Презентація для учнів початкових класів "Кольоровий тиждень" на уроки ЯДС

Про матеріал
Презентація для учнів початкових класів допоможе учням в цікавій та ігровій формі ознайомитися із кольорами на уроціЯДС
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОЛЬОРОВИЙТИЖДЕНЬПідготувала вчитель початкових класів. Лисичанської гімназії №3 Оверченко Наталія Вікторівна

Номер слайду 2

Понеділок. Девіз дня: Понеділок – день зелений,Ніжний, лісовий, приємний.«Хвилинка-кольоринка». Діти дивляться п’ять-десять хвилин на картку зеленого кольору. Запитання: Що ви уявляли, коли дивилися на колір? Які почуття у вас викликав зелений колір?Зелений — заспокійливий, колір, позитивно діє на нервову систему. Дидактична гра «Приготуємо салат зеленого кольору»(огірок, капуста, перець, кріп, петрушка, ківі, яблуко, виноград) «Хто найзеленіший»Ось зелені та цупкіНа городі огірки. Довгі, соковиті,Бадиллям повиті. Сто листків капуста маєІ тому не замерзаєНавіть взимку у кагатах,якщо старанно сховати. А зелені кабачки. Люблять дзьобати качки. Відганяти треба птицю,Бо плодів не залишиться. Хід: Діти по черзі називають предмети зеленого кольору. Той, хто назве зелений предмет останнім, стає «Чарівником зеленого кольору».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Вівторок. Девіз дня: Вівторок - у нас день синій. Він холодний і спокійний. Синій колір лікує очі, вуха, легені, ніс. Дидактична гра «Приготуємо салат синього кольору. Темно-сині карапузи. Сонцю виставили пузи. На варення, в пироги,Наминать за дві щоки... Сливи Дуже схожа на малину,Має чималу родину. В лісі, на кущі зростає,Темно-синійколір маєЇх на гронах – не злічити,Як вживати, треба мити. В їжу, у компот, на сік. Вистачить на цілий рік. Виноград. Комарів не відігнати,Як її з куща зривати. У вареники кладуть,Пироги смачні печуть. Чорниця Ожина(баклажан, слива, виноград, синя капуста)Перерахувати овочі, фрукти і ягоди синього кольору чи його відтінків; Перерахувати квіти і рослини синього кольору та його відтінків; У якій порі року найбільше синього кольору?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Середа. Девіз дня: Середа- день червоний. Він яскравий і святковий. Червоний — колір радості.«Приготуємо салат червоного кольору».(помідор, перець, яблуко, суниця, вишня) Вишні і вони – сестрички.Є в садку, а є,ще дички. В червні вони достигають,Смак солодкий дужемають. ЧерешніПолум’яний диво-дім,До сімсот зерняток в нім. Лікувальну силу має: Кров людині очищає. Гранат. Помідори чималі Червоніють на стебліПолюбляють діти. Сік томатний пити. А червоний бурячок. В землю заховав бочок. Щоб поїсти борщику,Зварим його в горщику.«Хто найчервоніший» Перерахувати овочі, фрукти і ягоди червоного кольору чи його відтінків;Перерахувати квіти і рослини червоного кольору та його відтінків;У якій порі року найбільше червоного кольору?Чому раніше красиву дівчину, місце чи площу називали «красною»? 

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Четвер. Девіз дня: Четвер – день біленький. Він пухнастий і легенький. Білий — це найсвітліший з кольорів, символ чистоти і невинності. Він приносить спокій і гарне самопочуття, пом'якшує емоції, служить хорошими ліками від стресу, дає відчуття свободи«Салат білого кольору»(сир,картопля,майонез,сіль)«Хто найбіліший?»Білий — це найсвітліший з кольорів, символ чистоти і невинності. Він приносить спокій і гарне самопочуття, пом'якшує емоції, служить хорошими ліками від стресу, дає відчуття свободи

Номер слайду 11

Номер слайду 12

П’ятниця. Девіз дня: П’ятниця у нас – день жовтий,Теплий, сонячний, солодкий. Цей овальний, кислий плід. Знає майже увесь світ. На дольки розрізаємо,У чай його кидаємо. Лимон Жовтий і продовгуватий,Товстошкірий, лисуватий. Наче місяць молодий,Не небесний, а земний. Банан Із зернинки виростає,Жовті сукні одягає.Із баштанових вона,Добре знає кавуна. Диня Перерахувати овочі, фрукти і ягоди жовтого кольору чи його відтінків;Перерахувати квіти і рослини жовтого кольору та його відтінків;У якій порі року найбільше жовтого кольору?«Хто найжовтіший»

Номер слайду 13

pptx
Додано
5 листопада 2022
Переглядів
1332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку