Презентація до уроку. 1 клас. Узагальнюємо прочитане в розділі « Про тебе і твоїх друзів».Удосконалення навички письма. Списування із заміною малюнків словами.Письмо по пам’яті.

Про матеріал

Презентація до уроку. 1 клас. Узагальнюємо прочитане в розділі « Про тебе і твоїх друзів».Удосконалення навички письма. Списування із заміною малюнків словами.Письмо по пам'яті. (Буквар стор. 89-90)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнюємо прочитане в розділі « Про тебе і твоїх друзів». Удосконалення навички письма. Списування із заміною малюнків словами. Письмо по пам’яті. (Буквар стор. 89-90)

Номер слайду 2

Про що ми читали у розділі « Про тебе і твоїх друзів?».

Номер слайду 3

Читання для друга. Читаємо скоромовку.

Номер слайду 4

Читаємо мирилку

Номер слайду 5

Читаємо уривок із вірша А. Костецького. Працюємо у щоденнику вражень. Став + або -.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

— Розгляньте картину народної художниці Марії Приймаченко. Що тут відбувається? Чи можна її назвати жартівливою? Чому?

Номер слайду 8

Виразне читання тексту в особах— Слухай-но, давай потрусимо яблуню. Хоч яблук поїмо.— Ото ще вигадав, трусити дерево! Чи тобі не ліньки? Давай краще ляжемо під яблунею — яблука самі впадуть до рота. — Хоч би одне яблучко впало!— Слухай, але ж коли яблуко впаде, його жувати доведеться. — Твоя правда. 1-й ледар жваво, з пропозицією 2-й ледар невдоволено, заперечуючи1-й ледар із жалем, розчаровано 2-й ледар ліниво 1-й ледар погоджуючись

Номер слайду 9

Грицю, Грицю, до роботи! В Гриця порвані чоботи. Грицю, Грицю, до телят! В Гриця ніженьки болять. Грицю, Грицю молотити! Гриць не здужає робити. Грицю, Грицю, рубай дрова! А Грицько щось не здоровий. Грицю, Грицю, роби хліб! Кахи-кахи, щось охрип. Грицю, Грицю, іди їсти! Ой, чекайте, де б тут сісти! З народного — Що Гриця просили робити? — Які відмовки були у хлопця? — На яке запрошення Гриць відгукнувся відразу, без зволікань? — Яке слово характеризує Гриця: працьовитий чи лінивий? — Із чого видно, що Гриць лінивий? Українська народна жартівлива пісня «Грицю, Грицю, до роботи!». Переглянь мультфільм до неї, обговори зміст тексту та відповідність настрою музики.https://www.youtube.com/watch?v=x. Ft. Hh. FLl554

Номер слайду 10

Взаємодіємо письмово. Спиши прислів’я І будень, і неділя — лінивому все безділля. Зроби звуко-буквений аналіз слів неділя, безділля. Чому в другому слові пишуться дві букви лл? Що вони позначають?Самодиктант. Дозвілля, весілля, зілля, бадилля, вугілля

Номер слайду 11

А для нашого Федота Люба будь-яка робота. Він виходить рано в поле. Й та поле, То там сапає,Роботящі руки має!Разом з татом будує Та собі майструє. І до він береться,Сам в усьому розбереться. Бо хлопчина добре знає: Хто як дбає, так і має! Надія Красоткіна— Прочитайте вірш, замінюючи малюнки словами.— Про якого хлопчика — лінивого чи працьовитого — розповідає автор? З яких рядків це видно? (Люба будь-яка робота. Роботящі руки має. Хлопчик поле, сапає, будує, майструє та ін.)— Як ви розумієте слова: «Хто як дбає, так і має»

Номер слайду 12

Списування із заміною малюнків відповідними словами. Він виходить рано в поле. Й та поле, То там сапає,Роботящі руки має! (буряки, моркву, картоплю)

Номер слайду 13

Письмо по пам’яті (самодиктант)— Прочитайте ще одне прислів’я. Які слова тут мають значення «навпаки», тобто протилежні? Маленька праця краща за велике безділля. — Скільки слів у реченні? Накресліть відповідну схему.— Як пишеться в  прислів’ї перше слово? Там вживається знак м’якшення? — Скільки звуків і букв у слові краща? Чому ця кількість не однакова? (Буква щ позначає два звуки [шч]Вивчи прислів’я напам’ять і диктуй його собі пошепки, вимовляючи слова так, як вони пишуться.

Номер слайду 14

КАЗКА ПРО ЛІНЬКазка це, а чи не казка, Та послухайте, будь ласка. На горі стояла хатка, І було в ній все в порядку, Поки якось, ніби тінь. Не прийшла в ту хату Лінь. Хлопчик двері відчинив І до хати Лінь впустив. Лінь поїла, попила, Ніч у хаті провела. Вранці, щоб не вийти з двору, Заховалася за штору. І у хаті з того часу Все змінилося відраз. Як ви вважаєте, що могло змінитися в хаті, де поселилася Лінь?Як можна її перемогти?.— Послухайте початок віршованої казки-вистави. КАЗКА ПРО ЛІНЬ.https://www.youtube.com/watch?v=3 Td6 S0 VXr2 IЛінь навчатися •Повчальний мультфільм

pptx
Додано
2 травня 2023
Переглядів
363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку