Презентація до курсу Природничі науки

Про матеріал
Презентація до уроку №2 Гіпотези походження життя на Землі. Допоможе наочно підготувати урок хоч у дистанційному, хоч у офлайн -форматі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ I. Досліджуємо живе§ 2. Гіпотези походження життя на Землі

Номер слайду 2

Поміркуйте Чому більшу частину часу існування цивілізації люди вірили в божественнепоходження життя?

Номер слайду 3

Гіпо́теза  — це  припущення , яке перевіряють експериментально з можливих розв'язань проблеми. З погляду логіки, гіпотеза — прийом пізнавальної діяльності людини, форма мислення, що є здогадом, тобто, положенням, яке тимчасово вважається можливо істинним, поки не встановлена  істина

Номер слайду 4

Гіпотеза є ймовірним припущенням, достовірність якого не перевірена і не доведена.

Номер слайду 5

Перша гіпотеза походження живого на Землі: життя було створене надприроднимисилами (істотами). Її підтримує більшість прихильників різноманітних релігійних учень.

Номер слайду 6

Давньогрецькийфілософ Арістотель, якийзаклав основи біології

Номер слайду 7

Гіпотеза самозародження (спонтанного зародження) життя

Номер слайду 8

Попрацюємо з іззі виконати завдання 1-3 з електронного додатка

Номер слайду 9

Сванте Август Арреніус припустив, що життя потрапило на Землю з космосу. У пошуках істини

Номер слайду 10

У 2006 р. після отримання результатів дослідження речовини з комети Темпеля 1 з’ясувалося,що на ній містяться вода й прості органічні сполуки. Це означає, що існує можливість перенесення життя у всесвіті кометами й іншими космічними об’єктами.

Номер слайду 11

1. Уважають, що на питанняпро походження життя на Земліще немає відповіді. Чи погоджуєтеся ви з цим? Поясніть чому. 2. Яку гіпотезу походженняжиття на Землі підтримуєтеви і чому?Запитання і завдання

Номер слайду 12

Відповідно до гіпотези біохімічної еволюції, життя на Землі виникло природним шляхом: із простих неорганічних молекул почали утворюва-тися складні органічні сполуки, що могли відтворювати себе. Цей тривалий процес спричинив перетворення окремих органічних молекул на перших примітивних живих істот

Номер слайду 13

Розгляньте картину видатного італійського митця Мікеланджело Буонарроті «Створення Адама». Яку гіпотезу вона ілюструє?

Номер слайду 14

У 1953 р. американські дослідники Стенлі Міллер та Гарольд Юрі здійснили експеримент. За допомогою герметичного скляного приладу було відтворено умови, які існували на Землі в найдавніші часи. Через суміш газів, що складалася з метану, амоніаку й водню, пропускали електричні розряди. Вода на дні приладу, що була імітацією первинного океану,нагрівалася. За певний час вчені виявили в цій замкненійсистемі амінокислоти, що доводило можливість утворенняорганічних молекул із неорганічних.

Номер слайду 15

Попрацюйте з іззі , виконайте завдання 6-9

Номер слайду 16

Висновки Існує багато гіпотез виникнення життя на Землі. Найпоширенішими з них є: створення життя надприродними силами, самозародження (спонтанного зародження) життя, стаціонарногостану, занесення життя на нашу планету з космосу, біохімічної еволюції.

Номер слайду 17

pptx
Додано
16 квітня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку