Презентація до голини спілкування "Щасливі разом"

Про матеріал
Презентація до сценарію родинного свята "Щасливі разом" (для учнів 4 класу та їх батьків)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім'я - це те первинне середовище, де людина повинна вчитися творити добро. В. Сухомлинский

Номер слайду 2

Відгадайте загадку. Цифра ця усім говорить. Скільки днів до тижня входить. А як поряд стане буква «Я»То це буде вже…

Номер слайду 3

Класна година«Щасливі разом»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сім’я - тато, мама, діти. Родина - сім’я, бабуся, дідусь, інші родичі, які живуть разом. Рід - кілька поколінь, які походять від одного предка.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

“Інтелектуал”Дочка моєї мами – то моя ( сестра). Найбільше пестить і голубить свою дитину ( мама). Своїх онуків розуму навчає старенький ( дідусь). Твою матусю донечкою кличе твоя ( бабуся). Син мого дідуся – мій ( тато). Дочка моєї бабусі - моя ( мама). Тато мого тата – ( дідусь). Онук чи онучка мого дідуся - це (я).

Номер слайду 11

“Мікрофон”1. Який колір очей у вашого тата?2. Ким мама хотіла бути у дитинстві? 3. Найулюбленіша квітка твоєї мами?4. Коли твоя мама виграє подорож у будь-яку країну, куди вона захоче поїхати?5. За що тата найчастіше карали в дитинстві?6. Які свята у ваших сім’ях найулюбленіші? 7. На які свята збирається вся ваша родина? Кого з рідних запрошуєте на родинні свята?8. Чи знаєш ти дні народження своїх рідних?9. Чи часто ти говориш своїм рідним лагідні слова? 10. Чи обманюєш ти своїх рідних? 11. Чи дякуєш за те добро, яке роблять для тебе рідні?

Номер слайду 12

квартплататранспорт. Витратихарчуваннямеблідозвіллялікуваннянавчанняодяг. А на що ще?

Номер слайду 13

Як ви розумієте вислів «Дружна сім’я»?

Номер слайду 14

Сім’я. Спільні заходи. Спільнісвята. Спільний відпочинок. Спільнапраця

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Шанувати батька і матір – це значить:глибоко поважати, бути з ними ввічливими, розмовляти спокійно, лагідно, ніколи не вживати грубих чи непристойних слів;співчувати, коли їм важко, допомагати в міру своїх сил;ніколи не засмучувати й не дратувати своєю поганою поведінкою;старатись учитися і працювати так, щоб батьки пишались і тішились вами;шанувати працю батьків, берегти, не розтринькувати й не нищити того, що вони придбали;бути уважним до них, вітати зі святами, пам’ятати про їх дні народження;слухати їх поради, повчання, настанови із вдячністю;завжди спілкуватись з мамою і татом рідною мовою, тією, якою вони навчили вас говорити;берегти своє здоров’я і життя , бо недарма кажуть: у дитини заболить пальчик, а в матері – серце, і немає для батьків більшого горя, як втрачати дітей.

Номер слайду 22

добробут пошана затишок виховання кохання порада байдужість турботасварки повага піклування допомога розуміння зрада. Які слова заважають щастю родині?

Номер слайду 23

Клас - особлива сім’я.

Номер слайду 24

«Бути хорошою людиною, принести щастя матері і батькові, не допустити щоб старість їх стала горе,- нехай все це стане бажанням всього твого життя». В. Сухомлинський

pptx
Додано
12 березня 2019
Переглядів
691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку