Презентація до контрольної роботи з природознавства

Про матеріал
Презентація до контрольної роботи з природознавства в 4 класі під час дистанційного навчання. Мета: перевірити знання учнів про природу своєї Батьківщини - України; розвивати мислення; виховувати інтерес до географічних наук.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Контрольна робота з природознавства. Природа України

Номер слайду 2

1. У якій природній зоні міститься Київська область?а) мішаних лісів; б)лісостепу; в) степу.2. Де знаходиться зона мішаних лісів?а) на соді України; б) на півночі України; в) на півдні України .3. Кримські гори розташовані а) на соді України; б) на півночі України; в) на півдні України .4. Карпатські гори розташованіа) на заході України; б) на півночі України; в) на півдні України .5. Вибери ознаки пристосування рослин у степу а) довгі корені, жорстке листя; б) дерева на зиму не скидають листя; в) широке листя, соковите стебло.

Номер слайду 3

6. Вибери ланцюг живлення, характерний для зони мішаних лісів а) зерно-миша-орел степовий; б) пагони дерев-козуля-вовк; в) нектар магнолії - метелик-бражник мертва голова – гекон кримський.7. Запиши послідовність розташування природних зон України з півдня на північ: степи мішані ліси лісостепи.8. Укажи НЕПРАВИЛЬНЕ твердження.а) Природні зони – це великі ділянки земної кулі, що різняться між собою природними умовами, грунтами, рослинним і тваринним світом.б) Що ближче природна зона до екватора, то коротше й прохолодніше літо.в) Природні зони змінюються з півночі на південь.9. Запиши назву заповідника, що знаходиться в зоні степу.10. Як називаються гірські луки в Карпатаха) яйли; б) полонини в) рівнини.

Номер слайду 4

11. Дай письмову відповідь на запитання. Чому орел не може жити в мішаних лісах?12. Дай письмову відповідь на запитання. Чому дятел не може жити в степу?

Номер слайду 5

ВСІМ ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
28 квітня 2021
Переглядів
1404
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку