Презентація до уроку 8 класу з основ здоров'я :"Традиційні і сучасні системи харчування. Вибір харчових продуктів".

Про матеріал
Презентація до уроку з основ здоровя у 8 класі по темі: "Безпека харчування. Традиційні і сучасні системи харчування. Вибір харчових продуктів. Мета: дати уявлення про безпеку харчування, систематизувати знання про вибір харчових продуктів; ознайомити з традиційними та сучасними системами харчування, особливостями різних національних кухонь; вчити; розвивати здоров’яформувальну компетентність; виховувати свідому потребу в дотриманні правил харчування для здоров’я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи здоров’я 8 клас

Номер слайду 2

Традиційні і сучасні системи харчування. Вибір харчових продуктів Тема уроку:

Номер слайду 3

Правила роботи: 1. Бути чесними. 2. Бути толерантними. 3. Не критикувати, а допомагати. 4. Один говорить – всі слухають. 5. Правило піднятої руки. 6. Дотримуватись регламенту. 7. Бути активним і позитивним

Номер слайду 4

Епіграфи до уроку «Здоров’я набагато більше залежить від наших звичок і харчування, аніж від лікарського мистецтва» (Джон Леббок, британський енциклопедист, біолог). «Людина народжується здоровою, всі хвороби приходять з їжею» (Гіппократ, давньогрецький лікар).

Номер слайду 5

Українська національна кухня Каша пшоняна Ковбаса домашня Борщ Вареники

Номер слайду 6

Кримськотатарська національна кухня Манти Плов Кебаб Кумис

Номер слайду 7

Кавказька національна кухня Лаваш Чебуреки Хачапурі Шашлик

Номер слайду 8

Болгарська національна кухня Лечо Фарширований перець Йогурт

Номер слайду 9

Італійська національна кухня Піца Салат з сиром моцарела Спагетті Макарони

Номер слайду 10

Східна (японська, китайська) кухня Морепродукти Морська капуста Суші Рис

Номер слайду 11

Сучасні системи харчування Вегетаріанство (відмова від їжі тваринного походження) Голодування (усвідомлене утримання від уживання їжі протягом певного часу) Сироїдіння Роздільне харчування (несумісні продукти, наприклад, м’ясо і хліб, риба і картопля)

Номер слайду 12

Обовязкова інформація на упавковках харчових продуктів: Назва продукту; Назва та адреса виробника; склад продукту; Харчова та енергетична цінність Термін придатності або термін зберігання, дата вигоовлення; Умови зберігання; Маса продукту; Штрих-код (перші три цифри – країна виробник)

Номер слайду 13

Не можна купляти продукт, якщо На упаковці не зазначено обов’язкових відомостей про продукт і виробника; Термін придатності продукту закінчився; Упаковка зім’ята або пошкоджена, герметичність упаковки порушена; Продукти мають неприємний запах, непривабливий вигляд;

Номер слайду 14

При зберіганні та обробці харчових продуктів необхідно: Додержуватись умов зберігання, зазначених на упаковці; Ретельно мити овочі та фрукти Кипятити сиру воду, молоко; Зберігати в холодильнику готові страви, відкриті сокі, молочні продукти, консерви; Різати на окремих дощечках продукти, що їдять сирими та ті, що пілягають обробці.

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
4 грудня 2019
Переглядів
11782
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку