Презентація до проекту з природознавства "Океан, якого немає на карті"

Про матеріал

Дана презентація створена до проекту з природознавства в 3 класі "Океан, якого немає на карті". В ній висвітлені фотографії дитячих дослідів, основні етапи даного проекту, цікаві факти про тврин, комах, птахів тощо.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Океан якого немає на карті»

Номер слайду 2

Мета:розширити і поглибити уявлення дітей про значення і місцезнаходження повітря на Землі, про властивості повітря, формувати вміння виконувати досліди , спостерігати за ходом і результатами досліду, вміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, формувати інформаційно-комунікативну компетентність. Вчити робити висновки, узагальнення, доводити власну думку та виступати перед аудиторією, коротко формулювати свою думку. Набувати досвіду роботи на комп’ютері в програмах Word, Excel та Power. Point. Виховувати економне і дбайливе ставлення до природи рідного краю, санітарно-гігієнічні навички, прагнення берегти природу, зокрема не забруднювати повітря.

Номер слайду 3

Девіз уроку. Де є повітря там є життя!

Номер слайду 4

Хід роботи над проектом. Попередня робота. Підготовчий етап. Планування роботи. Дослідницький етап. Узагальнюючий етап. Захист проекту

Номер слайду 5

Групи. ДослідникиІнформатори. Журналісти

Номер слайду 6

Виконані завдання: Група «Дослідники» підібрали та опрацювали інформацію про склад та властивості повітря, а також дізналися чи має повітря колір, запах та смак. Група «Інформатори» дослідили утворення вітру. Також дізналися де люди використовують роботу вітру та яку шкоду може принести вітер. Група «Журналісти» дослідили джерела забруднення повітря, здійснили опитування серед учнів «Що слід змінити у діяльності людини, щоб повітря було чистим?»

Номер слайду 7

Дізнаватися нове

Номер слайду 8

Для нормальної життєдіяльності здоровий чоловік пропускає через свої легені близько 20 кілограм повітря за одну добу. Для цього він робить 22000 вдихів і видихів. З усього отриманого при цьому кисню чверть споживається мозком. Звичайна людина може перебувати без повітря максимум 5 хвилин, тренована людина – до 9 хвилин. Права легеня людини вміщає в себе більше повітря, ніж ліва. Людина вдихає кисень, а видихає вуглекислий газ. Рослини навпаки, тому рослини необхідні у нашому життя для того, щоб наше повітря було чистим.

Номер слайду 9

Риби дихають киснем, розчиненим у воді. Кисню у воді менше, ніж у повітрі.

Номер слайду 10

У комах газообмін відбувається у трахеях. Кисень разом з повітрям надходить до них через отвори на черевці - дихальця. Далі тонкими розгалуженими трубочками трахей він досягає клітин. Утворений в організмі комахи вуглекислий газ цими самими трубочками через дихальця виводиться назовні.

Номер слайду 11

Як вам відомо, у рослин немає спеціальних органів дихання. Кисень з повітря потрапляє до їхнього тіла і через листок, і через корінь, і через стебло. 

Номер слайду 12

Коли птах сидить на землі чи гілці, він дихає так само , як ящірка,- за рахунок звуження-розширення грудної клітки. Проте впродовж польоту внаслідок того, що грудні м’язи надають крилам руху, а грудна клітка перебуває у фіксованому стані , такий механізм дихання стає неможливим. Тому птах який летить дихає інакше. Вдих здійснюється під час піднімання крил: повітряні мішки розтягуються і наповнюються повітрям, яке проходить крізь легені збагачуючи кров киснем. Видих здійснюється, коли крила опускаються: повітряні мішки стискаються і повітря через легені виходить на зовні.

Номер слайду 13

Група “Дослідники”

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Властивості повітрірозширює-ться при нагріваннілегше за водумає здатність стискатися. Займає увесь простірнемає смакунемає запахупрозоре. Перебуває в газоподіб-ному стані

Номер слайду 20

Група “Інформатори”

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

ШКВАЛ

Номер слайду 25

БОРА

Номер слайду 26

ТОРНАДО

Номер слайду 27

УРАГАН

Номер слайду 28

МУСОНИ

Номер слайду 29

ВІТЕР «АФГАНЕЦЬ»

Номер слайду 30

Вітряні двигуни

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Група “Журналісти”

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

ПАМ'ЯТКАХодіть пішки. Підвезіть колегу. Ні – пластиковим пакетам. Ходіть в магазин зі своїм пакетом. Вирощуйте кімнатні рослини. Посадіть дерево. Не спалюйте коробки від хімічних виробів.

Номер слайду 42

Від імені всіх, хто ходить, повзає, хто живе у лісах, у траві. Людино!Звертаємось до тебе ми з невідкладною вимогою: не занапащай життя наше, оберни своє лице до Матінки – природи! Тварини, птахи, рослини та інші.

pptx
Додано
11 травня 2018
Переглядів
1003
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку