презентація до години спілкування " Моя унікальність"

Про матеріал
Презентація допоможе учням навчитися визначати життєві цінності, усвідомлювати своє місце в соціумі,ухвалювати правильні рішення Унікальність, несхожість, незвичайність, відмінність, індивідуальність, простір переходу в дорослий світ. Якщо ти вже ставиш перед собою таке запитання, то я вітаю тебе! Це означає, що ти вже не безпорадна дитина, хоча ще й не доросла людина Ти знаходишся у ситуації серйозної підготовки до дорослого життя. Запрошуємо темо тебе до діалогу!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година спілкування “ Моя унікальність ” Марченкова О.Ю КЗО НВО № 113 ДМР м. Дніпро

Номер слайду 2

Унікальність Процес становлення неповторної, єдиної у своєму роді людини у світі, пов`язаної з визначенням змісту життя. Унікальність пізнається у порівнянні з іншими людьми і вирізняє від інших, вказуючи на несхожість і незвичайність людини.

Номер слайду 3

“ Всі люди унікальні ” Так думає кожна людина. Напевне так думаєш і ти.

Номер слайду 4

Унікальність Унікальність передбачає відмінність однієї людини від інших. У формуванні цих відмінностей беруть участь три сили: природна ( генетична), навколишнє середовище і сама людина.

Номер слайду 5

Унікальність Перша з них – природна сила, впливає на формування задатків, які передаються нам генетично і не піддаються прямому впливу людини. Такими є колір очей і волосся, склад тіла і швидкість росту, темперамент і гострота слуху тощо.

Номер слайду 6

Унікальність Друга сила – це вплив середовища ( культури, соціального класу, сім`ї і однолітків), в якому розвивається людина. Ця сила спричиняє розвиток характеру, здібностей, переконань і цінностей людини.

Номер слайду 7

Унікальність Починаючи з підліткового віку, значного впливу набуває ще одна сила – сама людина, здатна сприймати і усвідомлювати себе, а також оцінювати, активно впливати і навіть створювати умови для власного життя, змінюючи себе.

Номер слайду 8

Ти особливий і неповторний, не такий, як усі інші. Та й усі події, всі переживання відбуваються у твоєму житті вперше, і здається, що з іншими такого просто не буває. Та наступає період, коли перед тобою відкривається доросле життя із своїми можливостями і незрозумілими тобі правилами. І ти починаєш розуміти, що не лише всі люди схожу між собою, але й “велосипеди відкриті” давно. І твоє завдання – довести свою унікальність у цьому світі. А для цього важливо зрозуміти, хто ти є,і в чому ж полягає твоя унікальність. Якщо ти вже ставиш перед собою таке запитання, то я вітаю тебе! Це означає, що ти вже не безпорадна дитина, хоча ще й не доросла людина Ти знаходишся у ситуації серйозної підготовки до дорослого життя.

Номер слайду 9

А чи знаєш ти, що?... У всіх народів здавна існував, а в деяких зберігається й понині ритуал переходу дітей зі світу дитинства у світ дорослих. Міфи і казки зберегли спогади про це казкове чудове перетворення:

Номер слайду 10

Попелюшки – у Принцесу Івана – дурника – у Івана - царевича

Номер слайду 11

Це перетворення завжди вимагає від героя казки подолання труднощів на життєвому шляху. Він проходить багато випробувань та перевірок “ вогнем і водою ”. Це випробування на хоробрість у боротьбі зі злом, на доброту і співчуття, на стійкість до лукавства і грошей, перевірка глибини почуттів любові і дружби.

Номер слайду 12

В Австралії, Океанії,Південній Америці існує багато племен, у яких перехід з дитинства в дорослість відбувається швидко, протягом кількох днів. В Австралії за даними французького письменника Мірче Еліаде, дітей, які досягають статевої зрілості ізолюють від племені ( окремо дівчат і окремо хлопців)

Номер слайду 13

Підлітків піддають фізичним випробуванням, після чого їм повідомляють потаємні знання племені про зміст життя. Це – перший духовний досвід. Після таких випробувань хлопцям і дівчаткам як правило дають нові імена. Вони повертаються до племені, де їх зустрічають радісними піснями й танцями. Відтепер вони починають вести доросле трудове життя.

Номер слайду 14

У цивілізованих країнах для дорослішання відведено майже десятиліття, і межа досягнення зрілості визначається не одержанням паспорта, а початком трудової діяльності. Чим розвинутіша країна, тим більше часу для саморозвитку й самопізнання вона надає своїй молоді. Англія є рекордсменом: тут вважається нормальним той факт, що в доросле життя людина вступає у 30 років.

Номер слайду 15

кожна людина усвідомлює власну унікальність, набуває здібності думати про себе як про людину, яка володіє цінностями, знаннями і здатністю проявляти власну унікальність. У підлітковому віці

Номер слайду 16

Кожна людина народжується унікальною Ця унікальність має проявитися й реалізуватися у світі.

Номер слайду 17

Мине зовсім небагато часу і ти вступиш у доросле життя, будеш жити окремо від батьків. Тобі необхідно буде вміти самостійно турбуватися про себе, про своє здоров`я і свій добробут,уміти керувати своїми почуттями, приймати відпідальні рішення і реалізовувати себе у цьому житті.

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Марченков Евгений
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
16 липня 2019
Переглядів
3473
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку