Презентація до позакласного заходу "Креатив-бій" для 8-х класів

Про матеріал

Дана розробка стане в пригоді як класному керівнику, вчителю так і педагогу-організатору задля проведення цікавого позакласного заходу чи організації креативної класної години.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КРЕАТИВ-БІЙТи розумний і творчий! Пам’ятай про це! Не соромся цього!

Номер слайду 2

Правила гри. Команді потрібно вибрати голову та секретаря. Записи робити на спеціально відведених аркушах. Заборонено користуватися мобільними телефонами. Головне:запитання не мають однієї конкретної відповіді, більше ідей – більше шансів на перемогу!

Номер слайду 3

Представлення команд. Команда 8-АКоманда 8-БКоманда 8-В

Номер слайду 4

Розпочинаємо гру

Номер слайду 5

«Оце так урожай!» У фермера урожай дозрів на славу. В саду багато ягід: малина,смородина,кружовник,вишня. Але,вільних рук для збору урожаю немає. Грошей для найму робітників теж немає. Як фермеру прибрати урожай без затрат?

Номер слайду 6

Контрольна відповідь: Фермер запросив покупців в сад самостійно збирати ягоди та платити за куплений ними товар. А ще він дозволив варити варення в спеціальному цеху, де для цього було все необхідне: банки,цукор і т.д.

Номер слайду 7

Приманка для клієнтів. Власник одного невеликого ресторану в Америці виявився на межі банкрутства. Головна причина - мало відвідувачів. Він якось поскаржився на труднощі своєму другові, а той несподівано запропонував оригінальну ідею. Господар спробував, і через деякий час клієнтів в закладі було хоч відбавляй. Запропонуйте і ви: як заманити людей в ресторан? Врахуйте, щоб кухар в ресторані був хороший, обстановка затишна, а сервіс на висоті.

Номер слайду 8

«Обережно,скло!» На складі запасних частин французької автомобільної компанії "Рено" виникла проблема: близько 3% вітрових стекол доходило до авторемонтних станцій розбитими. Як скоротити бій скла?Навіть незважаючи на досить надійну упаковку - картонні коробки з прокладками з пористого поліуретану. Виявилося,що хоч на коробках і були надписи «Обережно,скло!» вантажники обходилися з коробками грубо.

Номер слайду 9

Контрольна відповідь: Картонні коробки замінили на прозору пластикову плівку,яка дозволяла бачити вантажникам скло. Бій скла скоротився в 4 рази.

Номер слайду 10

Інтер-гра. Як віднадити дітей від комп’ютера ? Деякі діти не хочуть ні вчитися, ні навіть гуляти. Вони весь день сидять вдома, прилипнувши до моніторів. Що потрібно зробити, щоб діти проводили у «ящика» менше часу?

Номер слайду 11

Контрольна відповідь: Батько двох хлопчаків з Вашингтона придумав оригінальний спосіб боротьби з комп’ютерною лихоманкою. Він приєднав комп’ютер до динамо-машини, яку треба крутити, сидячи на велорамі і старанно працюючи ногами. Після цього інтерес дітей до комп’ютера помітно знизився.

Номер слайду 12

СУПЕР-БІЙ

Номер слайду 13

«Захист аеродромів»Птахи завдають багато клопотів службам аеродромів. Особливо незручно коли поруч знаходяться водойми: озера,річки, болота…Перелітні птахи використовують їх як свої бази відпочинку. Ймовірність того, що птахи з'являться над аеродромом збільшується, а значить можливе виникнення аварій, що призведе до загибелі людей. Як бути?

Номер слайду 14

Контрольна відповідь: Поверхню водних об'єктів прикривають 10-сантиметровими кульками з полімеру. Птахи не бачать замасковані озера з повітря. А значить - небо в околицях злітних смуг вільне.

Номер слайду 15

Як завоювати ім'я? Папуаси стародавнього племені «болдай» у минулі часи вибирали ім'я новонародженому за старовинним звичаєм. Батьки доглядали розумну, працьовиту людину в сусідньому селі і вбивали її, щоб заволодіти його ім'ям для свого немовляти. Такий жорстокий звичай наводив сусідів в жах. Спроби сусідів змінити звичаї племені були марними. Але, коли неподалік утворилося місто, цивілізація зажадала зміни дикого звичаю. І, Чібу- староста племені, знайшов спосіб перемогти цей дикий забобон. Як, на вашу думку,йому вдалося домогтися того, що ніхто не зміг зробити багато поколінь?

Номер слайду 16

Контрольна відповідь: Староста племені почав привозити з міста відеофільми, а також портрети артистів, спортсменів і кінозірок. Він зміг переконати одноплемінників, що їх імена анітрохи не гірше. Тепер, щоб дати ім'я улюбленого актора або його героя новонародженому, досить купити відеокасету, диск або листівку і пронизати їх списом. Люди зітхнули з полегшенням, страшний звичай був переможений винахідливим Чібу.

Номер слайду 17

Доки підводять підсумки…

Номер слайду 18

Як виміряти піраміду? Коли древні греки потрапили в Древній Єгипет, то були вражені величчю пірамід. Цікаво було визначити їх висоту,але як це зробити? Спробуйте знайти який-небудь простий спосіб.

Номер слайду 19

Вітаємо учасників та переможців!

Номер слайду 20

pptx
Додано
26 квітня 2018
Переглядів
1346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку