Презентація до уроку читання на тему "Як росте жаба"

Про матеріал
Презентація до уроку читання на тему "Як росте жаба" . Післябукварик за О.Л. Іщенко, С.П. Логачевською. Завдання зі сторінок 80-81.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як росте жаба

Номер слайду 2

У зеленому жакетіГаласує в очереті. Хоч і плавати мастак,І не риба, і не рак.

Номер слайду 3

Робота у Післябукварику на сторінках 80-81.

Номер слайду 4

Прочитай текст. ЯК РОСТЕ ЖАБАСпочатку це крихітне яйце у ставку. Потім з яйця з’яв-ля-є-ться пу́-го-ло-вок. Пуголовок — це просто голова і хвіст. Він дихає зябрами — як риба. А потім у пуголовка ви-ро-ста-ють лапи, а хвіст відпадає. Тепер це жаба. Вона дихає леге́нями. Жаба вистрибує з води. Вона голодна. Їй потрібні комахи.

Номер слайду 5

Вибери відповідь, яка відповідає тексту. З чого починається жаба?А. з пуголовка. Б. із зябер. В. з яйця

Номер слайду 6

Що з’являється з яйця?А. пуголовок. Б. жаба. В. хвіст

Номер слайду 7

Що робить жаба?А. махає хвостом. Б. стрибаєВ. дихає зябрами

Номер слайду 8

Читай текст по абзацах. До кожного абзацу добирай малюнок. Спочатку це крихітне яйце у ставку. Потім з яйця з’яв-ля-є-ться пу́-го-ло-вок. Пуголовок — це просто голова і хвіст. Він дихає зябрами — як риба. А потім у пуголовка ви-ро-ста-ють лапи, а хвіст відпадає. Тепер це жаба. Вона дихає леге́нями. Жаба вистрибує з води. Вона голодна. Їй потрібні комахи.

Номер слайду 9

Словничок. Земноводні тварини – це найпримітивніші тварини класу хребетних, які мешкають на суші. Земноводні розвиваються і народжуються у воді, живуть на суші біля прісних водойм. Їх друга назва – «амфібії» позначає «ті, які живуть подвійним життям». У них ніжна і гладка шкіра, яка покрита великою кількістю слизових залоз. У земноводних тварин шкірний покрив досить легко пропускає повітря і рідину. Завдяки цьому у них сформувалося шкірне дихання. У них слабо розвинені легені. Саме тому приблизно половина кисню в організм надходить через шкіру. У період сплячки земноводні тварини знаходяться під водою і тоді ж дихають шкірою.

Номер слайду 10

За малюнком розкажи, як з’являється метелик.

pptx
Додано
24 червня 2022
Переглядів
705
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку