Презентація до підручника І. Я. Щупака "Історія України" 8 кл. Практична робота «Повсякденне життя і світогляд різних станів українського суспільства»

Про матеріал
Презентація до підручника І. Я. Щупака "Історія України" 8 кл. Практична робота «Повсякденне життя і світогляд різних станів українського суспільства»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

(XVI – перша половина XVII ст.) Практична робота «Повсякденне життя і світогляд різних станів українського суспільства»Морозова Л. В.

Номер слайду 2

1. ІСТОРИЧНІ ПАРИДо малюнків доберіть визначення

Номер слайду 3

А,« Шляхта дуже нечисленна, наслідує польське і, схоже, соромиться того, що належить до іншої, аніж римська, віри». Б «Селяни мусять працювати власноручно і зі своїми кіньми три дні на тиждень на користь свого пана, а також сплачувати йому залежно від наділу, який тримають, зерно, курей, гусей і курчат перед святами». В «Римські католики мають у місті чотири костьоли, а саме: кафедральний собор, храм домініканців на ринку, бернардини — попід горою, а з недавнього часу — єзуїти, які розмістилися між бернардинами і річкою; греко-русини мають близько десяти храмів, які вони називають церквами». Г «Вони можуть вивчати будь-які, без винятку, цехові ремесла та в них працювати, навчати товаришів й учнів будь-якого ремесла, засновувати цехи й ремісничі братства і, згідно із звичаєм, бути у них старшими і сеньйорами».

Номер слайду 4

2. ІСТОРИЧНА ХРОНОЛОГІЯВітер історії сплутав події на шкалі часу. Упорядкуйте інформацію, виконуючи завдання:1. Запропонуйте правильний варіант підпису назв історичних подій біля дат.

Номер слайду 5

3. ФАКТОЛОГІЧНА РОЗМИНКАВиправте помилки у твердженнях: Річ Посполита — це об’єднання двох держав: Королівства Польського та Тевтонського ордену.1574 р. Іван Федорович видав книги «Апостол» і «Буквар» у Києві.1576 р. зусиллями князя В.-К. Острозького у Львові відкрито перше братство.1596 р. шляхом злиття Лаврської і Братської шкіл був утворений Києво-Могилянський колегіум. Внаслідок Хотинської битви 1621 р. Велике князівство Литовське заручилося підтримкою Королівства Польського. Результатом стало об’єднання двох держав у єдину — Річ Посполиту.

Номер слайду 6

https://forms.gle/4 BQo. Ks. Ui. P1zi. MTWR9 Перевірте, як ви засвоїли матеріал теми за допомогою онлайн-тесту. Для виконання завдання перейдіть за посиланням:

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Додано
13 жовтня
Переглядів
335
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку