Презентація до уроку біології " Квітка"

Про матеріал

Презентацію можна використати на початку уроку, щоб зацікавити учнів, або в кінці уроку, як рефлексія. Також її можна використати під час вивчення теми "Запилення" як проблемне питання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦЕ ЦІКАВО!КВІТКОВий ГОДИННИК

Номер слайду 2

КВІТКОВий ГОДИННИК

Номер слайду 3

у козельця квіти розкриваються о 3—4-й годині ранку, а закриваються о 9—10-й годині ранку,

Номер слайду 4

Якщо ти хочеш прокинутися дуже рано, наприклад, о 4-5-й годині ранку, то цикорій (або, як кажуть в народі, петрові батоги), шипшина і мак складуть тобі компанію. А закриваються о 10 – й годині ранку

Номер слайду 5

у нечуйвітру зонтичного розкриваються о 6-й ранку, а закриваються о 17 годині дня.

Номер слайду 6

За ними про початок нового дня сповіщають квіти картопельки і льону — о 6-7-й годині.в осоту городнього Також о 6—7-й годині ранку, а закриваються о 12-й годині дня.

Номер слайду 7

А от біле латаття — квіточка, яка любить поспати довше. Вона відкриває свої пелюсточки о 7-8-й годині ранку.

Номер слайду 8

у безсмертника відкриваються - о 7 - 8-й годині ранку, а закриваються о 14-й годині дня,

Номер слайду 9

О 8-й годині ранку розкривають свої квітки нагідки і чорнобривці;

Номер слайду 10

Ще пізніше прокидається кислиця — о 9-й годині.

Номер слайду 11

о 9-й годині ранку розкриваються рожеві квітки смілки,

Номер слайду 12

о 10-й годині ранку розкриваються квіти мати-й-мачуха та квасениці .

Номер слайду 13

Пізніше за інші, близько 11-ої години ранку, розкриває свої квітки шпергель — дрібний бур'ян, що акуратно вказує на час від весни до осені.

Номер слайду 14

Квітуючі рослини, як правило, люблять тепло і сонце. Тому так яскраво міняються їхні квітки у вранішню пору і вдень. А деякі рослини не терплять спеки і яскравого сонця і поспішають позакривати свої квіти. О 14—15-й годині закриваються квітки картоплі, кульбаб, любочок списолистяних, а о 15—16-й годині «засинає» шпергель. Близько 16—17-ї години згортають, оранжеві пелюстки нагідки. О 17—18-й годині закриваються квітки мати-й-мачухи, жовтцю, квасениці. О 19 - й годині вечора біле латаття стуляє зелені чашолистки, закриває квітку і поринає у воду. О 20-й годині, відчуваючи прохолоду, закривають квітки лілійник та шипшина.

Номер слайду 15

Ось годинник на стіні, І будильник на вікні, І пісочний є годинник. Й на паркані вранці півник, Й на руці у твого тата – Подивись як їх багато. Та один ми не назвали, То квітковий. Пригадали? Ранок лиш до нас спішить, А шипшина вже не спить – І всміхається шипшинка Сонцю прямо, як дитинка; Другим встав червоний мак (П’ята ранку) – от дивак! В жовтих сонечках галявки: То розкрилися кульбабки;

Номер слайду 16

Льон розплющив оченята – Значить сьома вже малята; І в’юночки, мов кринички, Показали сонцю личка; Мати й мачуха мовчить, До десятої аж спить; А фіалки запашні Цілий день в глибокім сні, Проте ясними ночами Розмовляють з зірочками.

Номер слайду 17

ВЧІТЬСЯ ЇЇ ДОСЛІДЖУВАТИ І РОЗУМІТИ!ПРИРОДА ТАКА ЗАГАДКОВА!

pptx
Додано
19 липня 2018
Переглядів
6214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку