Презентація до класної години «Зупини насильство»

Про матеріал

Розробка презентації «Зупини насильство» до класної години. Ця тема актуальна в наш час.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Насильство – це прояв агресії чи жорстокості по відношенню до іншої людини або людей. Агресія є природженою якістю будь-якої живої істоти.

Номер слайду 3

За даними Міністерства соціальної політики України: 100—150 тисяч осіб зазнають домашнього насильства щороку; 35% жінок, які потрапляють до лікарні «швидкої допомоги», перебувають там через тілесні ушкодження, пов’язані зі знущанням; 25—40% жінок було побито під час їхньої вагітності; 50% усіх бездомних жінок і дітей пішли жити на вулицю, рятуючись від насильства в сім’ї; майже 100% матерів, які зазнали насильства, народили хворих дітей; 30% самогубств і 60% убивств жінок пов’язані з насильством у сім’ї;

Номер слайду 4

Зловживання щодо дітей включають:

Номер слайду 5

Конвенція 00Н про права дитини, яка передбачає в своїх статтях: Ст. 6 - максимально можливе забезпечення здорового розвитку дитини; Ст. 16 - захист від свавільного або незаконного втручання в особисте життя дитини, від зазіхань на її честь та репутацію; Ст. 24 - забезпечення заходів для боротьби з хворобами та недоїданням; Ст. 27 - визнання права кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального та соціального розвитку; Ст. 34 - захист дитини від сексуальної спокуси; Ст. 37 - захист дитини від інших форм жорстокої поведінки; Ст. 39 - заходи допомоги дитині, що стала жертвою жорстокої поведінки.

Номер слайду 6

Основний закон держави — Конституція України, зокрема стаття 3, зазначає, що людина, її життя і здоров’я, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Також статтею 28 Конституції України встановлено, що ніхто не може зазнавати катування, жорстокого, нелюдського або такого, що принижує його гідність, поводження або покарання. Статтею 10 закону України «Про охорону дитинства» встановлено, що кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканість і захист гідності. Будь-яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідуються законом.

Номер слайду 7

7 грудня 2017 року Верховна рада схвалила законопроект №5294 "Про запобігання та протидію домашньому насильству". Норми закону покарання за вчинення домашнього насильства в судовому порядку вводиться у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або арешт на строк до 6 місяців. Також передбачається і обмеження свободи на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до двох років; заборони дзвінків, листування з потерпілою особою, наближення на певну відстань; зменшення мінімального строку кримінальної відповідальності за зґвалтування неповнолітніх; відповідальність за домашнє насильство нестимуть не лише офіційно зареєстровані подружжя, а й колишні подружжя, які мешкають разом, а також брати, двоюрідні сестри й далекі родичі; національної поліції, працівники якої зможуть проникати в житло, якщо мають інформацію, що там вчиняється насильство; уводяться штрафи за скоєння насильства в сім’ї; створюється Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства.

Номер слайду 8

Ніхто не народжується з ненавистю до іншої людини через колір її шкіри, походження чи релігійні погляди.Люди вчаться ненавидіти. А якщо вони можуть навчитися ненавидіти, їх можна навчити любити.Адже любов набагато ближча до людського серця, ніж ненависть. Нельсон Мандела

ppt
Додано
31 січня 2019
Переглядів
1505
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку