Я досліджую світ 4 клас. Частина 1. Т.Гільберг, С.Тарнавська, Н.Павич.
Презентація проєкту "Зустрічаємо сусідів".
«Зустрічаємо сусідів»
Впізнай сусіда за прапором.
Угорщина
Чехія
Румунія
Молдова
Польша
Популярні страви української кухні
‘‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘
Північ України Житомирщина
Пам’ятник Деруну в Коростені
Чернігівщина. Печеня – страва в горщиках, до її складу входять картопля, квашена капуста і м’ясо.
Сумщина. Борщ зі свининою на буряковому квасі.
Київ Котлета по-київськи.
Рибний Південь України. Одеса. Биточки з бичків. Тісто змішується з подрібленою рибою, і все смажиться на олії.
Миколаїв. Юшка по-миколаївськи.
Херсонщина. Баклажани по-херсонськи. Баклажанна ікра.
Крим. Лагман – локшина, яку подають зі шматочками м’яса,тушкованими в підливі з овочами.
Центральна Україна. Кіровоградщина. Крученики. Вареники
Полтавщина. Галушки
Дніпропетровщина. Форшмак – оселедець, вимочений у воді, перемелюєтьсяІ перемішується з вареною картоплею.
Східна Україна. Донбас. Окрошка – холодний суп.
Луганщина М’ясний рулет по-луганськи.
Харківщина. Гречаники – м’ясні тефтеліз гречкою.
Західна Україна Буковина Мамалига – круто зварена кашаз кукурудзяного борошна.
Закарпаття Мазурики – домашні ковбаскиз індички з вершковим маслом і сиром всередині.
Львівщина Галицький сирник.
Тернопільщина Мачанка – суп з м’ясом, засмажкою з борошна, цибулі, меленого солодкогоперцю.
Створи кулінарну карту України
Реєструючись, ви погоджуєтеся з угодою користувача та політикою конфіденційності.
«На Урок». Освітній інтернет-проект