Презентація до години спілкування: "День матері"

Про матеріал
Чудова презентація: " День матері" , допоможе класним керівникам у легкій формі розповісти учням про чудове весняне свято, яке святкують українці у другу неділю травня "День матері". У даній презентації розповідається історія виникнення свята та легенда про матір.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День МатеріПрезентацію підготувала вчитель початкових класів Мощенської філії КЗ «Хащуватський ліцей» Карташова А. В.

Номер слайду 2

День матері Україна традиційно відзначає у другу неділю травня. Відбувається це згідно з Указом президента України від 10 травня 1999 року №489/99. День матері в Україні у 2020 році припадає на неділю, 10 травня. День матері має міжнародний статус і святкується в десятках країн світу.

Номер слайду 3

Історія свята: День матері почали святкувати в США. Перший раз американці відзначили його в 1907 році. Ініціатором стала Анна Джарвіс. Вона заснувала це свято на честь своєї мами – громадянської активістки, яка прославилася під час Громадянської війни в США.

Номер слайду 4

В наш час материнське свято відзначають більш ніж в 50 країнах світу. У багатьох з них дати не співпадають і припадають на різні дні. Приміром, День матері в Україні, як і в більшості держав, відзначається у другу неділю травня, в Білорусі – 14 жовтня, у Росії – в останню неділю листопада, в Грузії – 3 березня, в Польщі – 26 травня, а в багатьох близькосхідних країнах – 21 березня.

Номер слайду 5

У цей день прийнято поздоровляти матерів і дарувати їм символічні подарунки. Також багато родин в це свято збираються разом, щоб подякувати своїй найріднішій людині за все.

Номер слайду 6

Зазначимо, що привітання з Днем матері схожі на привітання з 8 Березня - з тією лише різницею, що вони адресовані не всім жінкам, а тим, хто пізнав щастя материнства або скоро стане мамою. День матері – це особливе свято, коли можна ще раз нагадати найдорожчій людині, як ви її цінуєте і любите. Діти в цей день дарують своїм матерям квіти, листівки, присвячують їм вірші і пісні. Пам'ятайте, що головне в це свято – ваша увага. Що подарувати мамі?

Номер слайду 7

Маєш маму, шануй її свято.Їй здоров’я у Бога проси. Бог – отець на землі створив мати,Тож шануй же, дитино, її. Не соромтесь її обіймати. Та ласкаві слова говоріть. Бо ніхто вас не любить, як мати. Ви її завжди й всюди цініть. За ті довгі недоспані ночі,Що з тобою вона провела. За смаколики й тістечка здобні,Що з любов’ю для тебе пекла. За казки, за пісні колискові,Які просто складала для вас. За вуста і за лагідні руки,Які з ніжністю пестили вас. У весняний цей день веселковий,Букет квітів красивий складіть.І рідненькій миленькій матусі. Ви з любов’ю мерщій піднесіть. А. Кравченко

Номер слайду 8

Легенда про маму. Одного разу Бог вирішив створити…маму. Шість днів та ночей він роздумував і експериментував. Та ось з’явився ангел і каже:

Номер слайду 9

Ти стільки часу витрачаєш на неї!— Не в руках проблема, — відповів Бог, — а в трьох парах очей, що вона повинна мати.— Так… Але чи ти читав вимоги замовлення? Вона повинна складатися з 180 рухомих частин, які можна було б при потребі замінити, її поцілунок має лікувати все — від зламаної ноги до розчарування в коханні, також вона мусить мати шість пар рук.— Шість пар рук?— Аж стільки! — скрикнув ангел. Бог ствердно кивнув. Потім додав:— Одну пару, щоб бачити через зачинені двері, коли питає: “ Що ви там робите, діти? ”, навіть якщо вона вже знає, що вони роблять. Іншу пару на потилиці, щоб бачити те, чого не мала бачити, але що має знати. Ще іншу пару, щоб таємно сказати синові, який потрапив у халепу: “Розумію, сину, і люблю тебе”.— Господи, — сказав ангел, — вже пізно, йди відпочивати.— Не можу, — відповів Господь. — Вже майже закінчую.

Номер слайду 10

Ангел поволі обійшов навколо моделі матері.— Надто ніжна, — сказав, зітхаючи.— Але витривала! — відповів Господь із запалом. — Ти не можеш уявити собі того, що може зробити чи перетерпіти мати.— Вміє думати? — спитав ангел.— Не тільки думати, а вміє також дуже добре користуватися своїм розумом і пристосовуватися до обставин.

Номер слайду 11

Тоді ангел схилився над моделлю і доторкнувся пальцем до її обличчя.— Тут щось стікає, — сказав здивовано.— Так, це — сльоза, — відповів зі смутком Бог.— А для чого вона? — спитав ангел.— Щоб висловити радість, смуток, розчарування, біль.— Господи, Ти — справді геній! — вигукнув захоплено ангел. Тихим меланхолійним голосом Бог прошепотів:— Правду кажучи, це не я створив… ту… сльозу.

Номер слайду 12

Використані інтернет джерела:https://www.unian.ua/lite/holidays/den-materi-istoriya-svyata-i-tradiciji-10980248.html

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 травня 2020
Переглядів
13892
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку