Презентація до програми

Про матеріал
ЦІННІСНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ОСОБИСТОСТЕЙ КРАЮ: «ВИДАТНИЙ МИТЕЦЬ БУКОВИНИ – ІВАН МИКОЛАЙЧУК» (Презентація до Програми для класних керівників 11класів з національно- патріотичного виховання)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІННІСНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ОСОБИСТОСТЕЙ КРАЮ:«ВИДАТНИЙ МИТЕЦЬ БУКОВИНИ – ІВАН МИКОЛАЙЧУК»Презентація Програми для класних керівників 11 класівз національно-патріотичного виховання

Номер слайду 2

Лебідь сів на плесо ЧорториїВін торкає літепло води.-Ти чого прийшов сюди , вродливий,-Ти чого,чого, скажи?В гордім леті чути запах літа.І відбиток неба у очах.-Я прийшов сюди, щоб вік дожити,Бо Іванова душа в моїх руках. М. Кубей.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Метою курсу є поглиблене ознайомлення з життям, творчою діяльністю та світоглядом видатного кіномитця Івана Васильовича Миколайчука – Білого Птаха Буковини.

Номер слайду 6

Завдання курсу:ознайомити учнів з життєвим і творчим шляхом, осмислити роль особи (а отже і своєї власної) в історичному процесі, а також її відповідальності за свої дії;формувати в школярів уміння застосовувати отримані знання, вміння та навички на практиці;навчити учнів аналізувати історичні джерела і використовувати їх як матеріал для дослідження;розвивати у дітей уміння висловлювати й відстоювати свої думки, оцінювати думки інших, виявляти розбіжності в різних позиціях та поглядах;виховувати в учнів ціннісне ставлення до суспільства і держави;виховувати в учнів риси толерантності, поваги до національних традицій та звичаїв, національну гідність , гордість за своїх талановитих земляків.

Номер слайду 7

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№ п\п. Назва розділів, тем. К-сть годин. Дата1 Життєвий і творчий шлях І. В. Миколайчука1 2 Дослідження творчої спадщини Івана Миколайчука як актора1 3 Дослідження творчої спадщини Івана Миколайчука як сценариста1 4 Дослідження творчої спадщини Івана Миколайчука як кінорежисера1 5Іван Миколайчук в колі митців- шістдесятників1 6 Українська поезія про Івана Миколайчука - обличчя і душі українського поетичного кіно, аристократа духу, блискучого самородка.1 7 Українська документалістика про Білого Птаха Буковини1 8 Народні традиції в кіномистецьких стрічках митця1 9 Музейна спадщина. Екскурсія до музею с. Чортория та музею народної шани с. Брусниця , Брусницький ЗНЗ І-ІІІст. ім. І. В. Миколайчука.1 Орієнтовна сітка розподілу навчальних годин

Номер слайду 8

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№п/п. К-стьгод. Зміст навчального матеріалу. Вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів. Примітка11 Життєвий і творчий шлях І. В. Миколайчука- людини, яка пробуджувала національний дух українців. Створення мультимедійних проектів. Учні: Знають і розповідають основні біографічні відомості про Івана Миколайчука та цікаві епізоди з його життя. Створюють мультимедійні проекти . 21 Дослідження творчої спадщини Івана Миколайчука як актора. Зіграно 34 ролі в кіно. Учні: Досліджують творчу спадщину Івана Миколайчука як актора,знають акторські ролі та фільми , в якихзнімався артист. 31 Дослідження творчої спадщини Івана Миколайчука як сценариста . Написано9 сценаріїв:«Білий птах з чорною ознакою», «Вавілон ХХ», «Камінна душа», «Небилиці про Івана» та інш. Учні: Досліджують творчу спадщину Івана Миколайчука як сценариста, знають сценарії, які він створив. 41 Дослідження творчої спадщини Івана Миколайчука як кінорежисера.«Вавілон ХХ», «Така пізня, така тепла осінь». Учні: Досліджують творчу спадщину Івана Миколайчука як кінорежисера, знають режисерські роботи. 51Іван Миколайчук в колі митців- шістдесятників. Зв'язок з кінорежисерами С. Параджановим, Ю.Іллєнком,  Л. Осикою, Л. Танюком, актором Л. Биковим. Учні: Порівнюють життя Івана Миколайчука з митцями-шістдесятниками  (Сергій Параджанов, Юрій Іллєнко,  Лесь Танюк, Леонід Осика,Л. Биков та інш.), виховують почуття любові до батьків, родини, відстоюють власну життєву позицію. Навчальний матеріал

Номер слайду 9

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}61 Українська поезія про Івана Миколайчука - обличчя і душі українського поетичного кіно, аристократа духу, блискучого самородка. Учні: Знайомляться з поезією земляків , присвяченою Іванові Миколайчуку; (Богдан Мельничук, Ліна Костенко, Тамара Севернюк, Володимир Візнюк, Марія Кубей, Ольга Винничук-Флорескул); виразно й усвідомлено читають вірші та аналізують їх. 71 Українська документалістика про Білого Птаха Буковини. Учні: Вміють презентувати художньо – біографічні та документальні твори про життя І. В. Миколайчука 81 Народні традиції в кіномистецьких стрічках митця. Учні: Розвивають допитливість , шанобливе ставлення до народних традицій та звичаїв; формують шанобливе ставлення до свого роду, народу та держави.91 Музейна спадщина. Екскурсія до музею с. Чортория та музею народної шани с. Брусниця, Брусницький ЗНЗ І-ІІІ ст. ім. І. В. Миколайчука. Учні: Відвідують музеї, висловлюють враження про побачене та почуте.

Номер слайду 10

Список рекомендованої літератури. Миколайчук Марія. Білий птах з чорною ознакою.Іван Миколайчук: спогади, інтерв’ю, сценарії. Київ,1991р. Брюховецька Лариса. Поетичне кіно: заборонена школа. Кубей Марія. Карби про Івана. Брюховецька Лариса . Іван Миколайчук. Життєпис, фільми, сценарії , задуми, спогади, світлини, бібліографія. Київ, 2002р. Білий птах з доброю ознакою // Гусар Ю. Зірки не гаснуть: художньо-документальні розповіді про видатних митців Буковини, чиї імена занесено на «Алею зірок» у Чернівцях / Ю. С. Гусар.- Чернівці, 2003. — С. 36-40.Іван Миколайчук: бібліографічний покажчик / авт. упоряд. А. Лупан. — Чернівці: ПП Глібка, 2011. — 104 с. Брюховецька Л. Реабілітація духовності: Парадокс І. Миколайчука // Кіно-Театр. – 1998. – № 2. – С. 24–26. Лемешева Л. Іван Миколайчук. Присвята: Кіносценарій // Сучасність. – 1996. – №3–4. – С. 15–41. Мащенко М. Іванове літо // Укр. культура. – 1996. – №6. – С. 20–21.Іван Миколайчук:біобібліографічний покажчик.- Чернівці, 2011.- 119 с. Фільми про Івана«Іван Миколайчук. Тризна», документальний фільм, режисер Василь Вітер (1989)«Іван Миколайчук. Книга життя», документальний фільм, студія «Степ»; автори: Т. Ткаченко, В. Ілащук; режисери: С. Сотников, А. Білан; 2 серії«Іван Миколайчук. 25 років кохання», документальний фільм, продюсерський центр «Закрита зона»; автор Н. Фіцич, режисер Сергій Цимбал (2007).

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2021
Переглядів
459
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку