Презентація до конспекту уроку "Складні речення з різними видами зв’язку. Тренувальні вправи"

Про матеріал
Презентаці доповнює конспект уроку "Складні речення з різними видами зв’язку. Тренувальні вправи" 9 кл. Реалізація 10 ключових компетентностей на уроці української мови
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великдень у НімеччиніВиконала: Патана Діана

Номер слайду 2

Кролик – улюблений персонаж Великодня. Саме в Німеччині вперше з’явився один із популярних символів Великодня – Кролик. Кролик – улюблений персонаж Великодня у німецьких дітей, адже батьки заздалегідь готують маленькі корзинки, кладуть туди шоколадні яйця та ховають їх. А діти потім шукають гостинці від великоднього Кролика.

Номер слайду 3

Ягня - символ родючостіКрім яєць і зайців варто згадати ще про ягнят, з яких готують різні м’ясні страви. Кому ж через фінансові або інші причини печеня з баранини не до вподоби, той випікає із солодкого тіста кекс у формі ягняти.

Номер слайду 4

Як святкують Великдень у Німеччині? Відмінна особливість німецьких традицій — нарциси. Саме ці квіти рясніють по всій країні, на кожному столі, біля кожного будинку, їх вдягають в петлиці і вставляють в зачіски.

Номер слайду 5

Великдень у НімеччиніУ святкову суботу в багатьох німецьких містах влаштовують Великоднє вогнище, що символізує перемогу над зимою та прихід весни.

Номер слайду 6

Пасхальне дерево. У цій країні пасхальне дерево називається Osterbaum. Прикрашаючи молоді гілочки квітчастими стрічками і розвішуючи на них розписані яйця, люди допомагали весні швидше подолати зимові холоди.

Номер слайду 7

Складіть речення з різними видами зв’язку, використовуючи подані слова

Номер слайду 8

https://www.domechti.ru/pashalnoe-derevo/23737https://migrant.biz.ua/nimechina/kultura/velykden.htmlhttps://www.dw.com/uk/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%96-https://24tv.ua/lifestyle/ru/kak_prazdnujut_pashu_v_stranah_mira_tradicii_i_eda_n945289 Джерело:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Скрипник Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 жовтня 2019
Переглядів
1361
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку