Презентація до конспекту уроку "Ручні осколкові гранати"

Про матеріал

Презентація до уроку "Ручні осколкові гранати". В презентації матеріали викладені відповідно до плану уроку з усіма його частинами: Повторення попереднього матеріалу, новий матеріал, закріплення та домашнє завдання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

АБВГспрямування руху газового поршня, та захист рук від опіківприведення в дію затвору та ударно-спускового механізмузапобігання вильоту полум’я та зменшення віддачіповернення затворної рами із затвором в крайнє переднє положення. Знайдіть відповідність частин автомату та їх призначення

Номер слайду 3

АБВГспрямування руху газового поршня, та захист рук від опіківприведення в дію затвору та ударно-спускового механізмузапобігання вильоту полум’я та зменшення віддачіповернення затворної рами із затвором в крайнє переднє положення. Перевірь себе

Номер слайду 4

Розбивання капсулю. Досилання патрону в патронник. Викидання стріляної гільзи. Запирання каналу ствола. Досилання патрону в патронник. Запирання каналу ствола. Розбивання капсулю. Викидання стріляної гільзи. Розташуйте функції затвору в хронологічному порядку.

Номер слайду 5

Завдання уроку Ознайомимося з таким видом озброєння, як ручні осколкові гранати. Вивчимо їх призначенням та будову, принцип дії та бойові властивості. Розглянемо правилами безпечного поводження та прийоми підготовки гранат до метання.

Номер слайду 6

Розділ: Вогнева підготовка. Тема уроку: Ручні осколкові гранати та поводження з ними

Номер слайду 7

Ручні осколкові гранати призначені:для ураження осколками живої сили противника у ближньому бою (під час атаки, в окопах, сховищах, населених пунктах, лісі, горах…);пошкодженя та знищення бойових (вогневих, інженерних, технічних…) засобів противника.

Номер слайду 8

Типи ручних осколкових гранат. Залежно від дальності уражаючої дії осколків гранати бувають наступального та оборонного типу. Оборонні – дальність ураження осколками перевищує ймовірну дальність кидка. Наступальні – дальність ураження осколками перекривається дальністю кидка. Застосування гранат наступального типу можливе на відкритій місцевості. А оборонні гранати кидати треба або з укриття, або відразу після кидка ховатися.

Номер слайду 9

На озброєнні військовослужбовців ЗСУ знаходяться: РГД 5 – ручна граната дистанційна (наступальна)РГН – ручна граната наступальна. Ф 1 (оборонна)РГО – ручна граната оборонна

Номер слайду 10

Будова гранат РГД 5 та Ф 11- трубка запалу з манжетой;2- ковпак з вкладишем;3- піддон з вкладишем;4- пробка. Корпус. Вибуховий заряд

Номер слайду 11

Будова гранат РГН та РГО1 - манжета;2 - верхня зовнішня і внутрішня напівсфера;3 - нижня зовнішня і внутрішня напівсфера;4 - пробка. Вибуховий заряд. Корпус

Номер слайду 12

Гранати РГД 5 та Ф 1 комплектуються запалами УЗРГМ, гранати РГО та РГН – запалами УДЗУніфікований запал ручної гранати модернізований. Ударно дистанційний запал

Номер слайду 13

Будова УЗРГМА – загальний вигляд;В – розріз;1- запал;2 – ударний механізм;3 – запобіжна чека з кільцем;4 – трубка ударного механізму;5 – бойова пружина;6 – шайба ударника;7 – з’єднувальна втулка;8 – сповільнювач;9 – капсуль-детонатор;10 – направляюча шайба;11 – ударник;12 – капсуль-запалювач;13 – втулка сповільнювача;14 – спусковий важиль.

Номер слайду 14

Принцип роботи УЗРГМ

Номер слайду 15

Ручні кумулятивні гранати РКГ 3 (РКГ 3 Е, РКГ 3 ЕМ)Протитанкові гранати, призначені для ураження танків, самохідних артустановок, інших броньованих машин та руйнування захисних споруд за рахунок концентрації енергії спрямованого вибуху.

Номер слайду 16

Правила поводження з гранатами. Гранати зберігаються в ящиках. Переносять у гранатних сумках, запали окремо;Оберігати від поштовхів, ударів, вогню, перегріву, сирості та бруду. При просушуванні дотримуватися певних правил. При огляді гранат та запалів звернути увагу на:відсутність вм’ятин, іржі, зеленого нальоту та тріщин на згинах запобіжної чеки. Забороняється:розбирати бойові гранати та запали, ремонтувати їх;переносити без сумок та за кільце;чіпати гранати, що не розірвалася; без потреби заряджати гранату;виконувати вправи з метання бойових гранат без каски.

Номер слайду 17

Підготовка гранати до метання. Метання гранати складається з:заряджання гранати; зайняття вихідного положення;самого метання. Послідовність заряджання:дістати гранату лівою рукою, правою – вигвинтити пробку з трубки корпусу (мал. а);тримаючи гранату, правою рукою дістати запал та розгорнути його (мал. б);встановити запал у трубку та загвинтити його (мал. в). Граната готова до метання. Заряджати гранату дозволяється тільки перед метанням. Гранату заряджають за командою «Підготувати гранату» або самостійно.

Номер слайду 18

. Поясніть терміни. Ручна…Осколкова…Оборонна…Кумулятивна…Наступальна…Дистанційна…Протипіхотна…Запал…Сповільнювач…

Номер слайду 19

Назвіть гранати та їх типи. Ф 1 (навчальна)РГНРКГ 3 ЕМРГН та РГО без запалів. РГД 5, пробка

Номер слайду 20

Що зображено на малюнку

Номер слайду 21

Продовжіть речення«Сьогодні на уроці я дізнався…»«Для мене цікавим було…»«Мені корисно було дізнатися…»«Мені запам’яталося…»

Номер слайду 22

Домашнє завданняопрацювати § 25;заповнити таблицю: «Тактико-технічні характеристики гранат РГО і РГН;за бажанням, підготувати повідомлення за темою: походження назви гранати Ф1.

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
29 листопада 2018
Переглядів
3307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку