Презентація до уроку "Безпека на дорогах"

Про матеріал
Презентація до теми: Безпека на дорозі. Безпека пасажира легкового і вантажного автомобіля. Засоби безпеки легкового автомобіля. Заходи безпеки під час поїздки на вантажному автомобілі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека на дорогах. Вчитель: Таміла АНДРЮЩЕНКО

Номер слайду 2

Знаки безпечного переходу дороги. Пішохідний перехід. Надземний та підземний переходи

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Дорожня розмітка«Зебра» «Острівець безпеки»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Види світлофорів. Світлофор для пішоходів. Світлофор для автомобілів

Номер слайду 7

Знайди помилки на малюнку

Номер слайду 8

Хто з дітей неправильно переходить дорогу?3465721fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

1. Де сховалося «НЕ»Знати й виконувати правила дорожнього руху треба завжди. У громадському транспорті всі мають дотримуватися належних правил поведінки. На зупинці слід стояти близько до проїжджої частини дороги. Треба бути уважним та обережним поблизу дороги. Можна перебігати через дорогу перед автомобілем. Пішоходи повинні рухатися по дорозі. Дозволено їздити на велосипеді по дорозі дітям до 14 років. Дітям до 12 років дозволяється їздити на передньому сидінні автомобіля .

Номер слайду 15

3. Чи добре ти знаєш дорожні знаки?

Номер слайду 16

Вгадай дорожній знак

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Чи знаєш ти правила велосипедиста 1. На велосипеді, який не обладнаний дзвінком, передньою фарою, ліхтарем і двома діючими незалежно одне від одного гальмами:а)їздити можна, якщо видимість добра;б)їздити по дорогах не можна:в)їздити можна, тільки дуже обережно і близько до правого краю проїжджої частини.2. Попереджувальний сигнал про зміну напрямку руху велосипедист повинен подавати:а)тільки в разі обгону чи повороту направо;б)тільки в разі обгону чи повороту наліво;в)завжди, коли змінює напрямок руху.

Номер слайду 20

3. З настанням темноти:а)достатньо, якщо велосипедист буде освітлювати дорогу ввімкнутим кишеньковим ліхтариком;б)на велосипеді повинні бути увімкнені передня фара і задній ліхтар (або червоний світловідбивач).4. Якщо на шосе позначено три дорожні смуги, відокремлені поздовжніми переривчастими лініями, то треба їхати:а)по правій чи середній смузі — на власний розсуд;б)по середній смузі;в)по правій дорожній смузі на відстані одного метра від краю проїжджої частини.

Номер слайду 21

5. Велосипедисти, які ідуть групою по шосе, можуть рухатися:а)в два ряди;б)тільки по одному, один за другим;в)утри ряди на відстані одного метра один від одного.6. На перехресті з регульованим рухом велосипедист, який робить поворот:а)має перевагу в русі перед пішоходами, які йдуть на зелений сигнал світлофора;б)повинен уступити дорогу пішоходам, які переходять вулицю на зелений сигнал світлофора;в)не зобов'язаний поступатись пішоходам, які переходять вулицю на зелений сигнал світлофора, але повинен бути обережним.

Номер слайду 22

7. Попереджувальний сигнал про зміну напрямку руху вліво велосипедист подає:а)спокійним підняттям руки;б)помахом руки;в)чітким викиданням руки вліво.8. Працівник міліції у формі чи автоінспектор має право зупинити велосипедиста:а)в будь-якому випадку;б)тільки коли велосипедист порушує правила дорожнього руху;в)тільки коли велосипед технічно несправний чи не повністю обладнаний.

Номер слайду 23

9. Велосипедист, який став учасником дорожньо-транспортної пригоди: а) може продовжувати рух, якщо жоден з учасників пригоди не отримав серйозної травми;б) зобов'язаний у будь-якому випадку зупинитись.10. Під час руху по шосе велосипедист:а) може їхати, не тримаючись за кермо, якщо поблизу немає жодного транспортного засобу; б) в жодному разі не має права їхати, не тримаючись за кермо;в) може їхати, не тримаючись за кермо, але обидві ноги повинні бути весь час на педалях.

pptx
Додано
11 січня
Переглядів
75
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку