Презентація до уроку

Про матеріал
Творча робота з інформатики та алгебри ученя 8 класу по темі: "Електронні таблиці Excel". Буде цікава та корисна як учням, так і вчителям математики та інформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:‘’Розв’язання квадратних рівнянь за допомогою Excel`` Виконав учень 8-Б класу Віталій Черкас

Номер слайду 2

Квадратні рівняння. Починаючи з 8-ого класа, учні розв’язують Квадратні рівняння. Вони бувають повні і неповні, зведені і ні. Квадратні рівняння можна розв’язувати різними способами. Наприклад за допомогою дискримінанту, або за теоремою Вієта. За допомогою електронної таблиці Excel, можна створити програму, яка буде розв’язувати ці рівняння. Саме це я і зробив. Моя програма може розв’язувати рівняння за допомогою Дискримінанту, та теореми Вієта.

Номер слайду 3

Розв’язок за допомогою дискримінанта. Найперший спосіб розв’язку який я зробив - це розв’язання за допомогою Дискримінанта. Суть такого спосібу полягає в тому, що за формулою потрібно знайти Дискримінант, і з допомогою Дискримінанту знайти корені рівняння. Щоб це зробити в моїй програмі, потрібно тільки ввести коефіцієнти рівняння. Якщо ж Дискримінант буде менше нуля, тоді програма видасть помилку. Також, я добавив захист на всі клітини окрім тих, в які потрібно вводити дані і не знаючи пароля, Ви не зможете відредагувати інші клітини.

Номер слайду 4

Обернена теорема Вієта. Друга частина моєї програми просто шукає коефіцієнти p i q в зведеному квадратному рівнянні за допомогою оберненої теореми Вієта. Ви повині ввести корені рівняння і за формулою Вам покажуть коефіцієнти p i q.

Номер слайду 5

Теорема Вієта. Найскладнішим було знайти корені рівняння за теоремою Вієта. Щоб це зробити я розклав коефіцієнт q на всі можливі цілі множники. Далі я додав ці множники і якщо в мене вийшло число -р то тоді, ці числа і є коренями рівняння. Наприклад: число 24 можна розложити на множники 3 і 8, 4 і 6, 12 і 2 і тд. Але якщо додавати ці множники, то не з усіма результат буде = -р. 3 + 8 = 11≠10 4 + 6 = 10 12 + 2 = 14 ≠10

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додано
12 грудня 2022
Переглядів
550
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку