Презентація до Колективного творчого проекту патріотичного спрямування

Про матеріал
Презентація до колективного творчого проекту "Шлях до Незалежності.ХХІ ст."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шлях до Незалежності. ХХІ століття

Номер слайду 2

МЕТА:-сиcтематизувати знання з історії України, вчити робити аналіз історичних подій, фактів, явищ; - розвивати військово-патріотичну компетентність: почуття гордості за державу та її народ, його культурну і історичну спадщину; готовність підкорити сласні потреби потребам Батьківщини; прагнення захищати інтереси своєї Батьківщини та її народу;-формувати свідому потребу бути патріотом своєї Батьківщини; сприяти розвитку критичного мислення, вмінь вирішувати проблему, оцінювати власні сили та приймати рішення; розвивати навички роботи в команді; -сприяти трансформації громадянської свідомості, моральної, правової культури особистості; формувати активну громадську позицію, щодо незалежності та збереження кордонів України; виховувати патріотизм, любов до Батьківщини, повагу до її захисників.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

За нашу землю, дорогу й кохану,я рад прийнять на себе всі вогні. В. Симоненко

Номер слайду 6

Помаранчева революція 22 листопада 2004 – 23 січня 2005

Номер слайду 7

22 листопада 2004 В Україні відбулась « Помаранчева революція» або «Помаранчевий майдан»"Помаранчева революція" – це акції протесту українських громадян, викликані масовими фальсифікаціями президентських виборів 2004 року. Під помаранчевими стягами гуртувалися громадяни, яким була небайдужа доля України. 

Номер слайду 8

Протягом двох місяців епіцентром Помаранчевої революції був Майдан Незалежності, де протестуючі поставили наметовий табір. Кількість мітингувальників завжди перевищувала 100 тисяч і доходила до півмільйона осіб. Мітинги проходили мирно. Гімном революції стала пісня “Разом нас багато, нас не подолати” групи “Гринджоли”.

Номер слайду 9

Результат Помаренчевої РеволюціїВерховний Суд України визнав результати другого туру голосувань сфальсифікованими і призначив перевибори на 26 грудня 2004 року. В результаті перемогу здобув Віктор Ющенко, обігнавши свого суперника на 8%.

Номер слайду 10

Революція Гідності. Майдан. Небесна Сотня. Виконали ліцеїстки І роти І взводу. Мартус Ю. В. Садова А. Е. Дончак А. Р.

Номер слайду 11

21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності почали збиратися перші учасники мітингу. Протягом 25-27 листопада 2013 року у Києві відбулися перші страйки студентів. Також мітинги відбувалися і в інших містах України.28 листопада уже відбувся загальностудентський страйк.

Номер слайду 12

Декілька колон студентів з десятків різних вишів обєдналися у парку Шевченка, після чого рушили на Майдан Незалежності. Увечері 29 листопада відбувся великий мітинг на Євромайдані.

Номер слайду 13

Кривавою виявилась ніч на 30 листопада – після розгону протестувальників загонами «Беркуту» близько 35 людей було госпіталізовано, а ще 37 людей заарештовано. Застосування сили проти мирних людей викликало хвилю обурення.

Номер слайду 14

Революція Гідності об’єднала людей, які повстали проти насилля, несправедливості, порушення європейських демократичних цінностей та прав людини. Небесна сотня – стало символічною назвою 107 активістів Євромайдану, вбитих з 22 січня по 20 лютого 2014 року.

Номер слайду 15

Жах та біль пораненого Майдану

Номер слайду 16

Окупація Криму, Донецької та Луганської областей.

Номер слайду 17

Анексія Криму23 лютого, відразу після втечі Януковича, у Севастополі відбувся проросійський мітинг, на якому оголосили недовіру чинному міському голові та обрали «народного» очільника — російського бізнесмена Олексія Чалого. Тоді ж оголосили про створення «загонів самооборони».26 лютого у Крим під різними приводами почали прибувати російські військові підрозділи. Крім того, 27 лютого російські військові з технікою без знаків розрізнення захопили аеропорт «Бельбек» у Севастополі. 28 лютого захопили аеропорт «Сімферополь».

Номер слайду 18

Війна на Донбасі6 квітня 2014 року невідомі озброєні люди захопили Донецьку Обласну Державну Адміністрацію13 квітня на Донбасі була розпочата антитерористична операція. Цього ж дня поблизу Слов’янська відбувся перший бій війни на Донбасі. 21 квітня в Одесі проголосили «Одеську народну республіку», 27 квітня — «ЛНР» у Луганську.

Номер слайду 19

Донецький аеропорт25 травня в Україні відбулися президентські вибори, де у першому турі перемогу здобув Петро Порошенко. 26 травня відбувся перший бій за Донецький аеропорт. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапекліших у війні на сході України — тривали з травня 2014-го до 20 січня 2015 року. Понад 242 дні українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ і проросійських бойовиків, затято відстоюючи рідну землю. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу нашого війська, а захисники терміналів отримали почесне ймення «кіборги».

Номер слайду 20

Кіборги. Слово кіборги у значенні «захисники Донецького аеропорту» вперше вжив у вересні 2014 року невідомий проросійський бойовик. Тоді він намагався пояснити, чому передові загони російсько-терористичних військ у всеозброєнні не можуть взяти Донецький аеропорт, який захищає кілька десятків українських військових зі стрілецькою зброєю

Номер слайду 21

Презентацію підготували ліцеїстки І роти І взводу Макодзеба Юліана. Поцелуєва Тетяна. Молоченко Анна. Фрасинюк Крістіна

Номер слайду 22

Номер слайду 23

2022 рік в Україні має чіткий поділ – до 24 лютого і після. День, коли російські військові пішли у повномасштабний наступ, став вирішальним для українців. Після цієї дати вже стало неможливим повернутись до минулого життя - того, що було до повномасштабної війни.

Номер слайду 24

Близько четвертої години за київським часом  24 лютого В. Путін  оголосив про «спеціальну воєнну операцію». Уже за кілька хвилин почалися ракетні удари по всій території України. Російські війська вдерлися до України поблизу Харкова, Херсона, Чернігова, Сум, увійшовши з Росії, Білорусі й тимчасово окупованого Росією Криму. Разом з Росією війну проти України фактично веде Білорусь.

Номер слайду 25

Евакуація цивільних з Ірпеня. Початок березня 2022. План росіян швидко захопити всю Україну не вдався. Вони окупували значні території на півдні, зокрема захопили Херсон, а на півночі намагались просунутись до Києва. Передмістя столиці - Буча, Ірпінь, Гостомель - стали місцями запеклих боїв.Із України, рятуючись від війни, виїхали декілька мільйонів людей. Тисячі інших стали переселенцями в межах країни, багато хто з них втратив житло.

Номер слайду 26

28 лютого. Маріуполь опиняється у блокаді, росіяни нещадно обстрілюють територію України.15 березня. Окупація Херсонщини та обласного центру.18 березня. Починаються бої за Азовсталь, українські бійці полку Азов закликають владу до деблокади Маріуполя.27–31 березня. Звільнення декількох сіл у Запорізькій області. Звільнення Ірпеня. Звільнення сіл на Харківщині, Херсонщині, Чернігівщині.

Номер слайду 27

Буча після російської окупації. Квітень 2022.

Номер слайду 28

6 травня – 17 травня. Бійці Азова виконують наказ верховного командування та виходять з Азовсталі. Захисники потрапляють у полон до росіян: частину з них везуть у російський Новоазовськ, але більшість — до селища Оленівка.

Номер слайду 29

14 липня близько 11:00 години рашисти завдали ракетого удару по Вінниці. Обстріляли густонаселений район. Відомо про 26 загиблих, серед яких троє дітей.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Я на світі прожив, Наче спалах зорі на світанні,Наче крапля роси,Наче крик журавля – тільки мить…

Номер слайду 32

Купрійчук Максим. Загинув 25 лютого 2022 року під Херсоном у віці 20 років.

Номер слайду 33

Бартош Віталій. Загинув 6 березня. Посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Номер слайду 34

Вольський Микола. Загинув 28 квітня у віці 20 років.

Номер слайду 35

Іванов Олександр. Загинув 21 червня у віці 23 років.

Номер слайду 36

Таран Юрій. Загинув 18 липня, 25 років. Нагороджений званням Лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ та ІІ ступенів. Посмертно.

Номер слайду 37

Ніколіца Денис. Загинув 4 жовтня у віці 22 років.

Номер слайду 38

Блідченко Вадим. Загинув у жовтні 2022 року у віці 24 років.

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Що для мене любов до України?

Номер слайду 43

Номер слайду 44

pptx
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку