Презентація до уроку "Запилення і запліднення"

Про матеріал

Презентація лаконічно доповнює мій урок з відповідної теми. Є завдання на встановлення правильної послідовності процесу подвійного запилення покритонасінних рослин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

баобаб береза банан віка конюшина жито соняшник рафлезія ваніль ехіноцея

Номер слайду 3

Подвійне запліднення Пилок потрапляє на приймочку маточки. Зародковий мішок складається з сьома клітин, серед них є центральна клітина і яйцеклітина. Внаслідок запліднення яйцеклітини утворюється зигота. 4 У результаті з насінного зачатка утворюється насінина. 9. Зародок розвивається з зиготи і отримує з ендосперму поживні речовини. 8. Пилкове зерно проростає у пилкову трубочку. 7. Один спермій зливається з яйцеклітиною, а другий з центральною клітиною. 6. Запліднена центральна клітина ділиться і утворює ендосперм. 5. Спермії рухаються по пилковій трубці і потрапляють у зародковий мішок насінного зачатка. 10. Подвійне запліднення відкрив С. Г. Навашин.

Номер слайду 4

Подвійне запліднення 1 Пилок потрапляє на приймочку маточки. 8. Пилкове зерно проростає у пилкову трубочку. 5. Спермії рухаються по пилковій трубці і потрапляють у зародковий мішок насінного зачатка. 2.Зародковий мішок складається з сьома клітин, серед них є центральна клітина і яйцеклітина. 7. Один спермій зливається з яйцеклітиною, а другий з центральною клітиною. 3 Внаслідок запліднення яйцеклітини утворюється зигота. 6. Запліднена центральна клітина ділиться і утворює ендосперм. 9. Зародок розвивається з зиготи і отримує з ендосперму поживні речовини. 4 У результаті з насінного зачатка утворюється насінина. 10. Подвійне запліднення відкрив С. Г. Навашин.

Номер слайду 5

Як …? Чому …? Порівняйте…. Що таке…? З чим пов'язано …? Яка …? Які …? Що дізналися про …?

ppt
Додано
20 липня 2018
Переглядів
1328
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку