Презентація до уроку

Про матеріал
невеликий фрагмент презентації для уроку з природознавства для 6 класу, з фокусом на ключовій компетентності – дослідницькій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НУШ . Пізнаємо природу (інтегрований курс) розроблений на основі модельної навчальної програми (авт. Біда Д. Д.)невеликий фрагмент презентації для уроку з природознавства для 6 класу, з фокусом на ключовій компетентності – дослідницькій.

Номер слайду 2

Тема: "Умови ґрунту як середовища життя і пристосування його жителів"Підготувала Резанова Світлана Василівна,вчитель біології Ільницький ЗЗСО І-ІІІ ступенів

Номер слайду 3

Що таке ґрунт? Ґрунт - це верхній родючий шар земної кори, що складається з гірських порід, органічних решток, води, повітря та мікроорганізмів. Ґрунт є життєво важливим середовищем для багатьох організмів. Резанова Світлана Василівна Ільницький ЗЗСО І -ІІІ ст.

Номер слайду 4

Склад ґрунту. Основні чинники неживої природи, що впливають на ґрунт, включають: Типи порід (пісок, глина, гравій) і їх властивості. Вода: рівень ґрунтових вод, зливи, затоплення. Температура: зміни від холоду до спеки. Повітря: доступ повітря до кореневої системи. Резанова Світлана Василівна Ільницький ЗЗСО І -ІІІ ст.

Номер слайду 5

Пристосування до умов ґрунту. Рослини: глибина кореневої системи, структура кореня. Тварини: життя у ґрунті (джміль, комахи, черв'яки), Уникання небезпек (схованки). Резанова Світлана Василівна Ільницький ЗЗСО І -ІІІ ст.

Номер слайду 6

Міні –дослідження. Давайте сформулюємо дослідницьке питання: "Які властивості ґрунту впливають на життя рослин і тварин?"Робота в групах Кожна група отримує зразок ґрунту (пісок, глина, гравій). Досліджуйте властивості цього ґрунту, використовуючи відповідні матеріали (мірний циліндр, вода, магніт, тощо). Зробіть висновки з вашого дослідження. Які властивості ґрунту мають значення для рослин і тварин? Які пристосування організмів допомагають їм виживати в певних типах ґрунту?Резанова Світлана Василівна Ільницький ЗЗСО І -ІІІ ст.

Номер слайду 7

Вплив рослин і Вплив ґрунту на тварин на ґрунт рослини і тварини. Резанова Світлана Василівна Ільницький ЗЗСО І -ІІІ ст. Аналіз результатів досліджень

Номер слайду 8

Підсумки досліджень Сьогодні ми досліджували умови ґрунту як середовища життя і пристосування його жителів. Зрозуміли, що різні типи ґрунту мають свої особливості, і організми розробили спеціальні адаптації, щоб виживати і розмножуватися в цих умовах. Також, ми зрозуміли, що утворення певних типів ґрунтів залежить від наявних у ньому живих істот та кліматичних умов місцевостіРозкажіть про важливість досліджень умов ґрунту для розуміння природних процесів та розвитку нових методів збереження природи. Резанова Світлана Василівна Ільницький ЗЗСО І -ІІІ ст.

Номер слайду 9

Бережімо ґрунт, середовище життя для безлічі організмів!Дякую за увагу! Досліджуйте природу і розкривайте її таємниці!Резанова Світлана Василівна Ільницький ЗЗСО І -ІІІ ст.

Номер слайду 10

Матеріали (фото) використані при підготовці презентації взяті з інтернету, де знаходилися у вільному доступі

pptx
Додано
22 жовтня 2023
Переглядів
220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку