Презентація до кейс-уроку з теми "Кисень. Властивості, поширеність, застосування "

Про матеріал
Даний матеріал допоможе вчителю підготуватися до проведення кейс-уроку з теми "Кисень. Властивості, поширеність, застосування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Кисень – це речовина, навколо якої обертається вся земна хімія» Ян Берцеліус. Кейс – урок Тема:«Кисень. Властивості, поширеність, застосування »

Номер слайду 2

Мета: Навчальна: ґрунтуючись на знаннях учніві з попередніх тем хімії,знаннях із біології, фізики, географії та власного досвіду учнів, узагальнити знання про Оксиген та кисень, ознайомитися з історією відкриття кисню, вивчити його фізичні властивості , розглянути процес колообігу Оксигену в природі; показати значення кисню у природі й житті людини;розвивальна: формувати в учнів стійкій пізнавальніий інтерес; розвивати інтелектуальну сферу дитини; ініціативність у висловлюванні думок, уміння лаконічно висловлювати свою думку; формувати соціальну компетентність; виховна: виховувати шанобливе ставлення до природи, активність,толерантне ставлення до думки інших, уважність.

Номер слайду 3

https://www.slideshare.net/vkorchinsky/ss-42689837 Група істориків. Опрацювати матеріал про відкриття кисню. Скласти хронологічну таблицю та презентувати класу . Підготувати повідомлення про вчених, які брали участь у відкритті кисню (3-5 хвилин).

Номер слайду 4

Паспорт Оксигену На підставі отриманих раніше знань, скласти паспорт елементу Оксигену.

Номер слайду 5

Будова молекули кисню1. Яка молекулярна формула кисню?2. Яку валентність має Оксиген в молекулі кисню?3. Який тип хімічного зв’язку між атомами Оксигену?4. За допомогою кульо-стержневих наборів зробіть молекулу кисню.5. Яка відносна молекулярна маса кисню? Mr(О2) = 32

Номер слайду 6

Група філологів. Знайти в літературі вірші, прозу та ін., де йде мова про кисень та його властивості. За матеріалом параграфа в підручнику додати недостаючи властивості. Зробити слайд для презентації «Фізичні властивості кисню»Когда - то в древней Англии. Великий Пристли жил. Все соблюдая правила;Оксид он разложил. Под куполом сосуда. Бесцветный газ собрал. Старательно исследуя. Его он onucaл. Не видим и безвкусен,Всех запахов лишен. В воде не растворяется. Свеча сгорает в нем. Ученый в изумлении: Ну что за чудеса?Горят легко в нем многие. Простые вещества. Этот газ из колбы вышел. Никому он не знаком. Этим газом дышат мыши. Под стеклянным колпаком. Дрова лучистым пламенем. Сгорали в нем, понятно. Сам пробовал дышать-Легко дышать, приятно.

Номер слайду 7

Група природознавців1. Розглянути процес колообігу Оксигену в природі. 2. В чому полягає його суть та необхідність ?3. Поміркуйте, що відбувалося б на планеті, якби запас кисню не поповнювався? Намалюйте, як ви це бачити?

Номер слайду 8

Група екологів. Розгляньте діаграму вмісту кисню в повітрі. Зробить висновки. Проаналізувати відеоматеріали https://www.youtube.com/watch?v=w8q_J_Zbr2 Y https://www.youtube.com/watch?v=z. Tq. Fz. Kv. N05ghttps://travelask.ru/articles/samye-gryaznye-i-samye-chistye-goroda-ukrainy2. Що є причинами забруднення повітря?3. До чого призводить недостача кисню в атмосфері, у воді?4. Які місця в Україні самі чисті та самі забрудненні?5. Як можна вирішити проблему забруднення повітря?

Номер слайду 9

Група науковців1. За відеоматеріалами , які розміщенні в Google Класі, зробити висновки щодо хімічних властивостей кисню.2. Запишіть рівняння хімічних реакцій. 3. Зробіть висновок, як властивості кисню можна використовувати у повсякденному житті?

Номер слайду 10

Опрацювати параграфи 17,18. Виконати вправу «Хронологічна лінійка» в learningapps . Виконати тест «На урок» https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=274131 Виконати творчу роботу (плакат, лепбук, малюнок і т.д.) на одну з тем: "Використання кисню", "Забруднення атмосфери. Шляхи вирішення цієї проблеми", "Колообіг Оксигену в природі", "Процеси дихання та фотосинтезу", "Роль озону в атмосфері", "Поліпшення стану повітря в класній кімнаті під час занять". Домашнє завдання

pptx
Додано
28 жовтня 2020
Переглядів
1879
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку