Презентація до онлайн заняття з математики "Число і цифра 4. Орієнтування у часі"

Про матеріал

Презентація до онлайн заняття з логіко-математичного розвитку (математика) з теми: "Число чотири, цифра 4. Орієнтування у часі".

Мета: продовжувати знайомити з натуральним рядом чисел, вправляти в рахунку в межах чотирьох; розвивати уважність, цілеспрямованість; продовжувати розвивати вміння орієнтуватись у часі. Виховувати зацікавленість до знань, повагу одне до одного під час відповідей однолітків.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Логіко-математичний розвиток (математика) Число і цифра 4. Орієнтування у часі. Вихователь: Яна Філенко

Номер слайду 2

Дидактична гра «Таємниця»Спробуй знайти і порахувати плоди шипшини, що заховались.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Скільки яблук зліва? Можна сказати, що число чотири складається з чотирьох одиниць. Скільки фруктів на кожній тарілці? Поясни, на які два числа можна розкласти число 4.

Номер слайду 5

Вправа «Порахуй»Скільки червоних кружечків? Скільки жовтих кружечків? Скільки зелених кружечків? Скільки синіх кружечків?

Номер слайду 6

Задача. На столі було 3 книги. Поклали ще одну. Скільки книг опинилось на столі? Більше чи менше стало книг?

Номер слайду 7

Орієнтування у часі (пори року). Сонечко не хоче. Землю зігрівати. Листячко пожовкло,Стало опадати. Часто дощик ллється,Птахи відлітають,На городі та у поліВрожаї збирають. Відгадайте, діти,Коли це буває?

Номер слайду 8

Кружляє ніжно білий пух,Міняє зайчик свій кожух,Вдягає лиска рукавички,Співають весело синички,Ведмідь в барлозі вже дріма,Яка пора скажіть? …

Номер слайду 9

Тепло стало на дворі,Синє небо угорі. Сонце промінь шле землі,Прилітають журавлі. Вже у лісі там і тут. Перші проліски цвітуть. Кучерява, запашна. В гості йде до нас . . .

Номер слайду 10

Сонечко яскраве. Цілий день палає,На травичці в гаїЦілий день ми граєм. Раді всі малята. Цілий день купатись,Веселиться й грати,На сонці засмагати. Як пора ця зветься,Коли все смієтьсяІ відпочиває?Коли ж це буває?

Номер слайду 11

До зустрічі на наступному занятті!

pptx
Додано
30 грудня 2022
Переглядів
1260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку