин.

Всіх морозами страхаю,

Землю пухом укриваю,

Путь-доріжки замітаю.

Щоб не мерзнуть урожаю.

Поробив для дітвори

Гарні ковзанки з гори.

Лиш для недбальців-неслухнянців,

Хто загаявсь на гулянці,

Розстіба свого кожуха,

Виставля з-під шапки вуха –

Тих снігами я січу!

Тих морозами печу!

Січень.У моєму місяці святкують свій день народження Запорожчук Олена Василівна, Костенюк Марія, Травінський Олександр Олексійович.

Лютий.

Лютував я, скільки міг,

Гнав у поле заметілі,

Простеляв загони білі.

Загнуздавши вітрюганів,

Наганяв на луг туманів,

А старавсь таки дарма -

Притомився, сил нема,

Та й в запасі в мене днів.

Менше, ніж в моїх братів.

Тож чи хочеш ти, чи ні -

А поступишся весні.

Лютий. У моєму місяці народилися Травінський Антон та наша вчителька Ірина Юхимівна

Пісня Даруй добро

. Цікаво взнати, під яким знаком Зодіаку народилися наші іменинники.

Грудень. Ті, хто народилися з 23 листопада по 20 грудня, - Стрільці. Їм з самого дитинства здається, що «жар-птиця» знаходиться десь близько, ось-ось буде у тебе в руках. Стрільці люблять мріяти, їздити, подорожувати і – говорити … Декому, правда, Стрільці здаються несерйозними та легковажними, проте не впадайте у розпач. Вони, як правило, багатосторонні і працьовиті. Вони цінують незалежність і дружбу. Люблять тварин та подорожі., легко пробачають, милосердні та співчутливі.

Можуть бути знаменитими політиками, перекладачами, журналістами, лікарями, хіміками, господарями готелів, юристами, суддями, громадськими діячами.

Січень.З 22 грудня по 20 січня. народилися діти та батьки під сузір'ям Козерога. Це працездатні та серйозні люди, які завжди досягають своєї мети. Проте Козерогу трошки бракує лагідності. Він цінує гроші та матеріальні цінності, звертає увагу на зовнішність і дотепність. Життєвий шлях сповнений турбот та праці, але завдяки наполегливості та витримці Козеріг досягає успіху та добробуту.

Можуть бути керівниками будівельних організацій, конструкторами, юристами, архітекторами, фармацевтами, математиками, філософами, соціологами, адміністраторами, політиками.

Лютий. З 21 січня по 20 лютого народилися люди під сузір'ям Водолія. Вони багаті на видумки, веселуни, деколи мрійливі самітники і завжди фантазери та винахідники. Водолій знає собі ціну, і він – вірний друг. Їхнє життя часто змінюється. Проте вони здатні логічно мислити й охоче беруться за нову справу. Водолії дуже добре знають та розуміють людей. Знак Водолія – два річища часу, усвідомлений розподіл добра і зла, існування людини на двох рівнях: матеріальному і духовному.

Можуть бути прекрасними кінопродюсерами, акторами, ведучими телебачення, педагогами, соціологами, психологами, юристами, аеронавтами, дизайнерами.

З 19 лютого по 20 березня народилися діти під сузір'ям Риби. Це тихі, миролюбні і доброзичливі діти. Вони багато мріють і часто плутають фантазії з дійсністю. Ці діти люблять ігри з водою, чарівні казки з дивами. Вчаться Риби легко, але їм ніколи не вистачає впевненості у собі.

Можуть бути лікарями, педагогами, людьми дослідницької діяльності, кораблебудівниками, управляти біржовою справою.

Кай. Цікаво, а що означають імена наших іменинників.

Дмитро:
Це ім'я означає в буквальному сенсі, людина, що належить такій сильній богині землі і родючості як Деметра. Найбільш відмінні риси юного Дмитра - це надзвичайне завзятість і наполегливість, а крім того впертість і деяка запальність. Максимальної успіх у кар'єрі може очікувати Дмитра тільки в тих галузях, де буде просто необхідно багато спілкуватися з різними людьми, і потім, просуваючись по службі, він з легкістю буде переживати дрібні невдачі, і звичайно знову буде йти вперед. Так само він без особливих проблем зможе знаходити спільну мову з усіма колегами по роботі, і цілком вільно зможе орієнтуватися в будь-якій новій обстановці.

Ім'я Катерина має в корені своєму значення чистоти, незаплямованості. Катерина силою свого імені займає таке місце в суспільстві, що неминуче служить предметом увагиІм'я Катерина походить від грецького слова «катаріос» - чистий, невинний. Це ім'я походить від такого слова як «катаріос» означає - Греція. Вчиться вона часто просто відмінно - завжди одна з найкращих учениць, якої часто пишається вся школа.

Значення імені Юлія в перекладі з грецької мови – «пухнаста», «хвиляста». Власниці даного імені завжди рухливі, тому не помітити їх присутність в суспільстві досить складно. Юлії завжди рухаються вгору по сходах. Вони є улюбленцями долі, і ще з дитинства оточуючі приймають їх з якимсь поклонінням.

Юля має свою родзинку і досить талановита. Завжди прагне домогтися загального визнання. Власниці даного імені кілька потайливі. У дитинстві від своїх батьків вимагають максимальної уваги і відповідного догляду. Все це їм необхідно для того, щоб у відповідний момент з великою силою розквітнути. Активність маленької Юлії необхідно розвивати з тактовністю і наполегливістю.

Походження імені Юлія – від старовинного слова «Іулня». Це римське жіноче ім'я.

Ім'я Людмила має слов'янські слов'янське походження. Перекладається як «мила людям». Досить тривалий час не вживалося.. Найбільше поширення отримало в 30-50-ті роки минулого століття. Зараз знову спостерігається спад. Значення імені Людмила характеризує її як слухняну, ніжну й акуратну дівчинку. Перш ніж прийняти яке-небудь рішення, вона все зважує, думаючи про наслідки. Ім'я Людмила, походження і значення його говорять про те, що його власниця добре вчиться в школі. Вона старанна, посидюща, терпляча.

Давньогрецьке ім'я Олександр складається з двох слів «алекс», яке означає «захищати» і «андрос» – «чоловік», «мужній», «захисник», «захист». Велику популярність ім'я Олександр знайшло після появи святих. Спочатку Олександрами нарікали воєвод, князів, знатних осіб. Сьогодні ім'я Олександр входить до п'ятірки найбільш популярних імен. Чоловіки, що носять це ім'я, відрізняються добротою, мудрістю і рішучістю.

ім'я Олена: - Світла, сяюча Ім'я має грецьке походження. Англійці називають Олену "леді щирість."Вона дуже цінує мир і спокій. Любовдо імені Олена сильна і незмінна вже багато десятиліть поспіль. Воно назавжди пов'язане з епітетом Прекрасна.Олена Прекрасна - героїня безлічі російських казок, втілення всеперемагаючої краси і чарівності. Ім'я дуже популярно, бореться за перше місце з Наталією та часто її перемагає, особливо у великих містах.

Ім'я Марія походить від давньоєврейського імені Мариам, Дуже часто глибинна душевність Марії змушує її вибирати гуманні професії, такі як педагогіка чи медицина Переклад імені “сумна”. Православна традиція переводить ім'я як “пані”.

У перекладі з давньогрецької мови Антон означає «протистоїть», «вступає в бій». За іншою версією ім'я Антон означає «квітка», «колір» Ім'я Антон має давньоримське походження. Видозміненою формою імені вважається чоловіче ім'я Антоній, яке використовували як стародавні римляни, так і слов'яни. Таємниця імені Антон наділяє свого володаря такими якостями як сміливість, рішучість, витривалість. Вони мають хорошу інтуїцію, пам'ять. Антон спостережливий, терплячий, він вміє чекати і дуже обережний. Його працьовитість і вміння досконально вивчати ситуації, часто допомагають уникнути проблем. Йому чужі відвага, хоробрість і честолюбство, але зате він добрий, чуйний і справедливий.

Зима.

День народження у тебе

Не сумуй, а веселись!

День народження у тебе –

Усім друзям усміхнись.

Герда..

День народження буває

В році тільки раз,

Заспіваєм ми веселу

Пісеньку для вас.

Пісня Крокодила Гєни

Кай. Любить зиму дітвора,

Бо чудова ця пора,

Всіх вона загартувала,

Радощі подарувала.

Тож давайте для зими

Заспіваєм дружно й ми.

Пісня зимонька зима

1.Зимо-красуне, біла чарівнице!

У тебе стільки дива дивного, краси!

І снігу білого нанесено по вінця,

І віхол та хурделиць голоси …

Ми дуже тебе любимо, але час вже нам прощатися, адже весна на порозі.

2.Де ти, сонечко, прокинься!

Де ти, шпачок, повернися!

Прощається з нами зима

Кап-кап-кап! Прийшла весна!

Пісня Дощик

Йде весна-красна в зеленій хустинці.

Несе весна-красна у хустинці гостинці:

Ягнятам - травицю, гусятам - водицю,

Качатам - ряску, а малятам - ласку.

- Доброго ранку! – травам росистим,

- Доброго ранку!- квітам барвистим,

- Доброго ранку!- сонечку ясному,

Людям усім та усьому прекрасному!

Весна.

Я вам у дарунок тепло принесла

Скрізь засіяла ранні квіти,

І травичку шовкову, м'яку…

Зима.

Ти засіяла квіти?

Не поспішай радіти.

Я їх вкрию снігами…

Весна.

Яка ж ти люта, сестро! Лютий не лютуй, а час твій пройшов. Людям ти добряче набридла холодами та віхолами. Он як потягнулись до мене діти, щоб хоч трішки себе зігріти.

Зима.

Мене теж чекали, щоб після справ відпочити. І дорослі, і діти раділи моїм веселим святам, пухнастому снігу, свіжому морозу. Малеча ліпила снігових баб, грались у сніжки, катались на санчатах та ковзанах.

Весна.Так, сестро, це було - та все минуло. Набридла ти своїми холодами. Хочеться всім зняти теплий одяг і замінити його легким, весняним та за роботу взятись.

Зима. Ну добре, добре, сестро, передаю тобі естафету, володарюй.

Весна.Добрий день, мої любі друзі! Відео Весняні квіти

Я- Весна,

Я три місяці в садочку

Зимувала на кілочку,

Від морозів і вітрів

Берегла озимий хліб,

Ниточки для травки ткала,

Сорочку сонечку зв'язала,

В голубі легкі пушинки

Весняні вдягла хмаринки,

Повернула всіх птахів

Із вирію в рідний дім

Привела я вам три парубки красні,

Три місяці ясні.

Березень. Я – Березень, у народі мене називали протальник, соняшник, капельник

Трудився лютий до світанку

І заморозив геть струмочок,

А я підкрався тихо ранком

і схрумав нишком весь льодочок.

Мороз і другу ніч старався, -

Припорошив льодок сніжком,

Та знову я над ним сміявся:

Злизнув усе те язиком.

Зима ще злиться, бідолаха,

А вже ж весна бере своє.

І я бурульки з того даху,

Немов цукерочки, жую!

А ще я хочу вам повідомити, що в моєму місяці народилися Рябова Валентина Василівна, Костенюк Олександр Петрович, Паламарчук Тетяна Миколаївна, чумаков Назар І Янчик Назар

Квітень.Я - Квітень, славний квітникар,

Сонячно і рясно

Уквітчав вам календар

Першим цвітом - рястом.

У будиночок свій шпак вернувся,

А в лісі ведмідь проснувся,

У небі жайворонок співає,

Дорослих і діток звеселяє.,

А я радий вас повідомити, що в мою чудову днину народилися Дубініна Тетяна Володимирівна, Бондарчук Сергій Олександрович, Здановський Ігор та Вадим

Травень.Я місяць Травень:

Іду і весело співаю,

Дощами землю поливаю,

Святковими піснями

І громом іду над полями.

А в садочках сонце, співи,

У траві фіалки зацвіли,

Джмелі і бджілки загули,

І скрізь усі уже веселі.Під веселі звуки птахів прийшли у цей світ Савченко Дарія, Савченко Юрій Борисович, Бондарук Максим та Бондарук Таміла Іванівна

Герда Так хочеться узнати, під якими знаками зодіаку народилися наші іменинники.

Березень.З 19 лютого по 20 березня народилися іменинники під сузір'ям Риби. Це тихі, миролюбні і доброзичливі люди. Вони багато мріють і часто плутають фантазії з дійсністю. Діти люблять ігри з водою, чарівні казки з дивами. Вчаться Риби легко, але їм ніколи не вистачає впевненості у собі.Можуть бути лікарями, педагогами, людьми дослідницької діяльності, кораблебудівниками, управляти біржовою справою.

Квітень Овен(з 21.03 – 20.04) знаходиться під впливом Сонця і Марса, . Овни - мужні, допитливі, відверті, чесні, цілеспрямовані, але образливі, вперті, трохи нестабільні. Люди цього знака прямолінійні, простодушні, цілком щирі . і. Можна відзначити енергійність, незалежність . Овен не терпить, коли ним намагаються керувати, але любить керувати сам. Овни багаті на оригінальні ідеї, люблять ризиковані справи. Якщо вони бажають щось, то прагнуть якнайшвидше реалізувати задумане, не шкодуючи сил і часу, не дивлячись на перешкоди і оточуючих. У такі моменти в Овнів розкриваються їхні таланти, заради своєї мети вони здатні як повести за собою оточуючих, так і знищити тих, хто стане на шляху. Овни люблять фізкультуру й подорожі Як правило, вони мають міцне здоров'я завдяки великій життєвій енергії, швидко відновлюють сили й можуть довго жити. У цьому знаку сильне Сонце вказує на розвинену духовну інтуїцію

Травень Тілець (21 квітня - 21 травня). Символ: бик. Правляча планета: Венера.

Ваш знак - "земляний" знак, що дає вам відчуття стійкості і орієнтує вас на матеріальні цінності, в той час як ваша планета - правитель, Венера, дарує вам любов до прекрасного, красивим речам і вишуканої їжі. "Тельці" краще всього працюють в областях, де "зав'язані" і люди, і гроші - таких як банки, великі корпорації і т.д. По суті, це знак будівельника - ви народилися з прагненням створювати нові речі. Ви здатні бути терплячим, наполегливим та переконливим. Ви хороший друг. Ви часто поступаетесь своїми бажаннями заради збереження дружби - адже ваші сильні прихильності, і ви боїтеся втратити друга, воліючи бачити його щасливим і задоволеним.

Кай. Давайте послухаємо, що означають імена наших іменинників.

Ім'я Валентина - жіноча форма імені Валентинутвореного від латинського слова «валентна» - сила. Індоєвропейський корінь «вал» значить - мати силу. А ім'я означає - здорова, сильна, бути здоровою. Жіноча форма імені яскравіше і виразніше. Плавність і перелівчівость звучання цього імені малює образ набігаючих і розчиняються хвиль..

Назар – чоловіче ім'я, яке має кілька версій походження. Згідно з найпопулярнішою з них, ім'я Назар має давньоєврейські коріння і означає «присвячений Богові». Також походження імені Назар пов'язують з латинським словом «назариус», яке перекладається як «назаретянин» або «той, хто родом з Назарету». Крім того, існує версія, згідно з якою ім'я Назар утворилося в арабській мові означає «погляд» або «далекоглядний». Згідно характеристиці ім'я Назар, чоловік з цим ім'ям може знайти спільну мову з будь-якою людиною. У той же час, він дуже запальний. Назар володіє досить високою самооцінкою. Він здатний ставити перед собою цілі і поступово досягати їх. У відносинах з оточуючими цінує відкритість і щирість.

Ім'я Тетяна походить від латинського «Татіус» - імені сабінського царя. Сабіни - італійські племена, частина яких жила на пагорбах Рима. За іншою версією, ім'я Тетяна давньогрецького походження, від слова «Татт» - встановлювати, визначати. Ім'я означає упорядниця, засновниця, повелителька, що встановлює, поставлена, призначена.

Ім'я Сергій має різні версії походження. За першою, найпоширенішою версією, ім'я Сергій походить від римського родового імені Сергіус, яке є римським родовим іменем. Сергіі - це древній римський рід, ведучий, за переказами, свій родовід від троянців. У перекладі з латинської мови означає «високий», «знатний». Згідно наступної версії, ім'я Сергій - це сучасна форма застарілого імені Сергий, яке походить від латинського, в перекладі означає «слуга Бога».

Вадим – чоловіче російське ім'я давньоруського походження. Згідно з однією версією, це ім'я має давньослов'янське походження. Можливо, воно утворилося від слів «вадить» і «іма», що може означати «кличе», «улюблений», «має привабливість». Крім того, існують думки, що ім'я Вадим походить від слов'янських слів, які означають «баламут», «сперечальник» або «правитель».За іншою версією, походження імені Вадим пов'язано з древнеарийским поєднанням «хто сіє смуту», «сперечатися».

Слов'янське ім'я Ігор - раннє запозичення древнескандинавского слова «Інгварр» («Інг» - бог родючості, «Варр» - обачний, дбайливий);Давньоруської (охороняти ім'я Бога), що трактується як воїнство, сила, войовничий.

Дарія Жіночий варіант імені перського царя Дарія. У перекладі із древнеперсидского - "переможниця".Значне, гарне і яскраве ім'я. Дуже радісне.Основні риси: Товариськість, сприйнятливість, , артистичність.

Значення і походження імені: Юрій – українська форма грецького імені Георгій, що означає “хлібороб”. Ще одна форма цього імені – Єгор. ім'я Юрій по своїй енергетиці досить заводне, життєрадісне і разом з тим тверде. Юрій - зосереджений на своєму внутрішньому світі людина. Це не лідер, що не напористий переможець, а надійний і найчастіше душевно багата людина - світла особистість.

Значення імені Таміла з арабської люди розуміють, як «гірська голубка». Жінка з таким ім'ям досить вразлива натура. Деяким здається, що ім'я Таміла - іноземне, європейське. Однак воно саме що ні на є російське, вірніше, давньослов'янське. Таміла володіє діловою хваткою, практичною кмітливістю, аналітичним і синтетичним складом розуму, швидкою реакцією, здатністю охоплювати проблему цілком і приймати миттєво правильне рішення. овірлива і відкрита, Таміла володіє багатою уявою. Таміла вміє створювати затишне домашнє гніздечко, красиво обставити квартиру. Гостинна, відмінний кулінар.
Походження імені Максим бере свій початок з латинської мови. "Максимус" в перекладі на російську мову означає "найбільший", "максимальний". У нас в країні це ім'я почало поширюватися в 60-х роках минулого століття. Походження імені Максим вимагає від його носія бути вельми рішучим.. Ця людина наділений талантом переконувати людей в чому-небудь. Це дуже емоційна особистість, яскраво проявляє ті чи інші почуття. Ця людина є обдарованою особистістю. Максим досить легко захоплюється всім незвіданим і новим

Пісня «Дівчина-весна»

Як би не було поруч наших матусь та татусів не було б і сьогодні і свята. Щиро дякуємо вам, рідні за те, що ви є у нас, за те, що турбуєтесь про нас, за вашу любов і ласку . Ці пісні для вас, наші рідні

Пісня про матусю

Пісня про тата

Весна.

З Днем народження щиро вас вітаємо,

Лантух радості бажаємо,

Будьте дужі і проворні,

По-козацькому моторні,

З хлібом щедрим на столі,

З добрим словом у душі.

Пісня Побажання
Перегляд файлу

День зимових та веснянихіменинників

 ( Посеред сцени сидить Герда і, тримаючи в руках троянду, читає вірш. ) Відео Зима

.Білий сніг пухнастий

У повітрі кружляє

І на землю тихо

Падає, лягає.

І під снігом вранці

Поле забілілось,

Наче в шубу білу,

Пухнасту одягнулось.

Темний ліс, що шапкою

Весь накрився чудно,

Та й заснув під нею

Міцно, непробудно...

Божі дні короткі,

Сонце світить мало, -

Ось прийшли морози -

І зима настала.

В. Суриков

( Входить Кай.)

1.Кай. Гердо, мила Гердо, ти не уявляєш, як красиво, як чудово кружляє сніг, тане на долонях!

5.Герда. Так, мій Каю, це прийшла зима... Сувора пора, улюблена пора для багатьох діток, які люблять кататися на санчатах, ковзанах, лижах.

Кай. Гердо, а чому сьогодні так багато людей поспішали до школи?

Герда. Так сьогодні ж у 5 –А класі День іменинника.

  1. Сніжинка   День чарівний, справжнє диво,

В класі посмішок багато,

У нас людно і красиво,

Бо у нас сьогодні свято.

2.сніжинка. Що за свято в нас сьогодні

Таке починається?

Тата, мами мчать сюди,

Місця всі займаються.

1 сніжинка. Ми святкуєм іменини

В колі класної родини!

Пісня Дружний 5-А.

1.Ми сьогодні привітаєм

Іменинників своїх.

Їм на святі подаруєм

Гру цікаву й щирий сміх.

2 Діти, діти, дивина!

Щезла стежка…

Де вона?

Що за диво? –

Все наше місто білим пухом занесло…

3.. Дива зовсім тут нема –

Це до нас прийшла … Зима!

 

 

 

 

Зима.Я – Зима, Зима весела,

В гості я до вас прийшла.

Я – Зима, Зима весела,

Веселе свято іменин принесла.

     Я спочатку, як годиться,

Всіх іменинників вітаю в цій залі.

Хай в майбутньому ніколи

Не турбують вас печалі,

Хай минають дні у щасті,

Хай здійсняться ваші мрії,

Зустрічайте іменини

У любові та надії.

Дорогі діти, я прийшла не сама, а зі своїми зимовими місяцями.

Грудень. У грудні виють заметілі,

Вкрили ковдри білі-білі

І луги, й долини, й поле.

Спить, дрімає все навколо.

А я скрізь господарюю,:

Замки крижані мурую,

На ялинові верхи

Одягаю кожухи.

 Я – місяць грудень. У моєму місяці не святкують іменини діти з 5 – А класу, але народилися  наші чудові батьки, брати, сестри Мельник Дмитро Вадимович, Травінська Катерина, Костенюк Юлія Петрівна, Запоржчук Людмила Михайлівна

Січень.Я – січень, року перший син,

Одяг у мене  із перлин.

Всіх морозами страхаю,

     Землю пухом укриваю,

Путь-доріжки замітаю.

Щоб не мерзнуть урожаю.

Поробив для дітвори

Гарні ковзанки з гори.

Лиш для недбальців-неслухнянців,

Хто загаявсь на гулянці,

Розстіба свого кожуха,

Виставля з-під шапки вуха –

Тих снігами я січу!

Тих морозами печу!

 Січень.У моєму місяці святкують свій день народження Запорожчук Олена Василівна, Костенюк Марія, Травінський Олександр Олексійович.

Лютий.

Лютував я, скільки міг,      

Гнав у поле заметілі,

Простеляв загони білі.

Загнуздавши вітрюганів,

Наганяв на луг туманів,

А старавсь таки дарма -

Притомився, сил нема,

Та й в запасі в мене днів.

Менше, ніж в моїх братів.

Тож чи хочеш ти, чи ні -

А поступишся весні.

Лютий.  У моєму місяці народилися Травінський Антон та наша вчителька Ірина Юхимівна

Пісня Даруй добро

 

. Цікаво взнати, під яким знаком Зодіаку народилися наші іменинники.

Грудень. Ті, хто народилися з 23 листопада по 20 грудня, - Стрільці. Їм з самого дитинства здається, що «жар-птиця» знаходиться десь близько, ось-ось буде у тебе в руках. Стрільці люблять мріяти, їздити, подорожувати і – говорити … Декому, правда, Стрільці здаються несерйозними та легковажними, проте не впадайте у розпач.  Вони, як правило, багатосторонні і працьовиті. Вони цінують незалежність і дружбу. Люблять тварин та подорожі., легко пробачають, милосердні та співчутливі.

Можуть бути знаменитими політиками, перекладачами, журналістами, лікарями, хіміками, господарями готелів,  юристами, суддями, громадськими діячами.

Січень.З 22 грудня по 20 січня. народилися діти та батьки під сузір’ям Козерога. Це працездатні та серйозні люди, які завжди досягають своєї мети. Проте Козерогу трошки бракує лагідності. Він цінує гроші та матеріальні цінності, звертає увагу на зовнішність і дотепність. Життєвий шлях сповнений турбот та праці, але завдяки наполегливості та витримці Козеріг досягає успіху та добробуту.

Можуть бути керівниками будівельних організацій, конструкторами, юристами, архітекторами, фармацевтами, математиками, філософами, соціологами, адміністраторами, політиками.

Лютий. З 21 січня по 20 лютого народилися люди під сузір’ям Водолія. Вони багаті на видумки, веселуни, деколи мрійливі самітники і завжди фантазери та винахідники. Водолій знає собі ціну, і він – вірний друг. Їхнє життя часто змінюється.  Проте вони здатні логічно мислити й охоче беруться за нову справу. Водолії дуже добре знають та розуміють людей. Знак Водолія – два річища часу, усвідомлений розподіл добра і зла, існування людини на двох рівнях: матеріальному і духовному.

Можуть бути прекрасними кінопродюсерами, акторами, ведучими телебачення, педагогами, соціологами, психологами, юристами, аеронавтами, дизайнерами.

З 19 лютого по 20 березня народилися діти під сузір’ям Риби. Це тихі, миролюбні і доброзичливі діти. Вони багато мріють і часто плутають фантазії з дійсністю. Ці діти люблять ігри з водою, чарівні казки з дивами. Вчаться Риби легко, але їм ніколи не вистачає впевненості у собі.

Можуть бути лікарями, педагогами, людьми дослідницької діяльності, кораблебудівниками, управляти біржовою справою.

Кай. Цікаво, а що означають імена наших іменинників.

 Дмитро:
Це ім'я означає в буквальному сенсі, людина, що належить такій сильній богині землі і родючості як Деметра. Найбільш відмінні риси юного Дмитра - це надзвичайне завзятість і наполегливість, а крім того впертість і деяка запальність. Максимальної успіх у кар'єрі може очікувати Дмитра тільки в тих галузях, де буде просто необхідно багато спілкуватися з різними людьми, і потім, просуваючись по службі, він з легкістю буде переживати дрібні невдачі, і звичайно знову буде йти вперед. Так само він без особливих проблем зможе знаходити спільну мову з усіма колегами по роботі, і цілком вільно зможе орієнтуватися в будь-якій новій обстановці.

 Ім'я Катерина має в корені своєму значення чистоти, незаплямованості. Катерина силою свого імені займає таке місце в суспільстві, що неминуче служить предметом уваги  Ім'я Катерина походить від грецького слова «катаріос» - чистий, невинний. Це ім'я походить від такого слова як «катаріос» означає - Греція. Вчиться вона часто просто відмінно - завжди одна з найкращих учениць, якої часто пишається вся школа.

 

Значення імені Юлія в перекладі з грецької мови – «пухнаста», «хвиляста». Власниці даного імені завжди рухливі, тому не помітити їх присутність в суспільстві досить складно. Юлії завжди рухаються вгору по сходах. Вони є улюбленцями долі, і ще з дитинства оточуючі приймають їх з якимсь поклонінням.

Юля має свою родзинку і досить талановита. Завжди прагне домогтися загального визнання. Власниці даного імені кілька потайливі. У дитинстві від своїх батьків вимагають максимальної уваги і відповідного догляду. Все це їм необхідно для того, щоб у відповідний момент з великою силою розквітнути. Активність маленької Юлії необхідно розвивати з тактовністю і наполегливістю.

Походження імені Юлія – від старовинного слова «Іулня». Це римське жіноче ім’я.

Ім’я Людмила має слов’янські слов’янське походження. Перекладається як «мила людям». Досить тривалий час не вживалося.. Найбільше поширення отримало в 30-50-ті роки минулого століття. Зараз знову спостерігається спад. Значення імені Людмила характеризує її як слухняну, ніжну й акуратну дівчинку.  Перш ніж прийняти яке-небудь рішення, вона все зважує, думаючи про наслідки. Ім’я Людмила, походження і значення його говорять про те, що його власниця добре вчиться в школі. Вона старанна, посидюща, терпляча.

Давньогрецьке ім’я Олександр складається з двох слів «алекс», яке означає «захищати» і «андрос» – «чоловік», «мужній», «захисник», «захист». Велику популярність ім’я Олександр знайшло після появи святих. Спочатку Олександрами нарікали воєвод, князів, знатних осіб. Сьогодні ім’я Олександр входить до п’ятірки найбільш популярних імен. Чоловіки, що носять це ім’я, відрізняються добротою, мудрістю і рішучістю.

 ім'я Олена: - Світла, сяюча Ім’я має грецьке походження. Англійці називають Олену "леді щирість."Вона  дуже цінує мир і спокій. Любов до імені Олена сильна і незмінна вже багато десятиліть поспіль. Воно назавжди пов'язане з епітетом Прекрасна.Олена Прекрасна - героїня безлічі російських казок, втілення всеперемагаючої краси і чарівності. Ім'я дуже популярно, бореться за перше місце з Наталією та часто її перемагає, особливо у великих містах.

Ім’я  Марія походить від давньоєврейського імені Мариам, Дуже часто глибинна душевність Марії змушує її вибирати гуманні професії, такі як  педагогіка  чи медицина Переклад імені “сумна”. Православна традиція переводить ім’я як “пані”.

У перекладі з давньогрецької мови Антон означає «протистоїть», «вступає в бій». За іншою версією ім'я Антон означає «квітка», «колір» Ім'я Антон має давньоримське походження. Видозміненою формою імені вважається чоловіче ім'я Антоній, яке використовували як стародавні римляни, так і слов'яни. Таємниця імені Антон наділяє свого володаря такими якостями як сміливість, рішучість, витривалість. Вони мають хорошу інтуїцію, пам'ять. Антон спостережливий, терплячий, він вміє чекати і дуже обережний. Його працьовитість і вміння досконально вивчати ситуації, часто допомагають уникнути проблем. Йому чужі відвага, хоробрість і честолюбство, але зате він добрий, чуйний і справедливий.

 Зима. 

День народження у тебе

Не сумуй, а веселись!

День народження у тебе –

Усім друзям усміхнись.

 

 

 

Герда.. 

День народження буває

В році тільки раз,

Заспіваєм ми веселу

Пісеньку для вас.

Пісня Крокодила Гєни

Кай. Любить зиму дітвора,

Бо чудова ця пора,

Всіх вона загартувала,

Радощі подарувала.

Тож давайте для зими

Заспіваєм дружно й ми.

Пісня зимонька зима

 

1.Зимо-красуне, біла чарівнице!

У тебе стільки дива дивного, краси!

І снігу білого нанесено по вінця,

І віхол та хурделиць голоси …

Ми дуже тебе любимо, але  час вже нам прощатися, адже весна на порозі.

  2.Де ти, сонечко, прокинься!

Де ти, шпачок, повернися!

     Прощається з нами зима

Кап-кап-кап! Прийшла весна!

Пісня Дощик

Йде весна-красна в зеленій хустинці.

Несе весна-красна у хустинці гостинці:

Ягнятам - травицю, гусятам - водицю,

Качатам - ряску, а малятам - ласку.

- Доброго ранку! – травам росистим,

- Доброго ранку!- квітам барвистим,

- Доброго ранку!- сонечку ясному,

Людям усім та усьому прекрасному!

  Весна.

Я вам у дарунок тепло принесла

Скрізь засіяла ранні квіти,

І травичку шовкову, м’яку…

 Зима.

Ти засіяла квіти?

Не поспішай радіти.

Я їх вкрию снігами…

 Весна.

Яка ж ти люта, сестро! Лютий не лютуй, а час твій пройшов. Людям ти добряче набридла холодами та віхолами. Он як потягнулись до мене діти, щоб хоч трішки себе зігріти.

 Зима.

Мене теж чекали, щоб після справ відпочити. І дорослі, і діти раділи моїм веселим святам, пухнастому снігу, свіжому морозу. Малеча ліпила снігових баб, грались у сніжки, катались на санчатах та ковзанах.

 Весна.Так, сестро, це було - та все минуло. Набридла ти своїми холодами. Хочеться всім зняти теплий одяг і замінити його легким, весняним та за роботу взятись.

 

Зима. Ну добре, добре, сестро, передаю тобі естафету, володарюй.

 Весна.Добрий день, мої любі друзі! Відео Весняні квіти

 

Я- Весна,

Я три місяці в садочку

Зимувала на кілочку,

Від морозів і вітрів

Берегла озимий хліб,

Ниточки для травки ткала,

Сорочку сонечку зв’язала,

В голубі легкі пушинки

Весняні вдягла хмаринки,

Повернула всіх птахів

Із вирію в рідний дім

Привела я вам три парубки красні,

Три місяці ясні.

 Березень. Я – Березень, у народі мене називали протальник, соняшник, капельник

Трудився лютий до світанку

І заморозив геть струмочок,

А я підкрався тихо ранком

і схрумав нишком весь льодочок.

Мороз і другу ніч старався, -

Припорошив льодок сніжком,

Та знову я над ним сміявся:

Злизнув усе те язиком.

Зима ще злиться, бідолаха,

А вже ж весна бере своє.

І я бурульки з того даху,

Немов цукерочки, жую!

 А ще я хочу вам повідомити, що в моєму місяці народилися  Рябова Валентина Василівна, Костенюк Олександр Петрович, Паламарчук Тетяна Миколаївна, чумаков Назар І Янчик Назар

Квітень.Я - Квітень, славний квітникар,

Сонячно і рясно

Уквітчав вам календар

     Першим цвітом - рястом.

     У будиночок свій шпак вернувся,

     А в лісі ведмідь проснувся,

     У небі жайворонок співає,

     Дорослих і діток звеселяє.,

А я радий вас повідомити, що в мою чудову днину народилися Дубініна Тетяна Володимирівна, Бондарчук Сергій Олександрович, Здановський Ігор та Вадим

Травень.Я місяць Травень:

Іду і весело співаю,

Дощами землю поливаю,

Святковими піснями

І громом іду над полями.

А  в садочках сонце, співи,

У траві фіалки зацвіли,

Джмелі і бджілки загули,

І скрізь усі уже веселі.Під веселі звуки птахів прийшли у цей світ Савченко Дарія, Савченко Юрій Борисович, Бондарук Максим та Бондарук Таміла Іванівна

 Герда Так хочеться узнати, під якими знаками зодіаку народилися наші іменинники.

Березень.З 19 лютого по 20 березня народилися іменинники під сузір’ям Риби. Це тихі, миролюбні і доброзичливі люди. Вони багато мріють і часто плутають фантазії з дійсністю. Діти люблять ігри з водою, чарівні казки з дивами. Вчаться Риби легко, але їм ніколи не вистачає впевненості у собі.Можуть бути лікарями, педагогами, людьми дослідницької діяльності, кораблебудівниками, управляти біржовою справою.

Квітень Овен(з 21.03 – 20.04) знаходиться під впливом Сонця і Марса, . Овни - мужні, допитливі, відверті, чесні, цілеспрямовані, але образливі, вперті, трохи нестабільні. Люди цього знака прямолінійні, простодушні, цілком щирі . і. Можна відзначити енергійність, незалежність . Овен не терпить, коли ним намагаються керувати, але любить керувати сам. Овни багаті на оригінальні ідеї, люблять ризиковані справи. Якщо вони бажають щось, то прагнуть якнайшвидше реалізувати задумане, не шкодуючи сил і часу, не дивлячись на перешкоди і оточуючих. У такі моменти в Овнів розкриваються їхні таланти, заради своєї мети вони здатні як повести за собою оточуючих, так і знищити тих, хто стане на шляху. Овни  люблять фізкультуру й подорожі Як правило, вони мають міцне здоров'я завдяки великій життєвій енергії, швидко відновлюють сили й можуть довго жити. У цьому знаку сильне Сонце вказує на розвинену духовну інтуїцію

 Травень Тілець (21 квітня - 21 травня). Символ: бик. Правляча планета: Венера.

Ваш знак - "земляний" знак, що дає вам відчуття стійкості і орієнтує вас на матеріальні цінності, в той час як ваша планета - правитель, Венера, дарує вам любов до прекрасного, красивим речам і вишуканої їжі. "Тельці" краще всього працюють в областях, де "зав'язані" і люди, і гроші - таких як банки, великі корпорації і т.д. По суті, це знак будівельника - ви народилися з прагненням створювати нові речі. Ви здатні бути терплячим, наполегливим та переконливим. Ви хороший друг. Ви часто поступаетесь своїми бажаннями заради збереження дружби - адже ваші сильні прихильності, і ви боїтеся втратити друга, воліючи бачити його щасливим і задоволеним.

Кай. Давайте послухаємо, що означають імена наших іменинників.

Ім'я Валентина - жіноча форма імені Валентин утвореного від латинського слова «валентна» - сила. Індоєвропейський корінь «вал» значить - мати силу. А ім'я означає - здорова, сильна, бути здоровою. Жіноча форма імені яскравіше і виразніше. Плавність і перелівчівость звучання цього імені малює образ набігаючих і розчиняються хвиль..

Назар – чоловіче ім’я, яке має кілька версій походження. Згідно з найпопулярнішою з них, ім’я Назар має давньоєврейські коріння і означає «присвячений Богові». Також походження імені Назар пов’язують з латинським словом «назариус», яке перекладається як «назаретянин» або «той, хто родом з Назарету». Крім того, існує версія, згідно з якою ім’я Назар утворилося в арабській мові означає «погляд» або «далекоглядний». Згідно характеристиці ім’я Назар, чоловік з цим ім’ям може знайти спільну мову з будь-якою людиною. У той же час, він дуже запальний. Назар володіє досить високою самооцінкою. Він здатний ставити перед собою цілі і поступово досягати їх. У відносинах з оточуючими цінує відкритість і щирість.

Ім'я Тетяна походить від латинського «Татіус» - імені сабінського царя. Сабіни - італійські племена, частина яких жила на пагорбах Рима. За іншою версією, ім'я Тетяна давньогрецького походження, від слова «Татт» - встановлювати, визначати. Ім'я означає упорядниця, засновниця, повелителька, що встановлює, поставлена, призначена.

Ім'я Сергій має різні версії походження. За першою, найпоширенішою версією, ім'я Сергій походить від римського родового імені Сергіус, яке є римським родовим іменем. Сергіі - це древній римський рід, ведучий, за переказами, свій родовід від троянців. У перекладі з латинської мови означає «високий», «знатний». Згідно наступної версії, ім'я Сергій - це сучасна форма застарілого імені Сергий, яке походить від латинського, в перекладі означає «слуга Бога».

 

Вадим – чоловіче російське ім’я давньоруського походження. Згідно з однією версією, це ім’я має давньослов’янське походження. Можливо, воно утворилося від слів «вадить» і «іма», що може означати «кличе», «улюблений», «має привабливість». Крім того, існують думки, що ім’я Вадим походить від слов’янських слів, які означають «баламут», «сперечальник» або «правитель».За іншою версією, походження імені Вадим пов’язано з древнеарийским поєднанням «хто сіє смуту», «сперечатися».

Слов'янське ім'я Ігор - раннє запозичення древнескандинавского слова «Інгварр» («Інг» - бог родючості, «Варр» - обачний, дбайливий);Давньоруської (охороняти ім'я Бога), що трактується як воїнство, сила, войовничий.

Дарія Жіночий варіант імені перського царя Дарія. У перекладі із древнеперсидского - "переможниця".Значне, гарне і яскраве ім'я. Дуже радісне. Основні риси: Товариськість, сприйнятливість, , артистичність.

Значення і походження імені: Юрій – українська форма грецького імені Георгій, що означає “хлібороб”. Ще одна форма цього імені – Єгор. ім’я Юрій по своїй енергетиці досить заводне, життєрадісне і разом з тим тверде. Юрій - зосереджений на своєму внутрішньому світі людина. Це не лідер, що не напористий переможець, а надійний і найчастіше душевно багата людина - світла особистість.

Значення імені Таміла з арабської люди розуміють, як «гірська голубка». Жінка з таким ім'ям досить вразлива натура. Деяким здається, що ім'я Таміла - іноземне, європейське. Однак воно саме що ні на є російське, вірніше, давньослов'янське. Таміла володіє діловою хваткою, практичною кмітливістю, аналітичним і синтетичним складом розуму, швидкою реакцією, здатністю охоплювати проблему цілком і приймати миттєво правильне рішення. овірлива і відкрита, Таміла володіє багатою уявою. Таміла вміє створювати затишне домашнє гніздечко, красиво обставити квартиру. Гостинна, відмінний кулінар. 
Походження імені Максим бере свій початок з латинської мови. "Максимус" в перекладі на російську мову означає "найбільший", "максимальний". У нас в країні це ім'я почало поширюватися в 60-х роках минулого століття. Походження імені Максим вимагає від його носія бути вельми рішучим.. Ця людина наділений талантом переконувати людей в чому-небудь. Це дуже емоційна особистість, яскраво проявляє ті чи інші почуття. Ця людина є обдарованою особистістю. Максим досить легко захоплюється всім незвіданим і новим

Пісня «Дівчина-весна»

Як би не було поруч наших матусь та татусів не було б і сьогодні і свята. Щиро дякуємо вам, рідні за те, що ви є у нас, за те, що турбуєтесь про нас, за вашу любов і ласку . Ці пісні для вас, наші рідні

Пісня про матусю

Пісня про тата

Весна.

З Днем народження щиро вас вітаємо,

Лантух радості бажаємо,

Будьте дужі і проворні,

По-козацькому моторні,

З хлібом щедрим на столі,

З добрим словом у душі.

Пісня Побажання

docx
Додано
7 травня 2018
Переглядів
1420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку