Презентація до творчого проєкту "Кухонне приладдя"

Про матеріал
Презентація створена до творчого проєкту "Кухонне приладдя", який вже є на цьому сайті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кухонне приладдя

Номер слайду 2

Копистка

Номер слайду 3

Дерев'яна ложка

Номер слайду 4

Копистка пластикова

Номер слайду 5

Лопатка з прорізами і трапецієподібна лопатка

Номер слайду 6

Силіконові лопатки

Номер слайду 7

Лопатки для торту

Номер слайду 8

Лопатка для глазурі і крему

Номер слайду 9

Виделка

Номер слайду 10

ВИДЕЛКА: примха для знатіВиделка – сама "юна" з столових приладів. Вперше вона з'явилася на кухні, щоб служити кухарям при обробленні, розкладанні і сервіровці страв. У неї було лише два зубці, і в такому вигляді вона була відома всюди: у Греції, Римі та на Сході. Вважається, що однією з найдавніших виделок, знайдених археологами, більше 2,5 тисячі років.

Номер слайду 11

ЛОЖКА: від короткої ручки до довгоїЩе в III столітті до н. е. люди стали вперше використовувати в побуті предмет, схожий на сучасну ложку. Робили її з глини, ліпили, надаючи форму черпака з ручкою, а потім обпалювали. З часом матеріали для виготовлення ложки розширилися: кістки, роги, камені, дерево, великі раковини морських мешканців і навіть шкаралупа горіхів. Перші металеві ложки з'явилися вже в древніх Греції і Римі. Робили їх тоді з бронзи і срібла, проте використовували тільки для готування. У XIX ст. був відкритий сплав міді з нікелем і цинком, який називався аргентан (мельхіор)В недалекому XX в. з'явилася нержавіюча сталь, з якої зараз роблять більшість столових приладів. Спочатку ручки у ложок були короткими і досить масивними. До XVII ст. вони почали подовжуватися.

Номер слайду 12

ЗАБАВНІ ЗАБОБОНИДотепер ми згадуємо різні повір'я, пов'язані із столовими приборами. Так, у нас в Україні, йдучи хрестити дитину, хресні батьки клали ніж біля порога будинку і переступали через нього, щоб злий дух не підійшов і близько до дитини. А впустити виделку на підлогу вважалося сигналом, що скоро станеться якесь нещастя. Зате з ложкою пов'язані більш приємні прикмети. Наприклад, при появі у немовляти першого зуба прийнято дарувати срібну ложечку – на щастя. 

pptx
Додано
4 квітня 2021
Переглядів
6341
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку