Презентація до " Дня Землі"

Про матеріал
Презентація до уроку з ЯДС у 2-му класі. У презентації висвітлено місце Землі у Всесвіті, її особливості та цінності. Особлива увага звернута на сучасні проблеми забруднення нашої планети.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НАША ПРЕКРАСНА ПЛАНЕТА ЗЕМЛЯ

Номер слайду 2

Прочитай віршЄ одна планета – сад,В цьому космосі - одна!Лиш на ній ліси шумлять, і дзвенить в струмках весна. Лиш на ній одній побачиш. Ти кульбабку у траві. Соловейко заспіває,Лиш на ній, на ній одні….

Номер слайду 3

Наша планета з космосу виглядає гарною блакитною кулею. Блакитною тому ,що більша частина поверхні Землі вкрита водою. Сімдесят один відсоток площі нашої планети омивають океани, моря, озера і річки.

Номер слайду 4

Земля - третя від Сонця планета. Вона знаходиться на такій відстані від Сонця, що температура на ній не буває ні занадто високою, ні занадто низькою, є достатня кількість води. Вчені вважають, що без цього життя була б неможливою.

Номер слайду 5

Земля-це величезна кам’яна куля, що обертається навколо сонця. Земля єдина відома планета, на якій є життя. Необхідне їй тепло й світло Земля отримує від Сонця. Землю оточує повітря, що називається АТМОСФЕРОЮ. Повітрям ми дихаємо.

Номер слайду 6

Так Земля виглядає з космосу. Білі завитки-це хмари у атмосфері.

Номер слайду 7

Земля обертається не тільки навколо сонця, але й із заходу на схід навколо своєї осі. Вісь землі - уявна лінія, яка проходить через центр планети. Повний оберт Землі навколо своєї осі відбувається за 24 години, або за одну добу. Коли та частина Землі, на якій ми живемо, повернена від світла Сонця, у нас ніч. В цей же час у людей, які живуть на іншому боці земної кулі, день. У міру того як Земля продовжує свій рух, ми повертаємося до світла Сонця, і настає день.

Номер слайду 8

Земля при своєму формуванні була дуже гарячою і гірські породи плавилися. Важкі залізо і нікель утворили в центрі планети її ядро, а більш легкі матеріали - середній шар (мантію) і кору. Зовнішнє ядро залишається розплавленим, а кора, охолонувши, затверділа і розкололася на величезні плити ( материки)

Номер слайду 9

Прекрасна і різноманітна природа Землі в будь-який час року. Навесні вона зачаровує нас красою квітучих дерев і найрізноманітніших квітів.

Номер слайду 10

Влітку і восени полонить великою кількістю ягід, грибів, дозрілих фруктів і овочів.

Номер слайду 11

А як ваблять до себе блакитні річки, моря, озера….

Номер слайду 12

А як приємно відпочити в тиші і прохолоді лісів, слухати спів птахів, стрекотіння коників, милуватися прекрасними метеликами!

Номер слайду 13

Ми живемо на планеті Земля. Але вона більше, ніж просто планета. Земля - наш спільний дім для всіх, хто живе на цій планеті. Земля не шкодує для нас нічого, роздаючи щедро всі свої дари, щоб люди і всі живі істоти жили в гармонії, красі, мирі та злагоді. Земля - наша добра матінка-годувальниця!

Номер слайду 14

А чи зажди люди бережуть свою матінку Землю!?Як відносяться до своїх сусідів -тварин, птахів, риб…..!?Інша Земля…..

Номер слайду 15

ЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ !

Номер слайду 16

ЗАБРУДНЕННЯ ВОДИ,АВАРІЇ !

Номер слайду 17

ВІЙНИ

Номер слайду 18

ПОЖЕЖІ

Номер слайду 19

ВИРУБКА ЛІСІВ

Номер слайду 20

СМІТТЯ

Номер слайду 21

ВБИВСТВО ТВАРИН

Номер слайду 22

Люди назвали себе господарями ЗЕМЛІ, тому саме на них лежить відповідальність за збереження лісів, річок, тварин, птахів і комах. БЕРЕЖІМО РІДНУ ЗЕМЛЮ !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Журавльова Валентина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 квітня 2021
Переглядів
1539
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку