Презентація до бесіди на тему "Хроніка Революції Гідності"

Про матеріал
Мета: розкрити поняття «гідність» та «свобода» людини; розширити знання учнів про події, які відбувалися на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках; розвивати почуття патріотизму та національної самосвідомості; формувати розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави; виховувати любов до Батьківщини, до рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

– це сукупність рис, що характеризують позитивні моральні якості, усвідомлення людиною своєї громадської ваги, громадського обов'язку. Свобода – це можливість чинити вибір відповідно до своїх бажань, інтересів і цілей, відсутність політичного й економічного гноблення, утиску й обмежень у суспільно-політичному житті.

Номер слайду 3

День Гідності та Свободи - свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Воно є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича.

Номер слайду 4

Помаранчева революція 2004 року - найяскравіші моменти

Номер слайду 5

Помаранчева революція (Майдан)

Номер слайду 6

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

Номер слайду 7

У 2013-2014 роках в Україні відбулась безпрецедентна подія – народ повстав проти свавілля корумпованої влади. Внаслідок злочинного насильства влади проти громадян мирний протест перетворився на революційний рух, який призвів до корінних політичних змін, і в першу чергу змін у свідомості українців.

Номер слайду 8

Євромайдан. Пишемо історію

ppt
Додано
17 листопада 2019
Переглядів
1412
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку